Hlavní zprávyPreview

Prodlouží Dallas svou vítěznou sérii v dalším utkání s Carolinou?

Hokejisté z Texasu se po výhře nad Hurricanes musí ihned soustředit na další měření sil. V noci z neděle na pondělí je totiž čeká jejich poslední vystoupení v základní části v PNC aréně. Podaří se Dallasu navázat na předchozí střetnutí a přidat i třetí výhru v řadě?

Program NHL je neúprosný a na odpočinek není čas. Neuběhne ani čtyřiadvacet hodin od závěrečného hvizdu předešlého zápasu a na programu je už další střetnutí. Dallas totiž čeká už šesté měření sil s Carolinou, když se naposledy v základní části sklouznou po ledě v PNC aréně.

Stars budou chtít navázat na předešlé utkání, které odehráli v Raleighu, kde se jim konečně podařilo vyzrát na Hurikány. Nicméně domácí hokejisté budou chtít svému soupeři porážku opět rychle vrátit a svěřence Ricka Bownesse bude čekat ještě těžší úkol než tomu bylo v předchozím případě.

Dallas zřejmě odehraje i další zápas v hodně okleštěné sestavě. Jason Dickinson po odstoupení po první třetině zřejmě nebude k dispozici ani v dalším utkání. Naopak do sestavy by se možná mohl opět vrátit Roope Hintz, avšak to se rozhodne až těsně před zápasem.

„Se všemi těmi ztrátami, které nás trápí jsme i tak dokázali podat velmi dobrý výkon a ukázali jsme, že jsme i za těchto podmínek schopni porazit každého. Ukazuje se, že síla našeho týmu je obrovská, ikdyž nás sráží právě velký počet zranění,“ pověděl po utkání Jake Oettinger.

Byl to právě on, kdo se v minulém utkání postaral největší mírou o vítězství. Původně měl zápas trávit na střídačce, ale vzhledem k pozitivnímu testu Chudobina nakonec musel mezi tři tyče právě Oettinger. Hokejisté Caroliny na něj v zápase vyslali 43 střel a jen dvě z nich skončily za jeho zády. Pro amerického brankáře to tak byl jeho nejvytíženější večer během jeho premiérového působení v NHL.

„V této sezóně musíte být opravdu připraveni na všechno možné. Kdykoliv dostanu šanci jít do brány, tak jsem velmi natěšený a neskutečně šťastný. Z každého svého startu v bráně se snažím vytěžit maximum. Snažím se na každý zápas připravovat stejně, ať už jej mám chytat či ne, protože opravdu nikdy nevíte co se může stát. Proto tedy dělám to stejné každý den a díky tomu jsem byl na zápas připravený.“ dodal ještě brankář Dallasu.

Dá se očekávat, že do brány se i v dalším utkání postaví právě Jake Oettinger, protože jeho nynější náhradník Landon Bow toho v sezóně příliš neodchytal. Pokud však bude chtít Dallas uspět i v dalším utkání, tak kromě dalšího skvělého výkonu Oettingera, se bude muset opět vyvarovat trestné lavici. V minulém utkání hráli Canes pouze jedinou přesilovou hru, ve které však ukázali, proč jim početní výhody jdou.

„Myslím si, že máme dobrý tým, který to i zápas od zápasu dokazuje. Máme dobrý charakter a hráče, které když dáte do sestavy, tak se ze sebe snaží vymáčknout to nejlepší a hrají dobře. Nemůžete přemýšlet nad věcmi, které se kolem nás neustále dějí. Musíme se snažit najít cestu k tomu, aby jsme hráli svou hru. To jsme taky nyní ukázali proti velmi dobrému týmu a musíme v tom pokračovat i nadále.“ řekl po zápase Andrew Cogliano.

Poslední střetnutí v základní části v PNC aréně mezi Carolinou Hurricanes a Dallasem Stars je naplánováno v noci z neděle na pondělí. Úvodní vhazování poté bude vhozeno lehce po jedné hodině ranní.