Hlavní zprávyZápasové reportáže

Dallas vyhrál divoké utkání v Columbusu

Dallas Stars dnes odehrál své druhé utkání ve dvou dnech a tentokrát na ledě Columbusu Blue Jackets dokázal vyhrát, když porazil domácí tým 5:4 po prodloužení. 487236_10152603044240215_756274339_n

Průběh zápasu

I. Třetina

Dallas se pustil do útkání o něco aktivněji než domácí, když hned v první minutě ohrozil Bobrovského střelou Jamie Benn, ale s ní si domácí brankář bezproblému poradil. Do větší šance se hned po další půl minutě dostal Smith, který se dostal k vyraženému puku po střele Goligoského, ale již z velké blizkostí nedokázal procedit puk za Bobrovského.

V 5. minutě se do obrovské příležitosti dostal opět Smith, kterého krásně uvolnil Jágr, ale bohužel Reilly nedokázal puk více zvednout a Bobrovsky jej znovu vychytal. V 7. minutě dostal Dallas příležitost přesilové hry, kdy si šel sednout na 2 minuty domácí Brassard. Stars dokázali domácí tým v přesilovce zavřít a dostat se i k pár nebezpečným zakončením, ale bohužel ani jedno neskončilo gólem.

Ve 14. minutě to nejdříve zkoušel backhandem Roussel, ale s jeho pokusem si ještě Bobrovsky poradil. Poté ovšem už konečně přišla úvodní branka zápasu, když se bruslí prosadil Brenden Morrow, kterého svým nahozením před bránu trefil Eakin1:0. Domácí se snažili rychle odpovědět, ale do nějaké výraznější šance se nemohli dostat a naopak deset sekund před koncem mohl přidat další gól Roy, ale trefil pouze masku Bobrovského.

II. Třetina

Hned na začátku 2. třetiny se hnali 2 na 1 Roy a Eriksson, ale bohužel Loui nedokázal usměrnit puk do již odkryté klece. A tak znovu zafungovalo pravidlo nedáš – dostaneš, když se hned po vyhraném buly dostal ke střele Nikita Nikitin a trefil nádherně růžek Bachmanovy klece – 1:1. Dallas se dostal opět rychle do vedení, když střelu Jordieho Benna dokázal Derek Roy na dvakrát propasírovat za Bobrovského – 2:1.

Vedení Dallas opět dlouho neudržel, jelikož se prosadil domácí Derek Dorsett, který se dostal k odraženému puku před bránou Bachmana a neměl již problém překonat hostujícího brankáře – 2:2. Za další 2 minuty se skóre utkání měnilo znovu a opět se do vedení dostal tým Dallasu, kterého do jednobrankového vedení dostal Antoine Roussel, který tečoval nahození Dillona mezi betony Bobrovského – 3:2.

Na řadě se vstřelením dalšího gólu byl tak opět Columbus, ale Bachman si s jejich střeleckými pokusy v 2. třetině dokázal již poradit a nepustil za svá záda další puk. Do konce 2. třetiny se dostal ještě i Dallas do pár nebezpečných zakončení, ale i Bobrovsky již ve 2. tř nepustil ani jeden gól a tak se do šaten odcházelo za stavu 3:2.

III. Třetina

Na začátku 3. třetiny dostali vzájemné tresty Dillon a Gillies a v následné hře 4 na 4 se nejdříve dostal do zajímavého zakončení Roy, který tečoval nahození Daleyho, ale hned z následného protiútoku se hnal sám na Bachmana Johansen, ale pouze trefil střed brány.  Poté byl vyloučen Garbutt a Columbus si zahrál svou 1. přesilovku v zápase.

Přesilovka se domácím moc nevyvedla, ale hned po jejím skončení dokázali udeřit, když se nahození od Aucoina odrazilo ke zcela volnému Camu Atkinsonovi, který neměl problém usměrnit puk do již prázdné brány – 3:3. Fraser se poté dostal k nebezpečnému zakončení, ale puk propadl Bobrovskému pouze vedle jeho tyčky. Další gól zápasu opět vstřelil Dallas, když Cody Eakin střelou zápěstím překvapivě překonal Bobrovského, kterému puk projel mezi betony a tak tak se doplazil za brankovou čáru – 4:3.

Dallas ihned poté mohl své vedení navýšit, když po střele Jordieho Benna nevěděl Bobrovsky, kde má puk a při pokusu stoupnout z něj vypadl přimo před hůl Garbutta, ale ten svou střelou pouze přeměřil brankoviště. Už to vypadalo, že Stars vedení udrží, ale v 59. minutě Jo. Benn vyhodil puk přímo na hůl Foligna a ten vrátil puk před bránu R.J. Umbergerovi, který propálil Bachmana a poslal tak utkání do prodloužení – 4:4.

Prodloužení

Dallas si tak zahrál druhé prodloužení ve dvou dnech a to po 3 minutách ukončil Loui Eriksson, který ve skoku dorazil puk za Bobrovského a rozhodl tak o tom, že si bod navíc připíší Stars – 5:4.

Richard Bachman odchytal celé utkání a připsal si 16 úspěšných zákroků a dosáhl tak 80% úspěšnosti.

Hvězdy Utkání

1. Hvězda utkání – Loui Eriksson (1+0)

2. Hvězda utkání – Antoine Roussel (1+1)

3. Hvězda utkání – Mark Letestu (0+2)

Statistiky utkání

Columbus Blue Jackets – Dallas Stars 4:5 pp

Třetiny: 0:1,2:2,2:1-0:1.
Branky a nahrávky: 22. Nikitin (Tjutin, Letestu), 27. Dorsett (Letestu, Prospal), 47. Atkinson (Auicon, Foligno), 59. Umberger (Foligno) – 15. Morrow (Eakin, Goligoski), 26. Roy (Jo. Benn, Roussel), 29. Roussel (Dillon, Robidas), 54. Eakin (Smith, Robidas), 63. Eriksson (Roy, Dillon). Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 11523. Střely na branku: 20:39. Průběh utkání: 0:1,1:1,1:2,2:2,2:3,3:3,3:4,4:4,4:5.

Sestava

Morrow – Ja. Benn – Jágr
Eriksson – Roy – Roussel
Fraser – Eakin – Smith
Nystrom – Fiddler – Garbutt

Dillon – Robidas
Oleksiak – Daley
Goligoski – Jo. Benn

Bachman (Nilstorp)

Video