Hlavní zprávyPreview

Hokejisty Dallasu čeká první výlet do United Center, kde vyzvou Chicago

Stars se přesouvají do poslední destinace na svém tripu, když je na závěr čekají dva zápasy v Chicagu. V United Center to bude opět velká bitva dvou celků, jenž společně s Nashvillem bojují o poslední postupové místo do play off. Podaří se Dallasu urvat důležité body proti Blackhawks?

Dvě třetiny ze šestizápasového tripu jsou již za námi. Dallas si v něm zatím vede relativně dobře. Z Nashvillu odvezli tři ze čtyř dostupných bodů a z Caroliny poté další dva. V podobném duchu by poté bylo potřeba uzavřít tento trip právě i proti Chicagu, jenž je velkým konkurentem v boji o play off.

Na Blackhawks nyní Stars ztrácejí jen tři body a navíc mají ještě tři zápasy k dobru. Na play off je to poté bodů pět. Nicméně na týmu z Texasu se už hodně začíná podepisovat náročný program. Navíc ani příliš štěstí co se týče zranění Dallas příliš nemá. Do poslední utkání s Carolinou nenastoupilo už pět útočníků základní sestavy, a to už se prostě někde projevit musí.

Bohužel právě ve zmiňovaném utkání s Canes se to projevilo tím nejjednodušším způsobem, když Carolina zdolala svého soupeře nejtěsnějším rozdílem 1:0. Nutno však dodat, že tento výsledek jde hodně za brankářem Jakem Oettingerem, který držel Stars nad vodou a inkasoval jedinou branku po hrubé chybě v obraně.

S Chicagem se tedy bude opět bojovat o vše. Nedá se očekávat, že by se některý ze zraněných hráčů nyní objevil v sestavě ba naopak spíš je šance, že ze sestavy opět vypadne Roope Hintz. Do brány se nejvyšší pravděpodobností opět postaví americky brankář Jake Oettinger, protože s situace s Chudobinem se zatím nijak nezměnila.

Pro oba celky jsou nynější dva zápasy hodně klíčové a Dallas by je v nejlepším možném případě potřeboval vyhrát oba dva. Nicméně to bude hodně obtížné vezmeme-li v potaz současnou sérii s Chicagem. Proti Hawks zatím Stars odehráli čtyři utkání, jenž se všechny odehrály v Texasu a pouze v jednom případě vyhrál tým Ricka Bownesse.

Ve všech čtyřech utkáních však byl Dallas lepším týmem než jeho soupeř, jenže Stars dojeli na svou bídnou produktivitu a především v prvním a druhém střetnutí stačilo Chicagu vstřelit pouze dvě branky, aby získalo všechny body. Stars se rozparádili pouze ve třetím měření sil, kdy Jestřáby jasně přejeli 6:1.

Klíč k výhře bude tedy jasný. Být opět aktivnější než Chicago a především být produktivnější než soupeř. Stars mají zatím velké problémy s objevem sezóny Kevinem Lankinenem, jenž ve dvou odchytaných zápasech proti Dallasu obdržel jen tři branky a dovedl do vítězství oba starty proti Stars.

Chicago si však bude chtít zpravit chuť po minulém utkání, když v důležité bitvě v Nasvhillu sice jasně přestříleli domácí celek 41:21, jenže branky dávali pouze Predators, kteří nakonec Hawks porazili 3:0.

První měření mezi Chicagem a Dallasem v United Center se odehraje v noci z úterka na středu od dvou hodin ráno.