Hlavní zprávyZápasové reportáže

Dallas vyhrál protrápené utkání proti Blues

Dallas Stars dokázali porazit na svém ledě St. Louis Blues 4:1, nutno však podotknout, že se k tomuto výsledku výrazně protrápil obzvláště po průběhu 1. třetiny.

861192_10152627793560215_1937536429_oPrůběh zápasu

I. Třetina

Do utkání vstoupili lépe hosté ze St. Louis, když prakticky nepustili domácí tým do útoku a Blues si dokázali vytvořit pár dobrých příležitostí.  První gól zápasu tedy na sebe nenechal dlouho čekat a to, když se už v 5. minutě prosadil opět proti Stars David Perron, který dostal přihrávku do volného prostoru, a poté si vymíchal Lehtonena z brány a následně dokázal skórovat – 0:1.

Ihned po gólu se do sebe pustili Roussel a Stewart a následnou bitku lépe zvládl hostující hráč. Dallas se poté nemohl stále dostat do tempa a nepomohla tomu ani přesilová hra, kterou hráli domácí a bohužel to spíše vypadalo, jako hra za vyrovnaného počtu hráčů na ledě.

Dallas však dokázal z ničeho nic udeřit v 16. minutě, když po velké bojovnosti Roussela a následné kombinace Roy-Roussel-Cole vstřelil svůj 1. gól v dresu Stars Erik Cole1:1. O 2 minuty později se skóre opět měnilo, když po špatné rozehrávce Oshieho se k puku dostal Derek Roy a prostřelil po druhé Elliota – 2:1. Do konce 1. třetiny se již nic nestalo a Dallas tak vytěžil z minima maximum a odcházel do šaten za jednogólového vedení.

II. Třetina

Ve druhé třetině se hrál spíš opatrný hokej, kdy ani jeden z týmů nechtěl udělat nějakou zásadní chybu a tak se týmy dostávali do šancí spíše sporadicky.  St. Louis dostalo šanci si hned na začátku třetiny zahrát přesilovou hru a do slibné šance se dostal Pietrangelo, ale příliš dlouho si zpracovával puk a s následnou střelou si již bez problémů poradil Lehtonen.

Následně si zahráli přesilovou hru opět domácí a Jágr mohl navýšit skóre, když střílel ze svého obvyklého místa, ale Elliot jeho pokus chytil. Ještě v dané přesilovce se dostal do šance Cole, ke kterému se odrazil puk, ale opět jej vychytal Elliot.

Berglundovi se následně povedlo překonat Lehtonena, ale jeho pokus skončil na tyči. Tlak St. Louis se poté stupňoval, ale vždy byl na konci jejich akcí jistý Lehtonen.  Ve druhé třetině tak nepadl ani jeden gól a Dallas tak dále vedl nejtěsnějším rozdílem.

III. Třetina

Hned na začátku se dostali do přečíslení 2 na 1 hostující hráči, ale Porter pouze nechal vyniknout Lehtonena.  Následně se i do pár dobrých střeleckých možností dostal 1.útok domácích, ale ani jedna ze střel neskončila za Elliotem.

St. Louis se poté v 49. minutě povedlo vyrovnat, když Cracknell dopravil puk za Lehtonenova záda kopnutím a rozhodčí tak jeho gól neuznali, nutno však dodat, že Cracknella tam spíše dotlačil Oleksiak a gól tak měl normálně platit. Tento neuznaný gól tak zřejmě rozhodl celé utkání, jelikož se o 2 minuty později prosadil Loui Eriksson po přihrávce od Jo. Benna – 3:1.

Do dalšího nadějného zakončení se dostal i Reilley Smith, ale s jeho pokusem si Elliot poradil. Do jedné z posledních výraznějších šancí Blues se dostal Sobotka, který se dostal k dorážce po střele Pietrangela, ale nedokázal trefit odkrytou část brány. Naopak Dallas si ještě 2 minuty před koncem zahrál přesilovku a minut před koncem zápasu navýšili Stars své vedení, když se po nahrávce od Roye prosadil Jaromír Jágr4:1.

Kari Lehtonen odchytal celé utkání a zneškodnil 25 z 26 pokusů Blues a dosáhl tak 96,15% úspěšnosti.

Hvězdy Utkání

1. Hvězda utkání – Derek Roy (1+2)

2. Hvězda utkání – Loui Eriksson (1+1)

3. Hvězda utkání Brandon Dillon (0+0)

Statistiky utkání

Dallas Stars – St. Louis Blues 4:1

Třetiny: 2:1,0:0,2:0.
Branky a nahrávky: 16. Cole (Roussel, Roy), 19.Roy, 51. Eriksson (Jo. Benn, Eakin), 60. Jágr (Roy,Eriksson) – 5. Perron (Backes, Shattenkirk). Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci:  16663. Střely na branku: 27:26. Průběh utkání: 0:1,4:1.

Sestava

Eriksson – Ja. Benn – Jágr
Cole – Roy – Roussel
Morrowr – Eakin – Smith
Nystrom – Fiddler – Garbutt

Dillon – Robidas
Oleksiak – Daley
Goligoski – Jo. Benn

Lehtonen (Bachman)

Video