Hlavní zprávyPreview

Vzhůru znova na východ, Dallas v Nationwide aréně vyzve Columbus!

Svěřenci Ricka Bownesse mají za sebou úspěšnou domácí premiéru, ale k jejich dalšímu utkání opět museli nasednout do letadla a vydat se znova východní stranu. Tentokrát se vydávají do města, do kterého v rámci minulé „divizní“ sezóny létali celkem často, a to do Columbusu. Zde v rámci svého šestého vystoupení v tomto ročníku vyzvou domácí Modrokabátníky, kteří mají shodně též odehráno zatím pět zápasů a i stejný počet získaných bodů.

Oproti minulému ročníku v sestavě Columbusu najdeme především navrátilce z Philadelphie, když se do svého prvního působiště v NHL vrátil český útočník Jakub Voráček, od kterého si v Ohiu celkem hodně slibují a především se má postarat o menší nakopnutí finského útočníka Patrika Laineho. Zrovna na něj Stars z jeho působení ve Winnipegu nemají příliš dobré vzpomínky, když jim za Jets střílel jednu branku za druhou, ale v nedávné sezóně, kdy Dallas odehrál z Columbusem velké množství zápasů se už Lainemu tolik proti texaskému týmu nedařilo.

Tým Brada Larsena vstoupil do této sezóny velkou kanonádou, když na domácím ledě rozstřílel Arizonu Coyotes vysoko 8:2. Nicméně další zápasy už takové brankové hody nepřinesly. Naopak na další dvě výhry se Blue Jackets hodně nadřeli, protože New York Islanders a letošního nováčka Seattle Kraken před svými fanoušky porazili až po prodloužení. Naopak ve dvou případech museli zkousnout vcelku jasnou porážku. Nejdříve nezvládli utkání v Little Caesars aréně, kde jasně podlehli domácímu Detroitu Red Wings 1:4. No a nakonec zatím v posledním odehraném utkání si připsali i první porážku na domácím ledě, když si z Nationwide arény odvezla Carolina Hurricanes všechny body za hladkou výhru 5:1.

Dá se tedy očekávat, že si proti Dallasu bude chtít Columbus opět trochu spravit chuť. V minulém divizním ročníku se oba celky potkaly v osmi utkáních. Hned v pěti z nich byli úspěšnější Stars. Blue Jackets své dvě výhry z celkových tří slavili před svými fanoušky. Nicméně proti texaskému týmu se nyní postaví trochu jiný tým a především i s jiným trenérem, takže vše může být úplně jinak.

KLINGBERG ZPĚT VE HŘE?

Jak už bylo řečeno, tak hokejisté z Dallasu mají za sebou svou domácí premiéru, která sice skončila vítězstvím, ale výkon svěřenců Ricka Bownesse nebyl vůbec nijak přesvědčivý. Stars se opět čtyřicet minut hodně trápili a především díky dalšímu parádnímu výkonu brankáře Bradena Holtbyho se domácím podařilo dostat zápas do prodloužení a v něm nakonec rozhodl o výhře Denis Gurianov.

Ofenzivní hře texaského týmu by měl pomoct návrat švédského obránce Johna Klingberga, který se zranil hned v úvodní třetině prvního zápasu proti Rangers a od té doby již do dalšího utkání nenastoupil. Nicméně s týmem už plně trénuje a nic nebrání tomu, aby proti Columbusu zapsal druhý start v této sezóně. Naopak do hry stále ještě nezasáhnou útočníci Jason Robertson a Blake Comeau.

Trenér Bowness si před tímto utkáním opět pohrál s útoky, které znova nastoupí v jiném složení než tomu bylo proti Los Angeles, kde jeho předzápasové změny vydržely pouze zhruba jednu třetinu a hned ve druhé části už spolu znovu hrála trojice Benn-Seguin-Radulov. V obraně by měl nastoupit i Jani Hakanpää, který za svůj zákrok z minulého utkání nedostal žádný dodatečný trest, protože z opakovaných záběrů zde nebyl vidět žádný úmysl.

PŘEDPOKLÁDANÁ SESTAVA

Denis Gurianov – Roope Hintz – Joe Pavelski
Michael Raffl – Radek Faksa – Tyler Seguin
Jacob Peterson – Jamie Benn – Alexander Radulov
Joel Kiviranta – Luke Glendening – Tanner Kero

Esa Lindell – Miro Heiskanen
Ryan Suter – John Klingberg
Andrej Sekera – Jani Hakanpää