Hlavní zprávyPreview

Do Texasu míří Florida, podaří se Stars zdolat Pantery?

Hokejisté Dallasu mají za sebou šestizápasovou šňůru venkovních utkáních a nyní se opět představí před svými diváky. Do American Airlanes Center tentokrát dorazí jeden ze současných lídrů divize, a to Florida Panthers. Podaří se svěřencům Ricka Bownesse zabodovat i ve druhém utkání za sebou?

Základní část zkrácené sezóny se již pomalu blíží do svého konce, když Stars v sobotu vstoupí do posledního měsíce. V něm dohromady odehrají hned 18 zápasů. V těch se nakonec rozhodne, zda se ještě Dallasu podaří si vybojovat poslední místenku ve vyřazovacích soubojích. Aktuálně ztrácí na Nashville sedm bodů a oproti Predátorům mají o tři odehraná utkání méně.

Nicméně prostor na chyby je již minimální a hokejisté z Texasu si nemohou dovolit příliš rozdávat body, pokud chtějí ještě pomýšlet na úspěch. V případě neúspěchu by to znamenalo, že by se Dallas po dvou úspěšných letech opět nepodíval do play off.

Pojďme se však zaměřit na následující utkání, které nyní Stars čeká. Do American Airlanes Center totiž v sobotu večer (potažmo odpoledne, pokud bereme v potaz čas v USA) dorazí Florida Panthers. Tým ze Sunrise zatím svými výkony hodně překvapuje a Florida je stále v otevřeném boji o první příčku v Centrální divizi, kde se o něj přetahuje s Carolinou a Tampou Bay.

Panteři právě v posledním utkání s Dallasem přišli o svou velkou hvězdu v obraně Aarona Ekdblada, jenž utrpěl hodně škaredé zranění kolene při špatném upadnutí na něj a je mimo hru. Avšak ztráta tohoto klíčového obránce se na Floridě tolik nepodepsala, protože do sestavy se pro změnu vrátil kapitán Aleksander Barkov, jenž ve čtyřech zápasech stihl nastřílet tři branky a dvě poté připravil.

Aktuálně však má Florida na svém kontě dvě porážky za sebou, když Panteři nezvládli dva velmi důležité zápasy v Raleighu, kde dvakrát podlehli Carolině Hurricanes poměrem 2:5 a 0:3. Je tedy téměř jisté, že si svěřenci trenéra Quennevilla budou chtít zlepšit náladu proti Dallasu.

Do karet jim hraje i vzájemná bilance. Do této doby se oba celky střetly v pěti střetnutích a Florida dokázala hned čtyři z nich vyhrát. Jedinou výhru si Stars nad Pantery připsali ve druhém střetnutí, kdy Anton Chudobin doslova zavřel bránu, když zlikvidoval všech 43 střel soupeře.

V minulém vzájemném střetnutí Florida jasně rozhodla o své výhře hned v první třetině, po které Panteři vedli 3:1 a ve zbytku utkání už se spíš soustředili na defenzívu. Dallasu nakonec nebyla nijak platná mnohem větší střelecká aktivita, protože se Stars již další branky nedočkali a naopak ještě inkasovali v závěru při power play.

Hokejisté z Texasu tedy mají tomuto soupeři co vracet. Nejlepší by bylo, kdyby se svěřencům Ricka Bownesse podařilo prodloužit sérii porážek Floridy, která navíc v minulém utkání ani nevstřelila branku. Velká pozornost bude v domácích řadách upřena především na Antona Chudobina, jenž by se měl opět postavit mezi tři tyče.

V útoku snad opět zazáří finský útočník Roope Hintz, jenž v minulém utkání zaznamenal čtyři body. Ze spolupráce s Hintzem hodně těží i objev letošní sezóny Jason Robertson, který se zatím ve své první sezóně v NHL prezentuje velmi dobře a patří mu třetí příčka v týmovém bodování.

Kdo by se však mohl konečně probudit, tak to je loňský střelec Denis Gurjanov, který je v letošním ročníku jen stínem toho, co předváděl v předchozí sezóně. Ruský útočník zatím naskočil do všech zápasů a v nich nastřílel jen šest branek.

Domácí zápas s Floridou Panthers se hraje v hodně atraktivním čase, když úvodní buly bude vhozeno jen něco málo po osmé hodině večerní. Střetnutí mezi Dallasem a Floridou navíc bude vysílat i stanice Nova Sport 1, protože je tohle utkání označeno, jako evropský zápas týdne.