Hlavní zprávyZápasové reportáže

Dallas i na podruhé podlehl Calgary

Dallas Stars dnes ztratili dobře rozjeté utkání, když ještě po 2. třetině svítilo na světelné tabuli skóre 3:1 pro domácí. Ve 3. třetině ale přišel totální krach, kdy Calgary vsítilo tři góly a podruhé tak během týdne porazilo Stars.

267947_10152576298210215_1561683975_nPrůběh utkání

1. Třetina

Hned ve 2. minutě se do první větší šance dostal Morrow, ale bohužel ani nadvakrát neprostřelil MacDonalda. Hned po pár sekundách se do sebe pustili Garbutt a Begin, ale bitka moc dlouhého trvání neměla, jelikož hned po pár sekundách skončil Garbutt na ledě.  Následně zahrozilo i Calgary, když v akci 2 na 1 vzal zodpovědnost na sebe Bouwmeester, ale nedokázal ani trefit bránu.

Jako první si mohli zahrát přesilovou hru Flames, když byl poslán na 2 minuty Dillon. Dallas se v ní dokázal skvěle bránit, ale 19 sekund před koncem se nechal vyloučit Robidas a Stars tak šli do tří. Calgary přesilovku 5 na 3 nedokázalo zužitkovat, ale v pokračující již klasické přesilovce vstřelil úvodní gól zápasu Mike Cammalleri, když z hranice brankové čáry nahodil puk na Bachmana a ten si jej srazil do brány – 0:1.

Následně si zahrál přesilovku i Dallas, v níž mohl vyrovnat Morrow, ale bohužel nedokázal trefit puk, který před ním ještě MacDonald tečoval. Na druhé straně, ale ujel Stajan a pěknou přihrávkou vybídl Stempniaka, ale ten trefil pouze beton Bachmana. V 17. minutě šel na trestnou Jágr a Calgary tak hrálo další přesilovku, ale nijak v ní nakonec nedokázali ohrozit Bachmana. Na konci třetiny ještě dostal 2 minuty Bouwmeester a Stars si tak ještě na začátku 2. třetiny mohli zahrát přesilovku.

2. Třetina

Pokračující přesilovou hru z 1. třetiny však Stars nevyužili, ale vyrovnat se stejně povedlo ve 22. minutě, když po přihrávce od Rydera nahodil puk na bránu Cody Eakin, kde skvěle stínil Roussel a MacDonald na puk vůbec neviděl – 1:1. Po 56 sekundách se Stars mohli radovat znovu, jelikož v přečíslení 3 na 2 Roy nejdříve trefil MacDonalda, ale k odraženému puku se dostal Reilley Smith a ten nadvakrát překonal již ležícího brankáře – 2:1.

Calgary mohlo následně ihned vyrovnat, jelikož dostal Eakin trest za podražení, ale Dallas se dokázal ubránit a držet tak jednogólový náskok. Ryder poté tečoval nahození od mantinelu, ale bohužel puk trefil MacDonalda. Následovala další přesilovka Flames, ale v ní dokázala zahrozit Dallas, když MacDonald musel zasahovat po nebezpečné střele Robidase.  Ve 32. minutě se dostal do zajímavé šance Glencross, když byl nikým neobtěžován před Bachmanem, ale naštěstí pro domácí nedokázal lépe zakončit.

Giordano poté dostal dvě minuty a Dallas tuto přesilovku mohl ihned po pár sekundách využit, když se po nahrávce od Benna ocitl sám v mezikruží Jágr, ale ten pouze trefil lapačku MacDonalda. V 35. minutě Dallas dokázal vstřelit další gól, když střelu Robidase vyrazil hostující brankář přesně na hůl Ryana Garbutta a ten už neměl problém trefit odkrytou klec – 3:1. Dallas ve 2. třetině dokázal vystřelit 22 střel a překonal tak dosavadní rekord sezóny v počtu střel za třetinu.

3. Třetina

Bohužel do 3. třetiny nenastoupil Trevor Daley, kvůli zranění v horní časti těla a tak Stars museli dohrávat zápas s pěti obránci. Calgary poté napodobilo svého soupeře se vstupem do třetiny, když se hned v 42. minutě prosadil Roman Horák, který dorazil střelu Bouwmeestera – 3:2. A po dalších 50 sekundách vyrovnal skóre utkání Matt Stajan, ke kterému se dostal puk zpoza brány a poté prostřelil Bachmana – 3:3.

Hra se poté přelévala ze strany na stranu, kdy se oba týmy pokoušely dostat do vedení a více ze hry mělo spíše Calgary, které jednu chvíli dokázalo uzamknout Stars v jejich pásmu na pár minut, ale nedokázali z toho vytěžit žádný gól. V Polovině 3. třetiny však už přišel čtvrtý gól Flames, když se po střele Butlera prosadil opět z dorážky Steve Begin a Calgary se tak povedlo otočit vývoj utkání na svou stranu – 3:4.

Dallas se ihned po obdržení čtvrté branky pokusil o rychlé vyrovnání, ale se všemi pokusy si dokázal poradit MacDonald. Flames už se poté nijak nepouštěli do útoku a spíše se snažili ubránit tento výsledek. V posledních minutách se dokázali dostat Stars k pár nebezpečným zakončením, konkrétně nejdříve Eriksson, ale trefil jen beton MacDonalda a asi tu největší šanci na vyrovnání poté zahodil Jágr, který z mezikruží ani netrefil bránu. Calgary tak dokázalo porazit Dallas i na jejich ledě.

Richard Bachman pochytal 22 střel z 26 a dosáhl tak úspěšnosti 84,62%.

Hvězdy Utkání

1. Hvězda utkání – Matt Stajan (1+0)

2. Hvězda utkání – Ryan Garbutt (1+0)

3. Hvězda utkání – Jay Bouwmeester (0+1)

Statistiky utkání

Dallas Stars – Calgary Flames 3:4

Třetiny: 0:1,3:0,0:3
Branky a nahrávky: 22. Eakin (Ryder), 23. Smith (Roy,Eriksson), 36. Garbutt (Robidas) – 9. Cammalleri (Tanguay, Wideman), 42. Horák (Bouwmeester, Červenka), 43. Stajan (Stempniak, Glencross), 51. Begin (Butler, Comeau). Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 17340. Střely na branku: 30:26. Průběh utkání: 0:1,3:1,3:4.

Sestava

Morrow – Ja. Benn – Jágr
Eriksson – Roy – Smith
Ryder – Eakin – Roussel
Nystrom – Fiddler – Garbutt

Dillon – Robidas
Rome – Daley
Goligoski – Larsen

Bachman (Nilstorp)

Video