Hlavní zprávyZápasové reportáže

Stars si připisují už pátou porážku v řádě, když znova nestačili na Lightning!

Hokejisté Dallasu v noci odehráli další utkání v Amalie aréně, kde je znovu čekal souboj z šampiónem minulého ročníku. Svěřenci Ricka Bownesse však v utkání tahali za kratší konec, když sice po první třetině byl stav nerozhodný 1:1, jenže ve druhé části Tampa Bay odskočila na rozdíl dvou branek a své vedení už si Bolts pohlídali. Domácí hokejisté nakonec porazili texaský tým poměrem 6:2.

Zápas nezačal pro Dallas vůbec dobře, když se domácím podařilo skórovat hned ze své první střely na bránu. Po špatném založení útoku Heiskanena se do protiútoku dostali Bolts, kde se nakonec kotouč odrazil na střed útočného pásma k zcela volnému Tyleru Johnsonovi, jenž se následně trefil přesně k tyči hostující klece. Lightning si navíc následně zahráli i první přesilovou hru, kterou však hostující celek dokázal přežít bez inkasované branky.

Početní výhodu poté měli k dispozici i Stars a málem se jim v ní podařilo i vyrovnat. Po sražené střele Benna se kotouč nakonec dostal na modrou čáru ke Klingbergovi, jehož následné nahození překonalo Vasilevského, jenže puk směřoval do tyče domácí klece. V poslední minutě první třetiny se však hosté přeci jen dočkali vyrovnávací branky. Robertson posunul kotouč do útočného pásma, kde si jej sebral Pavelski, který poté křižně nahrál před bránu Tyleru Seguinovi, jenž okamžitým zakončením překonal domácího brankáře.

Druhá třetina spíš patřila domácímu celku, když v ní Dallas vyslal pouhé čtyři střely na bránu Vasilevského. V polovině třetiny se Palát snažil procpat puk před bránu na volného Pointa, jenže tomu se nepodařilo z velké blízkosti překonat Oettingera. Domácí hokejisté si poté zahráli hned dvě přesilové hry, když tu první se jim ještě využít nepodařilo, ale při následném faulu Benna už jeho trest skončil předčasně. Oettinger nejdříve ve velké příležitost vychytal Killorna, ale útok Bolts pokračoval dál.

Point nahrál z levého kruhu křižně Gourdovi, který poté poslal rychlou přihrávku před bránu přímo na hůl Alexe Killorna, kterému jen stačilo jí dobře nastavit a následně bez větších potíží usměrnil puk za záda hostujícího brankáře. Jenže to ve druhé třetině ještě nebylo vše. V poslední minutě druhé třetiny nahrál Point před bránu Palátovi, jehož zakončení brankář Dallasu vyrazil mimo klec.

Jenže pár vteřin před koncem druhé části se domácí dočkali i třetí branky. Klingberg poslal přihrávku Lindellovi do rohu obranného pásma, kde mu kotouč rychle sebral Brayden Point, jenž se s ním poté natlačil před bránu, kde udělal pěknou stahovačku a následně poslal puk za záda Oettingera. Tampa Bay tedy v závěru druhé třetiny odskočila svému soupeři dvěma brankami.

Na začátku třetí třetiny dostali hosté k dispozici přesilovou hru, ve které Hintz nahrál do pravého kruhu Robertsonovi, jehož následná střela byla ještě lehce tečována, jenže domácího brankáře znova zachránila branková konstrukce. V závěru přesilové hry se ještě do nebezpečného zakončení dostal Seguin, ale Vasilevski se stihl ke své tyči včas přesunout.

Již v klasické hře se po vyhraném vhazování před Vasilevskim kotouč dostal na modrou čáru k Oleksiakovi, který jej prostě jen nahodil směrem na domácí klec a jeho střelecký pokus skončil na břevně. Dallas tedy v utkání hned třikrát nastřelil brankovou konstrukci. Vasilevskij měl poté i několikrát velké štěstí, když zlikvidoval hned dvě nebezpečné teče a obzvlášť Seguinovu teč ruský brankář zastavil kouskem svého betonu.

Lehce po polovině třetí třetiny se však už Stars konečně dočkali druhého zářezu v tomto utkání. Hintz poslal kotouč na modrou čáru Hanleymu, který nahrál svému kolegovi Andrejovi Sekerovi, jenž ihned vypálil a jeho pokus ještě lehce tečoval domácí Point a puk poté skončil za zády Vasilevského. Jenže malá naděje Dallasu nevydržela ani celou minutu. Hned po padesáti vteřinách po druhé brance hostů se znova prosadili domácí hokejisté. Díky špatnému vyhození Hintze se Bolts udrželi v útočné třetině, kde nakonec dostal na modrou nabito Erik Černák, jehož rána skončila až v bráně Dallasu.

Trenér Bowness se poté snažil dohnat dvoubrankovou ztrátu ještě hrou bez brankáře, jenže to akorát vedlo k dalším dvěma trefám domácího celku. Do opuštěné klece se totiž trefili Ross Colton a Michail Sergačjov, kteří tak stanovili konečné skóre tohoto utkání na 6:2 pro Tampu Bay. Stars tedy prohráli i páté ze šesti střetnutí s Bolts. Nicméně je nutné dodat, že je tohle hodně krutý výsledek pro hokejisty z Texasu. Případným bodovým ziskem se mohli přiblížit Nashvillu, jenž v souběžně hraném utkání podlehl Columbusu.

STATISTIKY UTKÁNÍ

Branky a nahrávky: 3. T. Johnson (Killorn), 37. Killorn (Gourde, B. Point), 40. B. Point, 52. Černák (Goodrow, Coleman), 57. Colton (M. Joseph, Černák), 60. Sergačjov (Černák, T. Johnson) – 20. Seguin (Pavelski, Robertson), 51. Sekera (Hanley, Hintz).

Jake Oettinger – 14 zákroků, 4 OG, úspěšnost 77,8 %

Střely na branku: 20 – 22
Zblokované střely: 9 – 18
Hity: 26 – 29
Vyhraná vhazování: 29 – 23
Trestné minuty: 4 – 8
Využití: 1 – 0
V oslabení: 0 – 0


Dallas Stars: Oettinger – Klingberg (A), Lindell, Heiskanen, Oleksiak, Sekera, Hanley – Pavelski, Hintz, Robertson – Kiviranta, Seguin, .Benn (C) – Comeau (A), Faksa, Cogliano – Gurjanov, Dickinson, Kero.

Tampa Bay Lightning: Vasilevskij – Černák, Hedman (A), Savard, McDonagh (A), L. Schenn, Sergačjov – Barre-Boulet, Point, Palát – Coleman, Gourde, Goodrow – Johnson, Cirelli, Killorn (A) – Joseph, Colton, Maroon.

SESTŘIH UTKÁNÍ

foto(zdroj): lightning.nhl.com, Andrew Bershaw.