Hlavní zprávyZápasové reportáže

Stars opět porazili Edmonton na jejich ledě

Po týdnu se Dallas Stars opět utkali s Edmontonem Oilers v Rexall place a znovu dokázali domácí tým porazit, tentokráte 4:1 a prodloužili tak svou sérii výher již na 4 zápasy. Lví podíl měl na této výhře opět Kari Lehtonen.

382362_10152560668815215_1609590066_nPrůběh utkání

1. Třetina

Utkání začlo pěkně z ostra, jelikož hned do 1. vážné šance se dostal ve 2. minutě Cody Eakin, ale v samostatném úniku už nebyl schopný překonat Dubnyka. Edmonton dostal rychle příležitost si zahrát přesilovou hru, když byl ve 5. minutě vyloučen Ryder za příliš mnoho hráčů na ledě. V Přesilové hře si Oilers dokázali připravit pár slibných příležitostí, ale ani jedna neskončila v gólem.
Naopak hned po skončení přesilovky putoval na trestnou lavici domácí Yakupov a Dallas měl tak možnost otevřít skóre utkání. Dokázali v ní sice Oilers zamknout a i dostat se k nebezpečným zakončení, ale nakonec dopadli stejně jako domácí. Na konci 13. minuty však už udeřil Edmonton, když se Taylor Hall projel z vlastního pásma až do útočného, kde po objetí modré vystřelil zápěstím a Lehtonenovy propadl puk pod lapačkou – 0:1.

Garbutt měl poté velkou příležitost vyrovnat, ale svým backhandovým zakončením trefil pouze dobře postaveného Dubnyka. Poté přišla série vyloučení, nejdříve šli na trestnou Nugent-Hopkins a Rome a hrálo se 4 na 4 a těsné před vypršením trestů, ještě navíc Eakin. Oilers měli tak velice krátkou přesilovku 4 na 3, ale i tak se stihli dostat do zakončení a i v následné klasické přesilovce dokázali obraně Dallasu pěkně zavařit. Do konce třetiny se již dalšího nestalo a tak Edmonton odcházel do šaten z jednogólovým náskokem.

2. Třetina

Do 2. třetiny vstoupili lépe domácí, když to nedjříve opět zápěstím zkoušel Hall, ale tentokrát byla lapačka Lehtonena na svém místě. Do velké příležitosti se poté dostal Roy, kterému před bránu nahrával Ryder, ale bohužel trefil pouze Dubnyka. Ve 25. minutě přišlo vyrovnání, když Brenden Dillon nahazoval puk na bránu, ale trefil hned 1. hráče od kterého se puk odrazil do mantinelu a následně na Dubnykova záda, který si tak puk dopravil do brány sám – 1:1.

Hra se poté přelévala ze strany na stranu, hlavně 1. formace Oilers dokázala Dallas uzamknout v jejich obranném pásmu a vytvořit si dobré střelecké příležitosti, ale Lehtonen byl vždy na místě. Ve 29. minutě putoval za katr Eager a Dallas tak hrál další přesilovku. Bohužel až na Bennovu střelu se v ní Stars k ničemu nedostali.

Ve 33. minutě se po přihrávce Gagnera dostal do výborné pozice Petry, ale Lehtonen jej vynikajcím přesunem vychytal. Na druhé straně naopak putoval puk po trase Dillon – Benn – Morrow, ale Morrow poté už jen trefil lapačku Dubnyka. Na konci 2. třetiny dostal ještě Edmonton přesilovou hru, ve které nejdříve fantasticky vychytal Gagnera Lehtonen a pár sekund před koncem, ještě Eberle netrefil již prázdnou bránu.

3. Třetina

Do 3. třetiny vstoupili Stars hned velkým tlakem, který nakonec vyústil v gól, když se po nahození Erica Nystroma odrazil puk od hole Nugenta-Hopkinse přesně do růžku Dubnykové brány – 2:1. Navýšit skóre poté mohl Benn, který po souhře s Jágrem měl před sebou již prázdnou bránu, ale nahrávku naposlední chvíli zblokoval obránce.

Následně se hrálo 2 minuty 4 na 4 a tato hra spíše vyhovovala domácím, kteří dostali Dallas pod tlak a nakonec měl Lehtonen plno práce, aby puk udržel před brankovou čarou. Následně se dostal i Dallas do pár nebezpečných šancí, nejdříve střelu Smitha srazil Dubnyk jen svou lapačkou, poté měl šanci Roy, ale ani on neuspěl a do třetice ani Eakin, který ujížděl sám z levé strany, ale trefil pouze lapačku. V 54. minutě dostal 2 minuty za držení Eakin a v přesilovce mohl hned po pár sekundách vyrovnat Nugent-Hopkins, ale opět jen nechal vyniknout Lehtonena.

V 55. minutě dostal trest Gagner a ve hře 4 na 4 nejdříve v úniku 2 na 1 Daley nedokázal nahrát Jágrovy do prázdné, ale o pár sekund později se dostal Jaromír Jágr k odraženému puku po střele Daleyho a z otočky prostřelil Dubnyka – 3:1. V 58. minutě přidal Dallas ještě jeden gól a to, když se Ryan Garbutt krásně uvolnil až před bránu a poté trefil puk do růžku brány – 4:1. V závěru zápasu dostal ještě trest Garbutt, ale k ničemu dalšímu již nedošlo a tak Stars dokráčeli k další výhře.

Kari Lehtonen si dnes poradil s 35 pokusy domácích (97,22%) a hlavně díky jeho výkonu Stars inkasovali pouze jednou.

Hvězdy Utkání

1. Hvězda utkání – Kari Lehtonen (97,22%)

2. Hvězda utkání – Taylor Hall (1+0)

3. Hvězda utkání – Brenden Dillon (1+0)

Statistiky utkání

Edmonton Oilers – Dallas Stars 1:4

Třetiny: 1:0,0:1,0:3
Branky a nahrávky: 13. Hall (Eberle) – 25. Dillon (Robidas, Roy), 41. Nystrom (Fiddler), 56. Jágr (Daley, Benn), 58. Garbutt (Fiddler). Vyloučení: 5:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 16839. Střely na branku: 36:29. Průběh utkání: 1:0,1:4.

Sestava

Morrow – Ja. Benn – Jágr
Eriksson – Roy – Ryder
Smith – Eakin – Vincour
Nystrom – Fiddler – Garbutt

Dillon – Robidas
Rome – Daley
Goligoski – Larsen

Lehtonen (Bachman)

Video