Hlavní zprávyZápasové reportáže

Stars porazili Predators a získali velmi důležité body!

Druhý zápas v Bridgestone aréně už dopadl mnohem lépe pro hokejisty z Dallasu, kteří v něm svého soupeře tentokrát porazili 4:1. Díky čemuž snížili svou ztrátu na poslední postupové místo.

Mezi tři tyče se postavila stejné dvojice brankářů a ani sestavy obou celků nepoznali příliš změn, když do utkání nastoupil slovenský obránce ANDREJ SEKERA. Dallas začal zápas zase hodně aktivně a nyní se mu i podařilo vstřelit rychlou úvodní branku.

Už ve 3. minutě se totiž prosadil obránce ESA LINDELL, jenž se uvolnil krásnou stahovačkou a následně prostřelil Sarose. Finský obránce byl následně o pár minut později i prvním vyloučeným a Predators v této přesilové hře mohli vyrovnat, ale Johansena skvěle vychytal Chudobin.

Nicméně Nashville byl poté hodně aktivní, když druhá polovina první třetina víceméně patřila domácím. Preds se nakonec i v 17. minutě podařilo vyrovnat stav zápasu, když COLTON SISSONS dostal příliš prostoru, vybruslil si mezi kruhy a odtud poslal kotouč po ledě mez betony Chudobina.

Do druhé třetiny se tedy vstupovalo za nerozhodného stavu a navíc hosté přišli o obránce Hanleyho, takže dohrávali utkání v pěti obráncích. Nicméně druhá dvacetiminutovka byla čistě v režii Dallasu, který v ní svému soupeři povolil pouze čtyři střely na bránu, a to hrál Nashville i přesilovou hru.

Právě lehce po ubráněné přesilovce se Stars podařilo dostat do vedení, když ve 29. minutě Hintz vletěl s pukem do útočného pásma, kde na sebe nalákal oba obránce Nashvillu a poté předložil kotouč před zcela prázdnou bránu JASONU ROBERTSONOVI, který už se nemýlil.

Tlak hokejistů z Texasu pokračoval i nadále, když například i čtvrtá formace dokázala soupeře uzamčít v jeho obranném pásmu na pěkně dlouhou dobu a při tomto zámku trefil Oleksiak tyč domácí klece.

Nicméně další branka už nepřišla, a tak se do třetí třetiny šlo a stejného skóre, jako tomu bylo v předešlém utkání. Jenže do poslední části Stars vstupovali v početní výhodě, kterou nakonec hosté i dokázali využít.

Ve 42. minutě se totiž kotouč dostal na pravou stranu, kde byl Gurijanov, jehož následná střela trefila před bránou brusle bránícího Fabbra a především poté ještě JAMIEHO BENNA, od kterého se kotouč odrazil za záda Sarose.

Dvoubrankové vedení Dallasu hodně pomohlo a i díky tomu už následně hráli ve velké pohodě. Nashville toho ani ve třetí dvacetiminutovce příliš nepředvedl. Domácí ještě v závěru zkusili hru v šesti, ale MIRO HEISKANEN už jen střelou přes celé kluziště trefil opuštěnou klec, a potvrdil tak vítězství Stars.

Dallas Stars tedy ve druhém utkání v Bridgestone aréně berou zcela zasloužené dva body, když nakonec Nashville Predators porazili poměrem 4:1.

STATISTIKY UTKÁNÍ

Branky a asistence: 17. Sissons (Trenin) – 3. Lindell (Comeau, Dickinson), 29. Robertson (Hintz, Pavelski), 42. Ja. Benn (Gurjanov, J. Klingberg), 58. Heiskanen (Pavelski).

ANTON CHUDOBIN – 21 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,5%, odchytal 59:50.  

Sestava Dallasu:

Chudobin – Klingberg, Lindell (A), Heiskanen, Oleksiak, Sekera, Hanley – Pavelski, Hintz, Robertson – Gurjanov, Faksa, Ja. Benn (C) – Comeau (A), Dickinson, Cogliano – Dellandrea, Gardner, Kero.

Sestava Nashvillu:

Saros – Fabbro, Josi (C), Carrier, Ekholm (A), Benning, Harpur – Arvidsson, Johansen, Tolvanen – Kunin, Mikael Granlund, Järnkrok – Grimaldi, Haula, Cousins – Olivier, Sissons, Trenin.

SESTŘIH UTKÁNÍ

foto(zdroj): predators.nhl.com, John Russell