AktualityHlavní zprávy

Výluka v NHL skončila, Jaromír Jágr konečně oblékne dres Stars

Před několika hodinami přinesla kanadská televizní stanice TSN informaci, že se vedení NHL a NHLPA dohodlo na nové kolektivní smlouvě. Desetiletá smlouva může být jednou ze stran vypovězena po osmi letech. Po 113 dnech výluky tak konečně odstartuje základní část sezóny 2012/13. Kdy to bude přesně zatím není známo, nejpozději by to však mělo být 19. ledna 2013.

lockV základní části by se mohlo odehrát 48 nebo 50 zápasů, po nich bude následovat play-off. Podle toho by liga začala 15. ledna nebo už zmíněného 19. ledna.

Vedení Stars čeká do začátku sezóny ještě práce s uzavíráním smluv, respektive smlouvy. Podepsáno totiž nemá jeden z nejdůležitějších útočníků Stars Jamie Benn.

Hráči Stars během výluky

Jamie Benn si zkrátil výluku působením v Hamburgu, kde si v německé DEL lize připsal 20 bodů (7+13) v 19 zápasech.

Jaromír Jágr se udržoval v zápasovém tempu v Tipsport Extralize doma na Kladně. Po oznámení konce výluky už nenastoupí ve dnešním zápase v Plzni. Ve 33 odehraných zápasech si Jágr připsal 55 bodů (24+31).

Loui Eriksson se představil v dobrém světle na Spenglerově poháru v Davosu.

Tomáš Vincour hraje AHL na farmě Texas Stars. Po zranění hlavy se už Tomáš vrátil do sestavy a momentálně nastupuje ve čtvrté formaci. Zranění mu způsobil tvrdým hitem Chrise VandeVelde 27. prosince, kdy do Texasu zavítala Oklahoma City. VandeVelde dostal od vedení AHL třízápasový trest. Před zraněním nastupoval Vincour pravidelně na levém křídle třetího útoku Vincour- Petersen – Wathier.

Na farmě se v dobré formě ukazuje jak letní posila z Washingtonu Cody Eakin, tak nováček Reilly Smith, který byl vyhlášen nejlepším nováčkem AHL za měsíc prosinec.

Centr Tom Wandell nastupoval v KHL, kde odehrál v dresu Čerepovce 25 zápasů (2+7).

Obránce Philip Larsen si zahrál finskou SM- liigu v dresu Lukko Rauma s bilancí 5 gólů a 10 asistencí ve 27 zápasech. Stejnou soutěž okusil i Stephane Robidas, kde v dresi IFK Helsinki odehrál 15 zápasů (2+3).

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.