Hlavní zprávyZápasové reportáže

Dallas ukončil vítěznou sérii Anaheimu

Dallas Stars si dokázali poradit s divizním konkurentem Anaheimem Ducks na svém ledě 3:1 a ukončili tak 4 zápasovou vítěznou sérii Ducks. Nejvíce se na vítězství podílel Loui Eriksson, který si připsal gól a asistenci. Premiérového bodu v NHL se také dočkal obránce Jamie Oleksiak. Dallas tak dokázal zvítězit potřetí v řadě a doufejme, že svou zlepšující formu bude nadále potvrzovat.

426097_10152547113555215_136072154_nPrůběh zápasu

1. Třetina

Dallas naprosto vlétl do utkání s tím, že tohle utkání prostě získá a na Hillerovu branku se tak valil jeden útok za druhým. Ducks se na začátku utkání nemohli dostat do tempa a jen Perry se dokázal uvolnit a ujet domácím bekům, ale zakončení se mu vůbec nepovedlo. Následně přišlo 1. vyloučení zápasu, když byl poslán za katr hostující Staubitz a Dallas hned tuto přesilovku využil, kdy se po nahrávce Roye dostal ke střele Trevor Daley a propálil vše co stálo v cestě – 1:0.

Došlo hned i na bitku, když se do sebe pustili Perry a Robidas. Hostující Staubitz se moc v utkání ani nezapotil a po prvním menším trestu následně zákeřně fauloval Dillona a dostal tak trest 5 + do konce utkání a Dallas tak dostal velkou příležitost navýšit své vedení. Stars dlouho neotáleli a přidali další gól hned po půl minutě přesilovky, když do třetiny zavezl puk Jágr a po následné střele Goligoského a dorážce Morrowa se dostal k puku Jamie Benn a z velkého úhlu trefil přesně odkrytou klec – 2:0.

Přesilová hra pokračovala a Stars přidali i další gól, ale bohužel dřív než puk skončil v bráně, tak rozhodčí přerušili hru. Hiller si následně vybral i kus štěstí, když se mu puk, po dorážce Benna, tak tak převalil přes rameno na břevno. Dallas se již poté k ničemu dalšímu v dlouhé přesilovce nedostal. Ducks na konci třetiny dostali také příležitost přesilové hry, ale přesilovka byla přerušená přestávkou a tak Stars odcházeli do šaten z dvougólovým náskokem.

2. Třetina

Do 2. třetiny Ducks vyměnili brankáře a do brány se postavil Viktor Fasth. V přesilovce se Anaheim k ničemu nedostal a naopak v jejím závěru unikli Eriksson a Roy, ale bohužel nakonec nedokázali navýšit skóre zápasu. Následně dostali Ducks další výhodu přesilovky, když si na dvě minuty šel sednout Rome. Tato přesilovka už dokázala Anaheim dostat více do utkání, ikdyž v ní nedokázali skórovat. I po jejím skončení dokázali uzamknout Stars na pár minut v jejich pásmu, ale do žádné výraznější šance se nedostali.

Poté se hra uklidnila a ani jeden z týmů se nedokázal dostat do šance. Anaheim dostal poté v 34. minutě další šanci přesilové hry a v ní si již Ducks vytvořili dvě vážnější šance, když měl velkou příležitost Ryan, který dorážel střelu Koiva, ale Lehtonen byl na místě. Následně když byl Dillon bez hokejky, dostal se puk až před bránu na zcela volného Selanneho, ale Lehtonen mu jej krásně betonem vypíchl.

Po přesilovce již přišlo snížení, a to když střelu Sbisy dokázala tečovat Nick Bonino – 2:1. Dallas poté uzavřel soupeře v jeho pásmu, ale po chybě Roma ujížděli Ducks 3 na 1 a Lehtonen tak musel předvést další ze svých skvělých zákroků. Do konce 2.třetiny se již nic zajímavého nestalo a do šaten se odcházelo za jednobrankového rozdílu.

3. Třetina

Hned na začátku 3. třetiny se usadili Ducks v útočném pásmu, ale nijak vážně nedokázali branku Lehtonena ohrozit. Na druhé straně poté Jágr krásně vybídl Benna ke skórování, avšak bohužel Jamie nedokázal puk usměrnit do brány. Následně dostal Dallas příležitost 2 přesilových her, ale bohužel ani v jedné nedokázal navýšit skóre utkání.

Po 2 ubráněných přesilových hrách se Anaheim pokoušel dostat opět do tlaku, ale Stars již začal dobře bránit a tak se Ducks k ničemu výraznějšímu nemohli dostat. Lehtonen si následné v 51. minutě vybral i trochu štěstí, když po nahození od Lovejoye mu puk propadl mezi rukou a tak tak se odkutálel vedle tyčky.

Ve 53. minutě ovšem opět udeřili domácí, po přihrávce od Goligoského se nechytatelnou střelou pod břevno prosadil Loui Eriksson. Na gól si připsal 2. asistenci i Jamie Oleksiak, a je to tak jeho 1. bod v NHL – 3:1.

V posledních minutách zápasů se již snažili Stars držet puk co nejdál od branky Lehtonena a dokonce i párkrát zahrozil Jaromír Jágr, ale bohužel nedokázal vstřelit další gól. Anaheim ještě zkoušel minutu a půl před koncem odvolat brankáře, ale již si nedokázali vytvořit nějakou šanci a tak se skóre utkání už neměnilo. Stars tak na domácím ledě porazili Anaheim 3:1.

Kari Lehtonen pochytal v utkání 20 střel a dosáhl tak 95,24% úspěšnosti.

Hvězdy Utkání

1. Hvězda utkání – Trevor Daley (1+0)

2. Hvězda utkání – Kari Lehtonen (95,24%)

3. Hvězda utkání Jamie Benn (1+0)

Statistiky utkání

Dallas Stars – Anaheim Ducks 3:1

Třetiny: 2:0,0:1,1:0
Branky a nahrávky: 9. Daley (Roy, Eriksson), 13. Benn (Morrow, Goligoski), 53. Eriksson (Roy, Goligoski) – 16. Bonino (Sbisa, Perry). Vyloučení: 3:5, navíc Staubitz(ANA) 5+ do konce. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 18112 .Střely na branku: 28:21. Průběh utkání: 2:0,2:1,3:1.

Sestava

Morrow – Ja. Benn – Jágr
Eriksson – Roy – Ryder
Smith – Eakin – Vincour
Nystrom – Fiddler – Roussel

Dillon – Robidas
Rome – Daley
Goligoski – Oleksiak

Lehtonen (Bachman)

Video