AktualityHlavní zprávy

Jágr už je v Dallasu

Jaromír Jágr už přiletěl do Dallasu. Dnes ráno to potvrdil záznam rozhovoru, který Jágr poskytl Gregu Ramirezovi a Cody Eastwoodovi. Ti se v organizaci Dallas Stars starají o komunikaci a internetové stránky.

Jaromír Jágr

Po dlouhém letu byl Jágr viditelně unaven. Původně měl Jaromír trénovat už v pátek, fanoušci a novináři ho ale v tréninkové hale Dr. Pepper Arena ve Friscu vyhlíželi marně. Let měl zpoždění a tak Jágr absolvuje první trénink až v sobotu.

„Přicestoval jsem v noci a dnes jsem spal, protože let měl zpoždění a trval více než 15 hodin. Jsem trochu unaven, ale všechno je tu zatím fajn, tak doufám, že to tak bude i dál.“

Během výluky hrál Jaromír Jágr za Kladno a tak by měl být dobře připraven fyzicky i v dobrém zápasovém rytmu. V dresu Rytířů nastoupil Jágr ke 34 zápasům v nich získal 57 bodů za 24 gólů a 33 asistencí.

„Výluka trvala hodně dlouho a po více než 110 dnech nebo kolik to bylo, jsem rád že si můžu zahrát tady v USA.“

V Západní konferenci, speciálně v Dallasu čeká Jaromíra mnohem více cestování, než kdy v NHL zažil. Nemělo by mu to ale činit problémy.

„Moje výhoda je, že v letadle rychle usnu. Také jsem tři roky odehrál v Rusku, kde je toho cestování možná ještě víc než tady, takže nemyslím, že by to měl být problém.“

Jaromír Jágr přišel do Dallasu v létě, když se Stars podepsal novou smlouvu jako volný hráč. Přestože měj i jiné nabídky a to i z Východní konference, rozhodl se pro Dallas.

„Cítil jsem, že Stars o mě měli největší zájem a to je pro mě velmi důležité. Chci hrát v týmu který chce mě. Hrát v západní konferenci je pro mě výzva.“

První Jágrův rozhovor v Dallasu

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.