Hlavní zprávyZápasové reportáže

Stars vyhořeli v Calgary

Další druhý zápas ve dvou dnech (back to back) a další prohra. Stars měli loni s touhle disciplínou problémy a ani letos tomu není jinak. Dallas prospal začátek zápasu, Calgary se ujalo vedení 3:0 a svou šanci už nepustilo. Co naplat, že Dallas vstřelil čtyři góly, domácí jich dali hned sedm!

cervenka-calgaryKari Lehtonen tentokrát zůstal na střídačce, ale Bachmanovi netřeba takto vysokou prohru zazlívat. Hráči ho totiž nechávali až příliš osamoceného proti šancím domácích.

Byly to šance vypracované, při kterých měli hráči Dallasu málo pohybu, důrazu, špatně bránili, nechávali soupeři až příliš prostoru. Nechávali Plameny kombinovat, dorážet uvolněné kotouče, chodit do přečíslení.

1. Třetina

První gól vstřelil Jamie Bouwmeester, když po přečíslení 3 na 2 došlo na pověstnou trmu – vrmu. To už se hráči hostí vrátili před svého brankáře a byli v přesile 4 na 3, jenže soupeře si špatně rozebrali. Bouwmeester zůstal osamocen a kotouč poslal přes klubko hráčů do sítě – 1:0.

Druhý gól vstřelil v přesilovce Jiří Hudler a byl parádní. Hudler nabil na modrou Weidmenovi, od něj šla střílená přihrávka doleva na Tanguaye, jenž z první posunul mezi kruhy na Hudlera – 2:0, pravá hokejová paráda a bránící hráči nikde.

Třetí kus vstřelil Cammalleri po přihrávce kapitána Iginly a opět v přesilovce. Dallas opět platil za nedisciplinovanost. Na tabuli svítilo skóre 3:0, přičemž první třetina byla teprve v polovině.

Eric Nystrom poté sice vstřelil gól a snížil na 3:2, jenže Calgary mělo dál dostatek šancí. Něco sice Bachman chytil, ale na střelu Červenky byl krátký. Červenka měl v mezikruží chvíli na střelu a bylo zle – 4.1.

První třetina jak z partesu.

2. Třetina

Na začátku druhé třetiny využili Stars přesilovku, když Jágrovu luxusní příhru usměrnil Morrow do branky – 4:2.

Ruku k dílu přiložil Philipe Roussel, když se porval s domácím kapitánem Jarome Iginlou. Zastoupil tak tradičního Iginlova soupeře Steve Otta, jenž už čeří vody na východě. Účinek bitky se minul účinkem, domácí přidali další gól – Cammalleri doráží – 5:2. Na ledě je první formace.

Vzápětí po gólu přichází akce prvního útoku, Jágr z pravého křídla posílá přihrávku do brankoviště, kterou gólman Irving neudrží a Morrow doráží na 5:3.

Dallas se ale blíž než na dva góly dotáhnout nedokáže. Další chyba na útočné modré, brejk, Iginla přihrává a Glencross má spoustu času – 6:3.

3. Třetina

Na začátku třetí třetiny se v přesilovce konečně trefil Cody Eakin – 6:4. Byl to ale poslední puk, pro který Irving za svá záda sahal. Ve hře bez brankáře přidal sedmý hřebík do rakve Dallasu Cammalleri a dokonal svůj hattrick.

Statistika

Calgary – Dallas 7:4 (4:1, 2:2, 1:1)

Sestava

Morrow – Benn – Jágr
Eriksson – Roy – Ryder
Roussel – Eakin – Smith
Nystrom – Fiddler – Garbutt

Dillon – Robidas
Rome – Daley
Goligoski – Oleksiak

Video

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.