Aktuality

Brenden Morrow proměnil penaltu!

Dallas – Chicago 3:2 sn (0:0, 1:0, 1:2, 0.0, 1:0)

Brenden Morrow právě proměnil penaltu
Brenden Morrow právě proměnil penaltu
(Autor – AP Photo/Tony Gutierrez)

Přestože Chicago neprodalo svou kůži lacino a bojovalo až do konce, i tentokrát odjelo z Dallasu poraženo.

Gólmani lepší střelců

1. třetina

V brance Chicaga nastoupil Nikolaj Chabibulin, v té domácí Johan Hedberg a byla to právě jejich zásluha, že se v první třetině skóre neměnilo. Střelci obou týmů vyslali na muže v masce úhrnem 15 střel, ani jedna si cestu za jejich záda nenašla.

Zubov vystřelil Dallasu vedení

2. Třetina

Ve druhé třetině zopakovali střelci úhrnný počet střel, tentokrát si však vedli o něco úspěšněji. Dallas vyslal v obou třetinách o jednu střelu více a možná právě proto šel ve 3. minutě do vedení.

Chicago mělo v té chvíli na trestné lavici dva hříšníky. Martin Lapointe pykal za podražení a Rene Bourque za hákování. Ve dvojnásobné přesilovce zatáhl puk do třetiny Mike Modano. Ač atakován, dokázal od mantinelu rozehrát na modrou, Sergej Zubov popojel s pukem k brance a pak jej tvrdou střelou poslal za Chabibulinova záda – 1:0.

V polovině 18. minuty uklouzl na pravém kruhu Patrick Shark a puk utekl rovnou k najíždějícímu Morrowovi, jeho backhandový pokus Chabibulin zneškodnil.

Chicago dvakrát srovnává, podruhé sekundu před koncem zápasu

3. Třetina

V téže minutě jako ve třetině druhé srovnali hosté skóre. Ve vlastním pásmu vyhrál nad Steve Ottem buly Mark Cullen a vyslal do brejku Vrbatu s Calderem. Boucher s Robidasem se je marně snažili zastavit. Radin Vrbata přihrával a Kyle Calder zblízka překonal bezmocného Hedberga – 1:1.

Úžasný hokejový moment byl k vidění v 7. minutě. Při přesilovce Dallasu se dostal do samostatného úniku Mark Bell, Hedberg proti němu odvážně vystartoval, vrhnul se mu pod nohy a gólovou příležitost mu zmařil. Celá hala byla na nohou, diváci v první řadě zběsile bouchali do plexiskla.

Než se fanoušci stačili usadit, vystřelily jejich ruce nad hlavu v gólové radosti. Stars totiž okamžitě poslali kotouč do obranného pásma Hawks, kde jej rychle předali až k pravému mantinelu, odkud Philippe Boucher skóroval – 2:1.

Ve třetí třetině Chicago Dallas přestřílelo a za svou aktivitu si zasloužilo vyrovnání. Hosté si je však schovali až do samého závěru normální hrací doby, do poslední vteřiny. Stars nedokázali vyhodit puk z obranného pásma, Kyle Calder nacentroval před bránu, kde puk přesně tečoval Mark Bell – srovnáno 2:2.

Prodloužení

V prodloužení si jediný zákrok připsal Johan Hedberg, hned sedm střelců totiž minulo branku. V poslední minutě hákoval Brenden Morrow, hosté však krátkou přesilovku využít nedokázali.

Brenden Morrow končí nekonečný rozstřel

Penalty

Již pojedenácté v této sezóně došlo při zápase Stars na penalty. K prvnímu pokusu se postavil Barnaby a skóroval. Hned po něm Sergej Zubov srovnal na 1:1. Pak následovalo plných šest sérií, ve kterých nebyli hráči schopni skórovat. Penaltu neproměnili postupně Bourque, Jokinen, Holmqvist, Modano, Vrbata, Miettinen, Bell, Lehtinen, Byfuglien, Kapanen, Cullen, Arnott.

V osmé sérii opět neproměnil Kyle Calder a k penaltě se postavil Brenden Morrow. Ten v letošní sezóně neproměnil již několik samostatných úniků. Zřejmě i proto zvolil při zakončení „ruský blafák“ a střelou z mezikruží zajistil Dallasu vítězství.

Poznámky

  • Brenden Morrow – 21:57 min, +0, (0+1)
  • Jaroslav Svoboda – 7:34 min, -1, (0+0)

Souvislosti

Sestava

Útočné formace

Morrow – Arnott  – Barnes

Obranné dvojice

Brankáři

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *