Hlavní zprávy

Ohlasy po čtvrtém utkání

Po ovládnutí první třetiny se Dallasu už podařilo dotáhnout čtvrté utkání do vítězného konce, a tak se série stěhuje zpět do Nashvillu za nerozhodného stavu 2:2. Co k vítěznému utkání řekli Jim Montgomery, John Klingberg, Ben Bishop a Roope Hintz?

JIM MONTGOMERY

O čtvrtém zápasu…
Chtěli jsme se prostě zlepšit. Věděl jsem, že Ben se ze třetího utkání otřese a bylo velmi pěkné vidět, že se konečně probudila naše přesilová hra, díky níž jsme byli velmi dominantní. Je velmi dobré, že je série srovnaná.

K přesilové hře Stars…
Myslím si, že zde byly velmi dobré kombinace, které poté vedly k velmi nebezpečným střelám. Také se nám dařilo sbírat puky po vyražených střelách. Prostě jsme jejich formace pro oslabení přehráli.

O Roope Hintzovi…
Vytváří mnoho šancí a v prvním utkání byl naším hnacím motorem co se ofenzívy tyče. Ve druhém utkání už tak dominantní nebyl, ale ve třetím se zpět vrátil ke své hře, a tak za to byl odměněn hned dvěma brankami ve čtvrtém zápase. Je to velmi dobré pro naše sebevědomí, ale my víme moc dobře co pro náš tým znamená. Dostal se do naší útočné TOP 6, a my tak díky tomu konečně můžeme říct, že máme i velmi dobrou druhou formaci.

Na to co řekl týmu po první třetině, kdy Stars vedli 4:0…
Řekli jsme jim, aby dál hodně bruslili a nebáli se jít do soubojů. Predators se museli snažit více útočit, když prohrávali o tolik branek. Tím pádem jsme chtěli jejich útoky co nejvíce zachytávat a ujíždět do přečíslení.

O hře Matse Zuccarella…
Myslím si, že je v něm ještě mnohem víc. Po dvou měsících poprvé odehrál čtyři utkání v řadě. Musí se do toho ještě pořádně dostat. V podstatě se bavíme o hráči, který dva měsíce téměř nic nedělal a i v takovém rozpoložení dokáže bodovat. Myslím si, že v době po All-Stars přestávce a než jsme jej přivedli, byl jedním z nejlepších hráčů v celé lize.

K vytížení třetí a čtvrté formace…
Hrací čas chcete nějak rozložit mezi všechny hráče a nikoho nechcete nějak ochudit o dobu strávenou na ledě. Všichni hráli velmi dobře.

Klíč k tomu, že se vydařil tak dobrý start do zápasu…
Myslím si, že to byly dvě věci. Za prvé naše TOP formace, když Seguin, Benn a Radulov do toho startu dali vše, díky čemuž jsme si vytvořili přesilové hry, což je druhou věcí, že jsme v nich následně dokázali skórovat.

Že je nyní série vyrovnaná 2:2 a né 1:3…
Tak to je hodně důležité. Jinak se na to ani dívat nemůžeme. Kdyby to bylo 1:3, tak už je prostor pro chyby minimální. Nyní se však musíme snažit hrát hodně agresivně, abychom naklonili sérii na naší stranu.

O tom co očekává od sobotního zápasu…
Musíme se neustále zlepšovat. Predators určitě též budou chtít ještě víc přidat a my prostě musíme být lepší než oni. Je to nyní nová série na dva vítězné zápasy a myslím si, že tato série je ze všech úvodních jednou z nejvyrovnanějších.

BEN BISHOP

K tomu, že se podařilo vstřelit pět branek…
Je to skvělý pocit. Je hodně dobré pozorovat, jak skórujeme jeden, pak druhý a stále se snažíme dál vstřelit třetí, čtvrtou i pátou branku. Díky tomu jsme získali tento zápas. Nyní si musíme odpočinout a připravit se na zápas č. 5.

K obranné hře týmu…
Myslím si, že jsme velmi dobře diktovali tempo hry. Získali jsme díky tomu vedení, a měli jsme tak pedál na plynu my a né oni. Myslím si, že všechny čtyři formace odvedly velmi dobrou práci v obranném pásmu, velmi dobře jsme je napadali a i hodně blokovali jejich střely.

Na to, jak se mu chytalo po třetím utkání…
Bylo to dobré. Tým mi hodně pomohl, když jsme se během patnácti minut dostali do velkého vedení, takže to pro mě poté už bylo jednodušší. Myslím si, že všichni dělali i takové ty malé věci, které jsou potřeba k tomu, abychom vyhráli.

Na to, zda tato výhra nějak naklonila pomyslné misky vah v sérii…
Museli jsme prostě vyhrát. Je to nyní 2:2, a vzniká tak úplně nová série na dva vítězné zápasy. Musíme se velmi dobře připravit na zápas č. 5, protože velmi dobře víme, že oni na nás v něm budou chtít nastoupit s velkou vervou.

JOHN KLINGBERG

O fungující přesilové hře…
Myslím si, že jsme to trochu změnili. Hodně jsme mezi sebou o tom mluvili, dívali jsme se zpětně na videa a řešili co bychom při nich mohli udělat lépe. Byla to neuvěřitelná střela, kterou se Roope prosadil. Díky této brance jsme si vypracovali určité momentum, díky čemuž jsme byli sebevědomější a už to pak šlo samo.

Jaký je pocit odehrát takové utkání v play off…
Nemyslím si, že by to bylo až tak lehké. Kdyby se jim podařilo vstřelit pár gólů, tak by momentum zápasu bylo na jejich straně, a mohli by se tak vrátit do zápasu. V tomto ohledu jsme odvedli velmi dobrou práci, že jsme jim nic takového nedovolili.

Zda už museli hrát hodně pod tlakem…
Myslím si, že tak hrajeme snad každý zápas, ale před tímto zápasem jsme si něco k tomu řekli, jak bychom chtěli hrát a ihned od začátku se nám to i dařilo, díky čemuž jsme se hodně uklidnili. Nechtěli jsme tentokrát na nic čekat, jak se zápase vyvine a prostě jsme na ně vletěli a hned ze startu jsme udávali tempo hry.

Na to zda bylo vedení 4:0 po první třetině překvapující…
Nemyslím si, že by mě to překvapilo. Vytvořili jsme si mnoho šancí a oni byli hodně pod tlakem, prostě jsme do toho vlétli a podařilo se nám i vstřelit branky. Hodně nám to pomohlo, ale neustále jsme museli zůstat soustředění a jít od střídaní do střídání až do konce zápasu. Hráli jsme tak, jak jsme chtěli a všichni odvedli velmi dobrou práci.

Na to, jak se Bishopovi podařilo vrátit do brány po třetím utkání…
Nikdo se nad tím nijak nerozmýšlel. Věděli jsme, že bude opět velmi dobrý a podařilo se mu do toho znova dostat. Byl skvělý celou sezónu a totéž se musí říct i o Antonovi. Hodně naším brankářům věříme.

ROOPE HINTZ

K rychlému startu první třetiny…
Myslím si, že jsme velmi dobře bruslili a dařilo se nám získávat puky v jejich obranném pásmu. Nad ničím jsme poté extra nepřemýšleli a snažili se tlačit s pukem do brány.

Na zlepšenou hru v přesilovkách…
Nemyslím si, že by tam byl až takový rozdíl. Trochu jsme jen prohodili hráče ve formacích, a to se nám nakonec vyplatilo.

K jeho dvěma brankám…
U první branky Jamie velmi dobře stínoval Pekkovi, který vůbec nic neviděl a pak už to jen stačilo dobře trefit, což se i povedlo. Druhá branka byla především Johnova, který vybojoval puk a poté mi to naservíroval před prázdnou a já už musel jen přehodit ležícího brankáře.

O tom zda se rychlými brankami uklidnili…
Určitě, bylo velmi dobré, že se nám podařilo rychle otevřít skóre utkání a poté přidat další branky. Strhli jsme díky tomu fanoušky na svou stranu a bylo to velmi pěkné.