Hlavní zprávy

Ohlasy po druhém utkání

Bohužel druhý zápas pro sebe ukořistili hokejisté Nashvillu, jenž zdodali Stars po prodloužení, a tak se do Texasu stěhuje série za nerozhodného stavu 1:1. Jak se k utkání vyjádřili trenér a hráči?

JIM MONTGOMERY

K přesilovkám Dallasu…
Ze šesti přesilovek jsme bohužel nevyužili ani jednu, ikdyž jsme si v nich dokázali vytvořit několik zajímavých příležitostí.

Na to, co musí Dallas změnit ve svých přesilových hrách…
Musíme především myslet na střelbu. Myslím si, že hráči až moc hledali možnost přihrát někomu jinému než aby prostě jen vystřelili na bránu. A to samé platilo i při rovnovážné hře. Myslím si, že jsme tentokrát nehráli tolik přímočaře, jako v předešlém zápase.

Na výkon Stars ve druhém utkání, ve kterém byli blízko druhého zářezu v sérii…
Snažím se dívat na každý zápas zvlášť. Věděli jsme, že Nashville proti nám tentokrát předvede to nejlepší co může, a také se tak stalo. Predators v tomto utkání byli lepším týmem. Kdybychom neměli v bráně Bena, tak si myslím, že se ani prodloužení nehrálo. Nyní se však musíme vrátit zpět do naší hry a v dalším utkání být znova lepší.

Co musí Dallas zlepšit do dalšího zápasu…
Musíme se snažit více vyvarovat zakázaných uvolnění. Nashville nás velmi dobře napadal, čímž jsme se velmi často zbavovali puků, které potom končily icingem. Musíme začít vyhrávat následné dojíždění puků a i souboje kolem mantinelů.

Jak se Dallasu daří eliminovat brankové šance Nashvillu…
Myslím si, že jich neměli až tolik. Každopádně určitě jich měli více než my a na tom hodně záleží. Predators se tentokrát hodně cpali do brány. Parádním příkladem toho byla druhá a bohužel vítězná branka. Mám pocit, že za celý zápas jsme si žádnou takovou příležitost ani vytvořit nedokázali.

TYLER SEGUIN

Zda očekává, že zápasy budou hodně podobné…
Očividně ano, je to přeci jen play off. Obzvlášť, když se v něm potkají podobné týmy, které vyznávají stejný styl hry, a to především velkou defenzívu. Bylo to těžké a dá se čekat, že i ty další zápasy budou podobné. Musíme být prostě příště lepší. Už se velmi těším na domácí zápasy.

Na to zda v takových utkáních musí mít velkou trpělivost…
Ano a myslím si, že jsme jí i měli. Nicméně musíme tohle utkání rychle hodit za hlavu, tak jako jsme hodili za hlavu i první zápas. Stále je to ještě dlouhá série. Do Nashvillu jsme jeli s tím, že zde chceme urvat jeden zápas. To se nám podařilo a nyní už nás čekají zápasy před našimi fanoušky.

Zda kvalita střel Nashvillu odpovídala i jejich kvalitě…
Abych byl upřímný, tak si myslím, že se nám dařilo je držet daleko od naší brány. Nicméně v domácích zápasech čekáme možná trochu jinou hru Nashvillu. Myslím si však, že jsme zde odehráli velmi dobré venkovní zápasy.

Jestli věří tomu, že jejich brankové příležitost skončí za zády Rinneho…
Všechny formace si dokázaly vytvořit nějaké šance, ale bohužel jen jedna skončila brankou. Musíme prostě věřit, že to tam příště spadne. Jak už jsem řekl, tento zápas musíme rychle hodit za hlavu a zaměřit se na ten další.

BEN BISHOP

Zda je play off hokej o takových brankách, jakou byla ta vítězná…
Abych byl upřímný, tak jsem jí ještě neviděl a ani na ledě sem puk vůbec neviděl, takže těžko říct. Je to promrhaná příležitost. Vyhráli jsme zde první zápas, takže nyní musíme domů a zaměřit se na zápas č. 3. Měli jsme šanci. Hráli jsme hodně dobře. Když to poté přejde do prodloužení, tak je vždy jen jedna radostná strana a bohužel to nyní byli oni.

Zda kvalita střel Nashvillu odpovídala i jejich kvalitě… (Stejně, jak na Seguina)
Musím se k tomu ještě vrátit a zpětně podívat. Myslím si však, že to bylo hodně tuhé utkání. Mnoho přesilovek na obou stranách. V prodloužení už poté rozhodne jakákoliv maličkost. Myslím si, že oběma týmům skvěle fungovaly jejich formace do oslabení. Jak už jsem řekl, je to promrhaná příležitost a my se musíme připravit na další zápas.

Zda si myslí, že je takový zápas hodně ubíjející…
Je to prostě play off. Snažíte se limitovat zakázaná uvolnění, ale to už k play off patří. Je očividné, že to není tak otevřené, jako zápasy v základní části. Všichni dohrávají své souboje a hrají na 110%. Nebude to žádný hokej nahoru-dolů, jak jsme zvyklí ze základní části. Všichni hrají hodně soustředěně a nejlépe, jak jen mohou, a proto to také tak vypadá.