Hlavní zprávyZápasové reportáže

Stars se s Blue Jackets rozloučili druhou výhrou v řadě!

Hokejisté Dallasu mají za sebou poslední utkání s Columbusem. Zápas začal stejně, jako ten předešlý, když se do vedení dostali Blue Jackets, ale Stars zápas opět otočili na svou stranu. Především ve druhé třetině domácí nastříleli čtyři branky a díky tomu nakonec zdolali svého soupeře poměrem 5:1, a připsali si tak druhou výhru v řadě.

Svěřenci Ricka Bownesse předvedli mnohem lepší vstup do utkání, než tomu bylo v předchozím případě. Nicméně domácí své první šance nedokázali využít a ani následnou první přesilovou hru. Po velké šanci Gardnera se Blue Jackets dostali do útoku hned a ze své první vážnější šance skórovali. V 7. minutě totiž Bjorkstrand nahrál před bránu, kam se nacpal Vladislav Gavrikov, který usměrnil kotouč za záda Oettingera.

Nicméně Dallas první inkasovaná branka vůbec nezastavila. Spíš naopak Stars pokračovali ve své hře a hned ve 13. minutě se dočkali vyrovnání. Nahození Klingberga ze středního pásma Korpisalo hodně nešťastně vyrazil před sebe, kam dojel první Jamie Benn, jenž nakonec skákající puk dostal za záda hostujícího brankáře.

Columbus si následně zahrál svou jedinou přesilovou hru v utkání, kterou však domácí hokejisté zvládli ubránit bez větších potíží, a tak se nakonec do šaten odcházelo za nerozhodného stavu 1:1. Ve druhé třetině jsme zprvu viděli vcelku vyrovnanou hru, ale iniciativu si postupně opět začínal přebírat Dallas.

Vše nakonec vyvrcholilo lehce po polovině utkání, když šli domácí do rychlého přečíslení, ve kterém si Denis Gurjanov vyměnil kotouč s Bennem a přitom udělali trochu cvičební kužel z Laineho a ruský útočník poté napálil kotouč do odkryté brány. Netrvalo dlouho a Korpisalo ze své brány tahal další puk. Ve 34. minutě přihrál Robertson mezi kruhy Joe Pavelskému, jenž zkusil vystřelit z otočky bekhendem a kotouč nakonec propadl hostujícímu brankáři jeho výstrojí.

Nicméně hororová pasáž Columbusu pokračovala i nadále. Za dalších dvacet vteřin přišla další branka Dallasu. Domácí se dostali do protiútoku dvou na jednoho, kde nakonec chtěl John Klingberg nahrát svému spoluhráči, jenže od bránícího hráče Blue Jackets se kotouč odrazil mezi betony finského brankáře, pro kterého čtvrtá branka znamenala konečnou v tomto utkání.

Nicméně ani Elvis Merzlikins se příliš dlouho nenudil. V 37. minutě ukončil špatnou část Columbusu i druhý obránce z první formace, když Esa Lindell obdržel přihrávku do středu útočného pásma, kde jej nikdo nehlídal, a tak následně prostřelil Merzlikinse, jenž své čisté konto udržel zhruba jen tři minuty.

Po druhé třetině tedy Dallas vedl nad Columbusem po skvělé sedmiminutové pasáži jasně 5:1 a tento výsledek se už následně hodně projevil nad průběhem třetí třetiny. Zápas se v poslední dvacetiminutovce víceméně spíš jen dohrával, když si už domácí hokejisté jen postupně dokráčeli k jasnému vítězství.

Hodně hrůzné utkání to opět bylo pro finského útočníka Patrika Laineho, jenž byl na ledě hned u úvodních čtyřech brankách Dallasu a jeho „bránění“ se v některých momentech hodně podepsalo především pod druhou a třetí branku Stars. Nicméně i ve třetí třetině hrál nadále s námi, ale jak už bylo řečeno texaský celek už utkání spíš jen dohrával a branky už si snad nechávali na další střetnutí.

Dallas Stars tedy zvítězili v posledním měření sil s Columbusem Blue Jackets jasně 5:1, a celou „sérii“ s tímto soupeřem tedy nakonec ovládli poměrem 5:3. Díky dalšímu zaváhání Nashvillu se svěřenci Ricka Bownesse příblížili už jen na tři body od čtvrté příčky.

STATISTIKY UTKÁNÍ

Branky a nahrávky: 13. Benn (Klingberg, Gurjanov), 31. Gurjanov (Benn), 34. Pavelski (Robertson, Lindell), 34.  Klingberg (Robertson, Hintz), 37. Lindell (Hintz, Pavelski) – 7. Gavrikov (Bjorkstrand, Atkinson).

Jake Oettinger – 21 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,5%, odchytal 59:53

Střely na bránu: 32 – 22
Zblokované střely: 13 – 16
Hity: 16 – 21
Vyhraná vhazování: 39 – 22
Vyloučení: 2 – 5
Využití: 0 – 0
V oslabení: 0 – 0

Sestava Dallas Stars: Oettinger –– Klingberg, Lindell (A), Heiskanen, Oleksiak, Vatanen, Sekera – Pavelski (A), Hintz, Robertson – Gurjanov, Benn (C), Dickinson – Comeau, Faksa, Cogliano – Kero, Gardner, Caamano.

Columbus Blue Jackets: Korpisalo (34. Merzlikins) – Lehtonen, Jones (A), Del Zotto, Gavrikov, Harrington, Peeke – Bjorkstrand, Roslovic, Atkinson (A) – Laine, Domi, Grigorenko – Dalpe, Texier, Robinson – Matteau, Dunne, MacInnis.

SESTŘIH UTKÁNÍ