Hlavní zprávyZápasové reportáže

Parádní vstup do zápasu přinesl Dallasu vítězství nad Floridou!!!

Stars se podařilo parádně vstoupit do zápasu s Pantery, když hned po dvou minutách vedli už o dvě branky. I díky tomu se nakonec týmu z Texasu podařilo Floridu porazit, protože po šedesáti minutách svítil na světelné tabuli konečný stav 4:1. Dallas si tak připsal druhou výhru v řadě.

Zápas nemohl pro domácí celek začít lépe, protože hned po šedesáti vteřinách vytahoval Bobrovskij kotouč ze své brány. Pavelski skvěle sebral kotouč v útočném pásmu, nahrál Hintzovi, který ještě posunul puk na Jasona Robertsona, jenž se už z parádní pozice nemýlil.

Neuběhla ani další minuta a Stars se radovali z další branky. Po chybné rozehrávce Yandla se domácí hráči dostali do úniku dvou na jednoho, kde nakonec Dowling ukázkovou žabkou vybídl ke skórování Joela L´Esperance, který poslal kotouč nekompromisně za záda Bobrovského.

Aby toho nebylo málo, tak v deváté minutě se na trestnou lavici pakoval český obránce Floridy Radko Gudas a Dallas tuto přesilovku ihned využil. Hintz poslal kotouč za bránu Pavelskému, který ihned nahrál na hranici levého kruhu Jamie Bennovi, jenž si puk ještě zpracoval bruslí a poté ho poslal do vzdálenější šibenice hostující klece.

Nicméně po třech inkasovaných brankách se poté probudila i Florida. Obrovskou šanci na snížení spálil Wennberg, který jel zcela sám na Chudobina, ale ten jeho střelecké zakončení zneškodnil. Následně si velkou šanci vytvořil Verhaeghe, jenž se pokusil o zakončení zpoza domácí klece a domácí brankář jeho pokus vyrazil svým betonem. Vše ještě muselo i potvrdit video zda kotouč nepřekročil brankovou čáru.

V závěru první třetiny ještě Florida dostala příležitost přesilové hry, když byl na trestnou lavici poslán Comeau. Obrovskou šanci spálil dvě vteřiny před koncem Huberdeau, který obdržel přihrávku před bránu Dallasu, jenže jeho střela letěla přesně do středu, kde byl připravený Chudobin. Domácí hokejisté tedy po první třetině vedli nad svým soupeřem 3:0.

Druhá třetina už takový začátek, jako ta první, nepřinesla. I na nějakou větší brankovou příležitost jsme si chvíli museli počkat. Navýšit vedení Stars mohl Benn, jenže mu kotouč v rozhodujícím momentu ujel z hole a díky tomu už poté jen zakončil do betonu Bobrovského. Na druhé straně mohl první branku Panterů vstřelit Huberdeau, jenže toho skvěle vychytal Chudobin.

Dallas poté spálil další dvě velké šance, když nejdříve při přečíslení dvou na jednoho skvělý zákrok vytáhl Bobrovskij, který zneškodnil střelu Cogliana. Při následné přesilové hře na něj ještě jel zcela sám Hintz, jenž zkusil kličku do bekhendu, avšak jeho zakončení ruský brankář vytěsnil svým betonem.

Když už to vypadalo, že ve druhé třetině branku neuvidíme, tak se přeci jen prosadili Panteři. V poslední minutě šel na trestnou lavici obránce Pysyk, který ještě v minulé sezóně oblékal dres soupeře. Floridě se nakonec podařilo vstřelit gól vteřinu a půl před koncem druhé části, když Aleksander Barkov na dvakrát dorazil kotouč do domácí sítě. Po druhé třetině tedy vedl Dallas nad Floridou 3:1.

Hned na začátku třetí třetiny spálil obrovskou příležitost k snížení Verghaege, který se protlačil před Klingberga, avšak jeho následné zakončení vykopl Chudobin svým betonem. A tak opět platilo staré známé nedáš dostaneš na druhé straně. Jason Robertson vjel s pukem do útočného pásma, kde nad ničím nepřemýšlel sjel si na střed a poté ukázkovou střelou prostřelil Bobrovského.

Florida si ještě poté ve třetí třetině zahrála další přesilovou hru, jenže v té se hosté neprosadili. Zbytek utkání se už spíš jen dohrával z povinnosti, když se Stars už vůbec nikam necpali a Florida se ještě nějak snažila snížit, ale veškerou snahu hostů se domácím dařilo neutralizovat.

Dallas Stars tedy díky skvělému úvodu porazili Floridu Panthers poměrem 4:1, a připsali si tak druhou výhru v řadě a především další dva důležité body do tabulky.

STATISTIKY UTKÁNÍ

Branky a nahrávky: 1. Robertson (Hintz, Pavelski), 2. L’Esperance (Dowling), 10. Ja. Benn (Pavelski, Hintz), 42. Robertson – 40. Barkov (Hörnqvist) 

Anton Chudobin – 20 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,24%

Střely na bránu: 20:21
Zblokované střely: 28:7
Hity: 34:26
Vyhraná vhazování: 32:27
Vyloučení: 4:3
Využití: 1:1
V oslabení: 0:0

Sestava Dallas Stars: Chudobin – Klingberg, Lindell (A), Heiskanen, Oleksiak, Pysyk, Sekera – Pavelski (A), Hintz, Robertson – Gurjanov, Benn (C), Kero – Comeau, Faksa, Gardner – L’Esperance, Dowling, Cogliano.

Sestava Florida Panthers: Bobrovskij – Weegar, Forsling, Gudas, Yandle (A), Strälman, Connauton, Kiersted – Verhaeghe, Barkov (C), Marchment – Hörnqvist, Wennberg, Huberdeau (A) – Lomberg, Acciari, Vatrano – Luostarinen, Lammikko.

SESTŘIH UTKÁNÍ