Hlavní zprávyZápasové reportáže

Stars si vylámali zuby na Mrázkovi a Carolíně stačil na výhru jediný gól!

Hokejisté v noci z neděle na pondělí odehráli své poslední utkání v základní části v PNC aréně. Nicméně na něj nebudou pamatovat v nejlepším, protože v zápase ani nevstřelili žádnou branku. Naopak Canes stačilo vstřelit jen jedinou branku a Stars nakonec tedy porazili fotbalovým výsledkem 1:0.

Hned od první minuty bylo vidět, že zápas bude hodně tvrdý a alespoň dle těchto parametrů se utkání hodně podobalo play off bitvě. Celkově se nakonec statistika hitů vyšplhala až na neuvěřitelných 54:35 ve prospěch domácích, což jsou hodně vysoká čísla.

Nicméně pojďme k zápasu. Do utkání bohužel nenastoupil český útočník Radek Faksa, jenž se přidal na už na hodně dlouhý seznam zraněných hráčů. Nicméně po jednozápasové pauze se opět do sestavy vrátil Roope Hintz a místo Dickinsona hrál Nick Caamano.

Carolina byla v první třetině mnohem nebezpečnější týmem, když Stars vůbec nečekali, že na ně domácí celek nastoupí s tak tvrdou hrou. Nicméně všechny střelecké pokusy domácích končily na brankáři Oettingerovi, který si v sedmé minutě připsal svůj první faul v NHL a domácí hráli přesilovou hru.

Dallas následné oslabení vcelku dobře ubránil a poté se konečně i trochu připomněli hosté. Sekera zavezl puk za bránu, odkud přihrával před ní, ale Cogliana skvěle zablokoval jeden z domácích obránců. Canes poté mohli hrát další přesilovku, když byl Comeau ve středním pásmu hodně přísně vyloučen za čistý hit. Domácí Paquette se s ním však chtěl rvát, což měl Blake celkem na háku a díky shození rukavic dostal i útočník Caroliny dvě minuty.

Do šaten se tedy nakonec odcházelo za bezbrankového stavu, což se však hodně rychle změnilo ve druhé třetině. Hned v její první minutě totiž Canes využili špatného střídání Stars, když Trocheck vyslal do úniku Jordana Martinooka, který se následně trefil nechytatelně do šibenice hostující klece.

Pro Martinooka to byla teprve jeho druhá trefa v letošním ročníku a shodně zatím oba své góly vstřelil jen proti Dallasu. V konečném součtu se nakonec ukázalo, že tato branka byla i tou vítěznou, protože se ani jednom z mužstev již ve zbytku utkání nepodařilo skórovat.

Hokejisté Dallasu se poté dostali do několika zajímavých příležitostí, avšak všechny ztroskotali na skvěle chytajícím Mrázkovi, který si svůj první start po zranění nemohl představit lépe, protože nakonec dokázal zlikvidovat všech 28 střeleckých pokusů Stars.

Během přestávky mezi druhou a třetí třetinou byl navíc nucen odejít trenér Stars Rick Bowness, jemuž byl prý vykázán pozitivní COVID test, a tak musel utkání opustit. Ve třetí třetině se toho následně již moc zajímavého nestalo, když Carolina už hrála spíš na jistotu a snažila se ubránit své těsné vedení a naopak snaha Dallasu o vyrovnání spíš byla jen taková platonická.

Carolina Hurricanes tedy nakonec porazila Dallas Stars fotbalovým výsledkem 1:0, a ukončila tak texaskému týmu jeho menší šňůru vítězství. Navíc Canes vylepšili svou letošní bilanci se Stars na 5:1.

STATISTIKY UTKÁNÍ

Branky a nahrávky: 21. Martinook (Trocheck, Pesce)

JAKE OETTINGER – 37 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,4%, odchytal 57:55

Sestava Dallasu: Oettinger – Klingberg (A), Lindell, Heiskanen, Oleksiak, Pysyk, Sekera – Pavelski, Hintz, Robertson – Gurjanov, Dowling, Benn (C) – Comeau (A), Gardner, Cogliano – Dellandrea, Kero, Caamano.

Sestava Caroliny: Mrázek – Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, Fleury – Fast, Aho, Svečnikov – Nečas, Trocheck, Martinook (A) – Foegele, J. Staal (C), Niederreiter – McGinn, Lorentz, Paquette.

SESTŘIH UTKÁNÍ