Hlavní zprávyPreview

Stars čeká velmi těžká bitva s Hurikány, zdolají je konečně?

Po dvou utkáních v Nashvillu se hokejisté z Texasu přesouvají do Raleighu, kde se v PNC Center střetnou dvakrát ve dvou dnech s Carolinou Hurricanes, kterou ještě v letošní sezóně neporazili. Podaří se Dallasu konečně zvítězit dvakrát po sobě a připsat si první zářez Hurikánů?

První zápasy v Bridgestone aréně mají Stars za sebou, kde nakonec ve dvou utkáních získali tři body, což se dá považovat za úspěch, ale vzhledem k průběhu boje o play off je škoda, že se i první zápas v Nashvillu nepodařilo urvat za dva body.

„Museli jsme Nashville porazit, nemohli jsme si už dovolit nabrat větší manko. Věděli jsme, že to bude další velmi těžký zápasy, a to se také následně potvrdilo. Nicméně tento zápas jsme potřebovali získat. Přijeli jsme sem a odjíždíme se třemi body ze čtyř možných, což není úplně špatné.“ pověděl po zápase s Nashvillem trenér Bowness.

Nicméně program je neúprosný a na řadě je další soupeř. No a všechna čest Nashvillu, ale nyní čeká Dallas o poznání těžší překážka, a to Carolina Hurricanes, která bojuje o čelo Centrální divize. Stars navíc zatím proti tomuto soupeři odehráli čtyři zápasy a ani v jednom se jim ještě nepodařilo vyhrát. Dvakrát tomuto soupeři podlehli po normální hrací době a dvakrát po nájezdech.

Hurikáni se vrací do své arény po dvou zápasech v Chicagu, které si s Blackhawks rozdělili po jedné výhře a nyní je čeká nejdelší domácí úsek v sezóně, když s Dallasem zahájí šňůru osmi domácích zápasů v řadě. Carolině to doma hodně svědčí, když v PNC aréně má bilanci 11-1-3 a je druhým týmem v NHL co se týče právě domácích zápasů.

Hokejisty Dallasu tedy nečeká vůbec nic jednoduchého, protože svěřenci Roda Brind’Amoura hrají hodně rychlý a atraktivní hokej, se kterým měli Stars velké potíže ve všech odehraných zápasech. Do akce by se už mezi tři tyče mohl vrátit i český brankář Petr Mrázek, který si právě v prvním utkání proti Stars přivodil zranění a od té doby Hurikánům chyběl. Nicméně o víkendu už odchytal jeden zápas za farmářský tým a nyní už by se mohl objevit v dresu Caroliny.

Nicméně bude to mít hodně těžké se do brány znova dostat, protože jeho náhrada Alex Nedeljkovic předvádí v sezóně skvělé sezóny a za březen byl dokonce vyhlášen nejlepším nováčkem. Když už jsme u nováčků, tak na druhé straně musíme opět zmínit Jasona Robertsona, který vedle Hintze prožívá skvělou první sezónu v NHL, když v minulém utkání vstřelil i svou první vítěznou branku v nejlepší hokejové lize světa.

Stars by nyní potřebovali rozjetou nějakou šňůru výher, jenže proti Carolině, kterou ještě navíc ani v letošní sezóně neporazili, to budou mít hodně těžké. Oproti tomu Canes sice už mohou říct, že mají play off jisté, ale potřebují sbírat každý možný bod, protože boj o první místo v divizi je hodně vyrovnaný, když jsou všechny tři týmy na tom víceméně stejně.

Páté měření sil mezi Dallasem a Carolinou je tedy naplánováno na jednu hodinu ranní. Oba zápasy s Carolinou navíc bude vysílat česká stanice Nova Sport.

Rozhodnou přesilové hry?

Hokejisté Caroliny jsou nejlepším týmem ve využívání přesilových her, když v nich mají úspěšnost 29,6%. Ubránit přesilovku Hurricanes bude pro Stars hodně těžké, protože hra v oslabení Dallasu letos vůbec nejde. Aktuálně jsou svěřenci trenéra Bownesse až 22. týmem ve hře v oslabení s úspěšností 76,6%. Hned šest branek z patnácti, které Carolina letos vstřelila Dallasu bylo právě v početní výhodě. V každém utkání Hurricanes vždy dokázali alespoň jednu přesilovku využít.

Naopak Dallasu se podařilo tři z deseti branek vstřelit v přesilové hře. O všechny tři přesilovkové branky proti Carolině se navíc vždy postara Joe Pavelski, jenž je se 34 body nejproduktivnějším hráčem Stars. Přesilové hře Dallasu zatím s úspěšností 24,6% patří šesté místo v NHL, ale bránění oslabení jde Carolině o poznání lépe než Stars, protože s úspěšností 82,9% jsou na sedmém místě.

Foto(zdroj): hurricanes.nhl.com, Gregg Forwerck.