Hlavní zprávyZápasové reportáže

Stars zakončili venkovní šňůru výhrou, když Hawks nadělili bůra!

Hokejisté Dallasu v noci ze čtvrtka na pátek zakončili svou šestizápasovou šňůru po kluzištích soupeřů nejlepším možným způsobem. Týmu z Texasu se totiž podařilo jasně zvítězit v Chicagu, které nakonec přehráli jasně 5:1. Do tabulky si tak připsali velmi cenné dva body.

Po třízápasové pauze se mezi tři tyče opět postavil ruský brankář Anton Chudobin a z lavičky už vše opět sledoval trenér Rick Bowness. Chicago hned od první minuty dávalo ruskému brankáři zabrat a jen díky němu se Dallasu podařilo udržet v úvodu čisté konto.

Poté však přišla první přesilovka Stars, kterou hosté ihned i využili. V 10. minutě totiž vybídl Pavelski ke skórování kapitána Benna, jenže toho skvělým zákrokem vychytal Lankinen. Nicméně kotouč se poté odrazil před brankáře Chicaga, kde byl Roope Hintz, jenž už doklepl kotouč do brány a poslal Stars do vedení. Pro Jamieho Benna to tedy alespoň byla už jeho 400. asistence v NHL.

Hawks však pokračovali ve své aktivní hře, která jim nakonec v 15. minutě přinesla zaslouženou vyrovnávací branku. Hinostroza vybojoval puk v rohu kluziště a následně přihrál před bránu Dominikovi Kubalíkovi, který se pohotovou střelou trefil přesně k tyči hostující klece.

Nerozhodný stav 1:1 už následně vydržel až do konce druhé třetiny. Jenže ve druhé dvacetiminutovce se tohle rychle změnilo. Hned ve 22. minutě totiž Zadorov daroval druhou branku Dallasu. Nejdříve špatnou rozehrávkou dal kotouč Hintzovi, jenž si vyměnil kotouč s Lindellem a nahrál před bránu Jasonu Robertsonovi, jehož právě měl hlídat ruský obránce, ale úplně na něj zapomněl a útočník Stars následně jen lehce objel ležícího Lankinena a poslal hosty znovu do vedení.

Svěřencům Ricka Bownesse se poté dlouho dařilo držet těsné vedení, když Chicago vesměs do ničeho vážnějšího nepouštěli. Domácím v tomhle ohledu nepomohli ani přesilové hry, které hosté velmi dobře ubránili. Ve 34. minutě vyhodil Carpenter kotouč do hlediště a putoval na trestnou lavici a i v tomto případě jeho trest netrval dvě minuty.

Miro Heiskanen totiž dostal nabito na modrou čáru a jeho dělovka skončila v horních patrech domácí klece. Ve 36. minutě bylo ještě veseleji. Po uklouznutí Keitha na útočné modré vyslal Cogliano do úniku Blakea Comeaua, jenž proměnil nekompromisní střelou do pravého růžku domácí brány.

Dallasu se tedy ve druhé třetině podařilo odskočit svému soupeři na rozdíl tří branek a na začátku poslední dvacetiminutovky to bylo ještě lepší. Stars totiž rázně utnuli šance domácích hned v první minutě třetí třetiny. Po chybné rozehrávce Keitha se do přečíslení dvou na jednoho dostali Hintz a Comeau. Finský útočník nakonec přihrál Blake Comeauovi, jenž poslal puk přesně k tyči.

Pátá branka v domácí síti víceméně ukončila veškeré šance Chicaga, které se sice pak ještě nějak snažilo alespoň snížit, jenže obrana Dallasu v tomto utkání pracovala na jedničku a za nimi opět předvedl skvělý výkon brankář Anton Chudobin. Ruský brankář nakonec tedy inkasoval pouze jedinou branku a i díky němu se Dallasu nakonec podařilo porazit Chicago jasným poměrem 5:1.

Stars si konečně zlepšili lehce svou bilanci proti Kevinu Lankinenovi, kterému předtím ve třech zápasech dohromady dali pět branek a nyní se jim shodný počet podařilo nastřílet za jedno utkání. Roope Hintz zažil poprvé ve své kariéře čtyřbodový zápas, když si v utkání připsal gól a tři asistence. Blake Comeau poté vstřelil dvě branky v jednom utkání poprvé od 15. února 2015.

STATISTIKY UTKÁNÍ

Branky a nahrávky: 15. D. Kubalík (Hinostroza, Kurashev) – 10. Hintz (Ja. Benn, Pavelski), 22. Robertson (Hintz, Lindell), 35. Heiskanen (Ja. Benn, Hintz), 36. Comeau (Cogliano), 41. Comeau (Hintz).

Anton Chudobin – 38 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,4%, odchytal 60:00  


Střely na bránu: 39:34
Zblokované střely: 10:23
Hity: 31:46
Vyhraná vhazování: 22:30
Vyloučení: 3:3
Využití: 0:2
V oslabení: 0:0  

Sestava Dallas Stars: Chudobin – Lindell (A), Klingberg, Heiskanen, Oleksiak, Pysyk, Sekera – Pavelski, Hintz, Robertson – Gurjanov, Benn (C), Kero – Comeau (A), Faksa, Cogliano – L’Esperance, Dellandrea, Gardner.

Sestava Chicago Blackhawks: Lankinen – Murphy, Zadorov, Boqvist, Keith (A), Kalynuk, de Haan – Kane (A), Dach, DeBrincat (A) – Strome, Suter, Janmark – Hinostroza, Kurashev, Kubalík – Carpenter, Kämpf, Hagel.

SESTŘIH UTKÁNÍ