Hlavní zprávyZápasové reportáže

Dallas slaví první skalp Caroliny a především druhou výhru v řadě!

Hokejisté Dallasu rozehráli skvěle své víkendové působení v PNC aréně, kde je během dvou dní čekají dva zápasy s Carolinou. Stars nakonec v pátém měření sil konečně dokázali vyzrát na Hurricanes, které ve velmi atraktivním utkání nakonec zdolali těsně 3:2.

Hokejisté Dallasu museli oproti posledním utkání udělat v sestavě hned tři změny. Do brankoviště se od začátku místo Chudobina postavil Jake Oettinger. V obraně poté Mark Pysyk nahradil Joela Hanleyho a bohužel po třech odehraných zápasech opět odstoupil finský útočník Roope Hintz, jehož v sestavě vystřídal Justin Dowling.

Zápas měl hned od úvodních minut skvělé tempo a už ve 4. minutě jsme se dočkali první branky v utkání. Comeau vyhrál vhazování na Pysyka, který poté kotouč poslal směrem na domácí klec a jeho nahození ještě lehce tečoval Andrew Cogliano a na změnu směru už Nedeljkovic nestihl zareagovat.

Nicméně vedení hostům vydrželo zhruba jen šest minut. V 10, minutě totiž skvěle zafungovalo napadání Hurricanes. Trocheck předložil vybojovaný kotouč Dougie Hamiltonovi, který poté ještě chvíli počkal se svým zakončením, protože proti němu Oettinger povyjel a následně poslal kotouč do odkryté brány.

I druhá polovina první části se nesla ve velkém tempu a lehce navrch v ní měli spíše hosté. Obrovskou šanci spálil český útočník Faksa, když Stars jeli ve dvou na jednoho a jeho střelu Nedeljkovic vytěsnil mimo svou klec. V závěru první třetiny ještě Dallas zavřel svého soupeře v jeho obranném pásmu, jenže další branka už nepadla, a tak se do šaten odcházelo za nerozhodného stavu 1:1.

Do druhé třetiny bohužel nenastoupil Jason Dickinson, a tak Dallas musel dohrát zápas s jedenácti útočníky. První polovina druhé periody patřila spíš Stars, kteří v ní hráli i přesilovou hru, ale hosté si nedokázali vypracovat žádnou větší příležitost, která by mohla vést ke druhé brance.

Poté se dostali ke slovu domácí. Akci dva na jednoho řešil Aho střelou, ale Oettinger podržel svůj tým. Nicméně ve 34. minutě šli Canes do vedení. Střela Haydena Fleuryho od modré čáry ještě lehce lízla Sekeru a kotouč poté propadl hostujícímu brankáři jeho výstrojí.

Carolina poté mohla ihned své vedení navýšit, když se domácí dostali do dalšího útoku dvou na jednoho, ale Trochecka vychytal Oettinger. Domácí hokejisté ještě následně hráli i svou první přesilovou hru, ve které Canes ukázali, proč mají nejlepší početní výhodu v NHL, ale jejich první pokus brankou neskončil.

V poslední minutě druhé části se hodně laciným faulem provinil domácí Svečnikov a hokejisté Dallasu jeho vyloučení stihli potrestat ještě do konce třetiny. Klingbergovu střelu od modré Nedejlkovic jen vyrazil před sebe, kde číhal pohotový Jamie Benn, jenž už poslal kotouč do domácí brány. I po druhé třetině byl tedy stav nerozhodný, a to 2:2.

Hned první střídání ve třetí třetině bylo kolem brány Oettingera pěkně horko, ale hostující brankář nakonec vše ustál. Ve 43. minutě přišel klíčový okamžik utkání. Skvěle zafungovalo napadání Dallasu, díky čemuž se nakonec dostal kotouč za bránu k Robertsonovi, který jej ihned poslal před Nedeljkovice Tanneru Kerovi, jenž prostřelil domácího brankáře a poslal Stars do vedení.

Hokejisté z Texasu se poté pochopitelně spíš soustředili na pevnou defenzívu, což jen potvrzuje poměr střel za třetí část, když domácí hokejisté vyslali na Oettingera hned šestnáct střel. Nicméně Dallas hrozil z rychlých protiútoku a i Nedeljkovic měl ve své bráně co dělat, aby udržel domácí celek na dostřel.

Domácí se ve třetí třetině snažili, jak jen to šlo, jenže všechna jejich snaha končila na skvěle chytajícím brankáři Dallasu, jenž v utkání zaznamenal 41 úspěšných zákroků a je to pro něj jeho životní maximum v NHL. Na Oettingera si nepřišel ani český útočník Nečas, který se snažil rychle obkroužit hostující bránu, ale brankář Stars zde stihl dát svůj beton.

Hokejisté Dallasu tedy konečně dokázali zvítězit ve druhém utkání za sebou, když si navíc připsali první skalp Caroliny Hurricanes v letošní sezóně, kterou tedy nakonec v pátém měření sil porazili poměrem 3:2, a připsali si do tabulky další důležité body.

STATISTIKY UTKÁNÍ

Branky a přihrávky: 10. Hamilton (Trocheck), 34. Fleury (Lorentz, Martinook) – 4. Cogliano (Pysyk, Comeau), 40. Ja. Benn (Klingberg, Heiskanen), 43. Kero (Robertson, Pysyk)

JAKE OETTINGER – 41 zákroků, 2 OG, úspěšnost 95,3%, odchytal 60:00

Sestava Dallasu: Oettinger – Klingberg, Lindell (A), Heiskanen, Oleksiak, Sekera, Pysyk – Pavelski (A), Dickinson, Robertson – Gurjanov, Faksa, Benn (C) – Comeau, Dowling, Cogliano – Kero, Gardner, Dellandrea.

Sestava Caroliny: Nedeljkovic – Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, Fleury – Nečas, Aho, McGinn – Fast, Trocheck, Svečnikov – Foegele, J. Staal (C), Niederreiter – Martinook (A), Lorentz, Paquette.

SESTŘIH UTKÁNÍ