Aktuality

Jediný střelec Brenden Morrow

Phoenix – Dallas 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Enver Lisin jede sám na Turca, ten mu ale jeho akci překazí
Enver Lisin jede sám na Turca, ten mu ale jeho akci překazí
(Autor – AP Photo/Paul Connors)

Před zápasem ve Phoenixu mluvil Brenden Morrow o tom, že by měl zlepšit svou produktivitu, zejména pak tu v přesilové hře. Po dobrém startu totiž trochu zamrznul a v posledních sedmi zápasech nasbíral pouhé dva body. S Kojoty se ale postaral o jedinou branku a utkání tak svým gólem rozhodl.

Trenér Tippett před zápasem přeházel složení útočných formací, kde nezůstal téměř kámen na kameni. V obraně potom nastoupil k prvnímu letošnímu zápasu Jon Klemm, jenž nahradil z rodinných důvodů absentujícího Philippe Bouchera.

Hagman pálí jen do tyče

1. Třetina

V úvodní části si Dallas udržoval stálou převahu. Dovolil domácím pouhé dvě střely na Turca a sám jich na výborného Josepha vyslal plných čtrnáct. Přesto se nepodařilo Dallasu skórovat. V polovině 11. minuty nastřelil Niklas Hagman tyč. Daley zavezl puk do pásma, přenechal jej Hagmanovi a za jeho střelou se Joseph jen ohlédl. Byla to taková rána, až se branka zatřásla.

Největší příležitost domácích měl na svědomí Enver Lisin, když zadáci Stars udělali ve svém vlastním pásmu chybu. Lisin šel sám na gólmana, Turco mu ovšem zavčasu vypíchl puk holí a o střeleckou příležitost jej připravil.

Za zmínku ale stojí nejen gólové příležitosti, nýbrž i hit Eda Jovanovskiho, po kterém chytl Barnaby druhou ránu o tyč a podle toho také jeho čelo vypadalo. Matthew Barnaby je ale tvrdý chlapík a zápas dohrál.

Brenden Morrow otevírá i uzavírá skóre

2. Třetina

Prvního a jak už bylo zmíněno jediného gólu, se diváci dočkali ve druhé třetině. Morrow si při přesilové hře dvakrát v pravém kruhu vyměnil puk se Zubovem stylem já na bráchu, brácha na mě, aby se pak sám z ostrého úhlu odhodlal ke střele. Do té mu ke smůle domácích vložil hůl bránící hráč a kotouč skončil pod Josephovým víkem – 0:1.

Neprůstřelný Curtis Joseph

3. Třetina

Zřejmě nejblíže ke vstřelení branky byli domácí Coyotes v šesté minutě, kdy Derek Morris nastřelil břevno. Jenže ani tenhle pokus v síti neskončil a Marty Turco vychytal svůj 25. shutout kariéry.

V 11. minutě zavařil domácí obraně Patrik Štefan, ale Joseph byl pozorný. Nepřišel si na něj ani Eric Lindros po přesné příhře Trevora Daleyho. A v samotném závěru zápasu jej nepřekonal ani Stu Barnes, když obral o puk upadnuvšího Matta Jonese.

„Myslím že Joseph dnes chytal moc dobře. Mohli jsme vstřelit víc gólů, ale výsledek je takový jaký je. Potřebovali jsme oba body a dostali jsme je.“
Dave Tippett

Curtis Joseph byl zkrátka jediným domácím hráčem, který snesl přísnější měřítka a to na trápící se Dallas nestačilo.

„Dallas hrál mnohem lépe než my. Výsledné skóre tomu ale neodpovídá, Joseph byl totiž výborný.“
Wayne Gretzky

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *