Hlavní zprávyPreview

Do American Airlanes Center míří Los Angeles, proti kterému se Dallas poprvé představí před svými fanoušky!

Čtyřzápasová šňůra zápasů po ledech soupeřů je u svého konce a hokejisté z Dallasu se konečně dočkávají, když se představí před svými fanoušky. Je to sice nyní víceméně jen na skok, protože už další zápas ještě odehrají v Columbusu, ale zatím nepředbíhejme a pojďme se soustředit na úvodní zápas v American Airlanes Center, kam dorazí Los Angeles Kings.

Představme si nejdříve následujícího soupeře. Tým z Kalifornie bude vůbec prvním celkem ze Západní konference, jenž se postaví proti Dallasu. Účastník Pacifické divize, která je letos okořeněná novým přírůstkem Seattle Kraken, má za sebou tři odehraná utkání. Los Angeles začalo pouť novým ročníkem ve svém Staples Center, kde nejdříve vyzvali Vegas Golden Knights a trochu překvapivě na konci zápasu svítilo na světelné tabuli skóre 6:2 pro domácí celek. Pro jednoho z aspirantů na Stanley Cup to tak hned ve druhém zápase byla hodně hořká pilulka.

Následně Kings započali šestizápasovou šňůru proti týmům z Centrální divize. Na jejím úvodu ještě do Staples Center dorazila Minnesota Wild, která nakonec svého soupeře i těsným výsledkem přehrála a z Los Angeles si odvezla oba dva body za vítězství 3:2. Králové poté vyjeli na svůj první trip, když je před Dallasem čekala zastávka v Nashvillu. Jenže i proti dalšímu týmu z Centrální divize je nečekalo vítězství a naopak museli opět zkousnout těsnou porážku, protože Predátorům podlehli 1:2.

Stars tedy budou třetím týmem z této divize, které Kings čeká v jejich úvodním programu a doufejme, že ani proti nim nezapíšou svou první výhru proti celků z Centrální divize. Los Angeles se i na počátku letošního ročníku mohou především spoléhat na slovinského útočníka Anžeho Kopitara, který v prvních třech zápasech vsítil pět branek a na další tři přihrál, a z osmi body je tak nejproduktivnějším hráčem svého týmu. Na záda mu však dýchá obránce Drew Doughty, jenž má na svém kontě sedm bodů za jednu branku a šest asistencí.

OTŘES V ÚTOČNÝCH FORMACÍ!

Dallas se po čtyřech zápasech na ledě svých soupeřů konečně představí před svými fanoušky a před úvodním domácím utkáním proběhl v útočných formacích velký třesk. Bídná produktivita celku dohnala trenéra Ricka Bownesse k velký změnám a ani jedna z formací nezůstala spolu. Především trojice Benn-Seguin-Radulov nyní figurují každý v jiném útoku. Velmi špatné byly v úvodních zápasech i početní výhody Stars, které příliš strachu nenahánějí. V Ottawě se dokonce tým z Texasu ani v jedné přesilovce nedokázal pořádně usadit v útočné třetině.

Start v novém působišti však zatím skvěle vychází brankářovi Bradenu Holtbymu, jenž nastoupil do třech ze čtyř úvodních utkáních. První zápas proti Rangers sice kvůli dehydrataci nedochytal a přišel tím o svou první výhru v dresu Stars, ale to si poté nahradil v posledním hraném utkání, když v Pittsburghu vychytal Dallasu výhru po samostatných nájezdech. Holtby má po třech zápasech skvělá čísla. Úspěšnost 94,75% a průměr 1,75 branky na zápas. Takový start mu ihned přisoudil post jedničky týmu a v bráně začne i úvodním domácím utkání proti Los Angeles.

VZÁJEMNÉ ZÁPASY

Ikdyž Los Angeles v posledních letech nepatří k žádným favoritům soutěže, tak s Dallasem dokáže svádět hodně vyrovnané souboje. V minulém ročníku se oba celky nepotkaly samozřejmě ani jednou, protože oba hráli své divizní zápasy proti jiným celkům. Jejich poslední vzájemné měření sil se datuje do sezóny 2019/2020, kdy se potkaly pouze v jednom střetnutí, když Stars uspěli na ledě Kings těsně 1:2. Ještě o jednu sezónu dříve spolu oba týmy sehrály tři zápasy a dva z nich ovládl Dallas a v jednom případě se radovalo Los Angeles, které dokázalo uspět právě v American Airlanes Center.

Svěřence Ricka Bownesse tedy v jejich prvním domácím utkání nečeká vůbec nic jednoduchého, když dorazí hodně houževnatý soupeř, který zde rozhodně nebude chtít nechat body zadarmo. Do zápasu stále ještě nezasáhnout Jason Robertson, Blake Comeau a John Klingberg. Doufejme však, že se konečně opět probudí některá z ofenzivních hvězd. Zápas proti Kings startuje něco málo po půl třetí ranní.

PŘEDPOKLÁDANÁ SESTAVA

Joel Kiviranta – Tyler Seguin – Luke Glendening
Jacob Peterson – Roope Hintz – Alexander Radulov
Tanner Kero – Jamie Benn – Denis Gurianov
Michael Raffl – Radek Faksa – Joe Pavelski

Esa Lindell – Miro Heiskanen
Ryan Suter – Andrej Sekera
Joel Hanley – Jani Hakanpää

Braden Holtby
Anton Chudobin