AktualityHlavní zprávy

Ryder vyměněn do Montrealu, přichází Erik Cole

Generální manažer Joe Nieuwendyk včera oznámil, že se dohodl s vedením Montrealu Canadiens na hráčské výměně. Do Montrealu putuje Michael Ryder a volba ve třetím kole draftu 2013, opačným směrem se vydal útočník Erik Cole.

Eric-ColeKřídelník Erik Cole vyhrál Stanley Cup s Carolinou v roce 2006. Doposud odehrál v NHL v základní části 721 zápasů se ziskem 457 bodů (222+235). V NHL postupně vystřídal dres Caroliny, Edmontonu, opět Caroliny a naposledy Montrealu. Nyní oblékne dres Dallas Stars.

Cole podepsal před loňskou sezónou čtyřletou smlouvu s Montrealem jako volný hráč a v první sezóně zvýšil svoje střelecké maximum na 35 gólů. Letos se mu už tolik nedařilo. Za 19 zápasů nasbíral pouhých 6 bodů (3+3).

„Erik Cole je hráč do prvních dvou formací. Je to silový útočník, co velmi dobře bruslí. Do naší hry přinese přinese i zlepšení fyzických parametrů. Navíc je pod smlouvou pro další dvě sezóny. Děkujeme Michalei Ryderovi za jeho přínos pro naši organizaci a věříme, že Erik Cole posune náš tým zase o kousek dopředu.“ řekl GM Joe Nieuwendyk

Michael Ryder přišel do Dallasu v létě 2011, když podepsal dvouletou smlouvu jako volný hráč. Za Dallas odehrál 101 zápasů v nichž vstřelil 41 gólů a připsal si 35 asistencí. Ryder byl draftován Montrealem a v jeho dresu odehrál i pět sezón v NHL. Vrací se tak do prostředí, které dobře zná. Před příchodem do Dallasu hrál tři sezóny v Bostonu a vyhrál s Bruins v roce 2010 Stanley Cup.

Ryder by se po sezóně stal volným hráčem a Joe Nieuwendyk s ním patrně nenašel společnou řeč, ohledně jeho dalšího působení. Možná je i varianta, že se chce vedení vydat jiným směrem.

Michael Ryder je rozený střelec a kromě těchto schopností jeho hra další výrazné přednosti nepřináší. Ryderovi letos nepomohl odchod centra Ribeira ani odsunutí od kreativní dvojice Eriksson – Benn. Jeho místo v první formaci zaujal Jaromír Jágr.

Erik Cole by měl přinést do hry Dallasu více fyzické síly, navíc přes svůj vyšší věk stále výborně bruslí. Nebojí se shodit rukavice a není mu cizí nějaká ta provokace. Měl by být více slyšet v kabině a v neposlední řadě se zná s Ray Whitneym ze společného působení v Carolině. Jeho angažování také Whitney doporučil a výborné reference přidal i Mark Recchi. Též se spekuluje o možném odchodu Brendena Morrowa po této sezóně a Cole by jej mohl nahradit.

Přečtěte si u nás

Souvislosti

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.