AktualityHlavní zprávy

Formace Stars jsou téměř kompletní

Blíží se nám první utkání letošní sezony a tak se nám ve Friscu pomalu začínají dávat dohromady formace pro první utkání a možná i zbytek ročníku. Hráči mají za sebou čtyři ze šesti dnů zkráceného tréninkového kempu.
GlenStars ale mají  jeden velký problém. Druhý nejproduktivnější hráč Dallasu loňské sezony Jamie Benn stále nemá podepsanou smlouvu a podle posledních informací nezasáhne do prvních dvou utkání.

To znamená, že v prvním útoku s  Erikssonem a Jágrem nastoupí nejspíš Derek Roy. Je ale otázka, jak jim to společně půjde, protože Jamie Benn je přece jen trochu odlišný hráčský typ.

Místo něj se na post centra druhého útoku posune Tom Wandell. Pro něj je to velká šance a snad se s ní popasuje dobře. Doposud nastupoval ve čtvrtém útoku a ani při působení v KHL nijak bodově nezářil. Na jeho křídlech prozatím nastupují v přípravném kempu Michael Ryder – loňský nejlepší střelec Dallasu, a letní posila Ray Whitney.

Do třetího útoku klesl kapitán Brenden Morrow, ve středu nastupuje spolehlivý Vernon Fiddler a napravo Eric Nystrom. Ten měl loni po příchodu z Calgary perfektní mušku, ale postupně uhasínal.

O místo v sestavě si také řekli svými výkony na farmě Cody Eakin a Reilly Smith, kteří dohromady zaznamenali 49 bodů a byly hlavními tahouny Texasu v této sezoně. Ve čtvrté formaci je doplní energický Ryan Garbutt. Naopak  Tomáš Vincour za nepřesvědčivé výkony pozvánku do týmu nedostal a prozatím zůstává na farmě.

Další otazník visí nad třetí obrannou dvojicí. Po výměně Marka Fistrica do Edmontonu zůstala v obraně díra, kterou Stars chtějí zalepit jedním z hráčů Brenden DillonJordie Benn.  Osobně preferuji spíše Dillona, jelikož po odchodu Fistrica a Souraye nám vzadu chybí agresivita. Brenden Dillon zrovna nechodí pro hit daleko, kdežto Jordie Benn je spíše technický typ obránce.

Také o post gólmanské dvojky se letos povede tuhý boj. Cristopher Nilstorp na farmě celou sezónu podává vyrovnané výkony a s průměrem 2,13 branky na zápas se řadí na čtvrté místo statistiky brankářů v AHL.

První formace

Loui ErikssonDerek RoyJaromir Jagr
Druhá formace

Ray WhitneyTom WandellMichael Ryder

Třetí formace

Brenden MorrowVernon FiddlerEric Nystrom

Čtvrtá formace

Ryan Garbutt Cody Eakin
Cody Eakin
Reilly Smith
Reilly Smith

Obranné dvojice

Alex GoligoskiStephane Robidas

Aaron RomeTrevor Daley
Aaron Rome

Brenden Dillon - Jordie BennPhilip Larsen
Dillon/Benn

Brankáři

Kari Lehtonen