Hlavní zprávy

Ohlasy po postupovém utkání!

Tak to byl pořádně napínavý konec série, když v šestém zápase muselo utkání za nerozhodného stavu do prodloužení a v něm se v jeho závěru postaral o postupovou trefu obránce John Klingberg. Co k utkání řekl Jim Montgomery, Ben Bishop, Blake Comeau, Tyler Seguin a John Klingberg?

JIM MONTGOMERY

Na to, jak se po vítězství cítí…
Cítím se skvěle. Myslím, že Tyler Seguin to řekl nejlépe, když pověděl, zda tohle někdy přestane bavit. Nicméně musím Nashvillu vyseknout poklonu, protože v první třetině byli lepším týmem. My jsme se do utkání dostávali, ale postupně jsme se zlepšovali. Nebylo to vůbec snadné, protože oni hráli hodně dobře. Chtěl bych poděkovat naším lídrům, kteří tým pozvedli. Byli jsme stále lepší a lepší a v takových to zápasech, kdy tým proti vám hraje skvěle, jako hrál Nashville, je opravdu náročné se zlepšovat.

K emocích, které v něm proudili ve třetí třetině a prodloužení…
Když jste na střídačce, tak to tak prostě nevnímáte. Jediné co v té chvíli mohu udělat je, že vyberu určitou formaci, která půjde na led a nebo se poté lehce bát věcí, které mohou v utkání nastat. Nemám už žádnou kontrolu nad tím, co hráči na ledě udělají nebo jak se v některých situacích dokážou skvěle zachovat.

Co pramenilo v chyby, díky kterým se Preds dostali ve třetí třetině do šancí…
Byla tam trochu špatná domluva mezi obránci a našimi útočníky a především i poté horší kontrola kotouče. Na hráčích bylo strašně vidět, že chtějí utkání dovézt do vítězného konce, bohužel však některé z těchto akcí skončili protiútokem Nashvillu, jenž přesně na tohle čekal.

Na to, jak se v utkání jevili mladí hráči Dallasu…
Pamatuji si, že jsem se ráno bavil s Mirem a ptal se ho, jak se mu líbil jeho výkon v posledním utkání, na což odpověděl, že si myslí, že nehrál dobře. Tak jsem mu řekl, že musí znovu pořádně bruslit a on snad za celý zápas najezdil patnáct mil. Hned v jeho prvních dvou střídáních na ledě znova doslova létal. Jason (Dickinson) vyhrával souboje, Roope byl po hitu v první třetině trochu otřesený, ale vrátil se do zápasu a hrál poté ještě s větší vervou. Sami jste to říkali, v týmu máme mnoho hráčů, pro které je to první play off. I pro Esu Lindella je to jeho první boj ve vyřazovací části. Pitlick hrál dobře. Čtvrtá formace tam také měla několik dobrých okamžiků a Jason Spezza měl dvě velké šance, ze kterých mohl skórovat.

K formaci Radka Faksy…
Po celý zápas to byla naše nejlepší útočná formace. Po základní hrací době měli dokonce větší ice time než Seguinova formace.

Na to, že má ještě k dispozici druhého brankáře Khudobina…
Mluvíte neustále o tom, jak jsme se změnili a zlepšili se. Hráči, jako Khudobin, Polák, Comeau, Cogliano jsou těmi nástroji, díky kterým jsme se mohli změnit. Nyní si dopřejeme trochu odpočinku a dobijeme baterky, protože si myslím, že budeme hrát už v pátek. St. Louis Blues jsou po novém roce nejlepším týmem v NHL, takže nás čeká další velmi těžká výzva, na kterou se musíme pořádně připravit.

Že se Dallasu podařilo neinkasovat ani jednu branku v oslabení…
Všichni hráči co v nich chodili na led předvedli neskutečný výkon. Ben chytal skvěle, hráči byli hodně obětaví a skvěle pracovali se svými holemi. Byla tam i neskutečná touha k získaní puku. Ani nevím kolik jich dokázali získat Lovejoy, Lindell nebo Polák, ale i útočníci jim hodně pomáhali. Všichni spolu prostě skvěle spolupracovali.

Na to co řekl týmu před prodloužením…
Už ani pořádně nevím. Vím jen, že jsme se bavili o tom, že musíme s pukem létat, protože si myslím, že po celý zápas jsme nebruslili až tak dobře. Museli jsme se snažit být i hodně fyzičtí a především souboje neprohrávat.

Že hned ve svém prvním roce vyhrál sérii v play off…
Trenéři nic nevyhrávají, to hráči. Naši hráči pro nás tuhle sérii urvali.

BEN BISHOP

K šestému zápasu…
Myslím si, že oba týmy hrály opravdu skvěle. Fanoušci za své peníze dostali parádní podívanou. Puk létal z jedné strany na druhou. Pekka byl v jejich bráně famózní. V prodloužení jsme si vytvářeli jednu šanci za druhou a já jen doufal, že se některá z nich ujme. Naštěstí to tam nakonec spadlo Johnovi a my mohli začít slavit.

Že je to pro Dallas za posledních 11 let teprve druhá vítězná série…
Je to obrovské. Fanoušci si to zasloužili. Po celou sezónu byli skvělí. V play off poté začali být neskuteční. Je pro prostě parádní, že jsme to před nimi uzavřeli. Nyní si tu výhru pořádně užijeme, ale od zítřka se už musíme začít připravovat na další velmi talentovaný tým, který nyní navíc hraje extrémně dobře.

Co řekl o přestávce před prodloužením…
Abychom pokračovali v tom, jak hrajeme. Myslím si, že posledních deset minut ve třetí třetině jsme hráli opravdu dobře. Věděli jsme, že oni udělají vše co budou moct, protože bojovali o své přežití v sérii. My jsme však postupně hráli lépe. Chtěli jsme jen vyhrát další třetinu, což se nám nakonec i podařilo.

BLAKE COMEAU

K jeho brance…
Radek to udělal parádně, když se mu podařilo dostat puk z obranného pásma, a my jsme tak následně jeli ve třech na jednoho. Původně jsme to chtěl ještě posunout na Andrewa, jenže jsem viděl, jak už jejich obránce lehá, tak jsem se rozhodl vystřelit pod vyrážečku, a nakonec to tam spadlo.

Že se mu podařilo vstřelit první branku v play off…
Bylo to skvělé. Do utkání jsme nevstoupili příliš dobře. Nashville prvních deset minut zápasu diktoval tempo hry, ale jak poté zápas utíkal, tak my jsme postupně byli lepší a lepší. Pekka pro něj odvedl neskutečný výkon a držel je stále v hře. Vytvořili jsme si hodně šancí, ale nedařilo se nám je proměňovat. Nebylo to první utkání, kdy se Nashvillu podařilo skórovat první, a tak jsme stále věděli, že nic není ztracené. To, že jsme to ani jednou nevzdali nás udělalo úspěšnými a díky tomu jdeme dál.

Že se už podařilo ukončit sérii…
Pokud mám být upřímný, tak už jsem začínal být trochu frustrovaný, že jsem se ještě po svých šancích neprosadil. Nicméně hráli jsme velmi dobře. Dařilo se nám držet puk v útočném pásmu. Jejich TOP obránci strávili na ledě velkou porci času. Snažili jsme se nahazovat puky za ně a následně je v soubojích získávat. Ben v bráně předvedl velmi důležité zákroky. Byl pro nás v celé sérii velkou oporou. Byl to prostě skvělý týmový výkon, který sice nezačal nejlépe, ale nám se neustále dařilo zlepšovat.

TYLER SEGUIN

Na pocity po vyhrané sérii…
Je to neskutečné. Byl to přesně ten zápas, který jsem tak nějak očekávali. Odevzdali ze sebe všechno co jen mohli a my také. Co je lepšího na tom, než takový zápas ukončit v prodloužení? Jsem velmi moc šťastný, že jsem zápas dovedli do vítězného konce.

K emocím během zápasu…
Je to vždy velmi emotivní, když už jeden z týmů hraje na pokraji vyřazení. Nejdůležitější však je držet své emoce na uzdě. Vždy se o tom během play off hodně mluví. Mít to skvěle vyvážené, nebýt příliš nahoře, ale ani dole. To samé poté platí v zápase. Jednou máte dobré střídání, někdy špatné, ale musíte vytrvat a neustále bojovat. Byl to velký souboj dvou skvělých brankářů.

Na to, jaké to je ukončit sérii před svými fanoušky…
Je to dlouho co jsme už nebyli v play off. V minulých sezónách jsme neměli špatný tým, jenže se nám nedařilo probojovat do vyřazovací části, a ukázat tak co v nás opravdu je. Během sezóny došlo k mnoha změnám a občas i některým nepříjemným rozhovorům. Hráči vystoupili ze svých komfortních zón, dohromady jsme se stmelili a díky tomu jsme vyhráli.

JOHN KLINGBERG

Jak bych celkově shrnul utkání…
Myslím se, že naším nejlepším hráčem byl očividně znova Bish. Udržel nás v některých momentech v zápase. Měli jsme hodně špatný start do zápasu, ale došlo to až do prodloužení, ve kterém jsme šli střídání od střídaní a věděli jsme, že se momentum překloní na naší stranu, ale museli jsem stále zůstat u své hry, když jsme hráli velmi kolektivně. Na konci jsme se dostali do přečíslení a já viděl, že se k tomu mohu přidat a Rads to poté parádně nahrál. Ani nevím, kdo to tam byl před bránou zda Tyler či Jamie, ale bylo to přesně to, o čem jsme se bavili, že jsme se snažili stáhnout jejich obránce k bráně, abych já pak měl volný prostor na střelu.

Jak je pro tým důležité, že vyhrál už v šestém zápase a nemuselo se jít do sedmého…
Víme moc dobře, jak jsou skvělý doma. Myslím si, že jsme odvedli velmi dobrou práci při zápasech v jejich aréně, ale sedmému utkání jsme se chtěli vyhnout. Chtěli jsme to ukončit tady a nepřesunovat se ještě zpátky k nim. Kdyby se totiž série vrátila do Nashvillu, tak by se cítili velmi dobře. Přistoupili jsme, jako by už tento zápas byl tím sedmým a myslím si, že jsme předvedli skvělý výkon.

Jak je to pro ně dobré, že se jim v play off podařilo vyhrát sérii…
Když se podíváte po celé lize, tak každý, kdo se probojoval do play off, má šanci vyhrát. Vidíte, že mnoho favoritů už má po sezóně. Věděli jsme, že má Nashville velmi dobrý tým, ale také jsme věděli, že s nimi můžeme bojovat. Měli jsme po celou sérii velmi dobrý herní plán, který se nám i dařilo dodržovat.

K divákům…
Velmi jsme si to užili a myslím si, že i diváci si to také museli velmi užít. Na konci už jsme hráli velmi dobře a je skvělé, že se nám podařilo sérii s Nashvillem ukončit. Nyní nás však čeká velmi rychlá otočka, protože všichni moc dobře víme, jak jsou Blues nyní hrají a jak moc dobří aktuálně jsou. Cítíme se však velmi dobře a musíme se připravit na další velmi těžkou sérii.