Hlavní zprávyZápasové reportáže

Jamie Benn dvěma góly sestřelil Avalanche

Dallas Stars se stali prvním týmem, který porazil Colorado na jejich ledě a to, když vyhrál po 2 brankách Jamieho Benna a jedné Brendena Morrowa 3:2 a pokazili tak oslavu Milanu Hejdukovi, pro kterého to byl 1000. zápas v NHL.
5498_10152536230345215_1786917439_nPrůběh utkání

1. Třetina

Hned ze začátku si připsal první ostrý zákrok Kari Lehtonen, jenž musel zlikvidovat střelu Milana Hejduka, který byl úplně osamocený před bránou. Už ve třetí minutě přišel úvodní gól utkání, když si Jamie Benn připsal svojí premiérovou trefu v sezóně 2012/13. Benn vypíchl puk Hunwickovi, uháněl poté sám na Varlamova a střelou k tyči nedal domácímu brankáři šanci – 1:0.

Ve čtvrté minutě po tečované střele Oleksiaka však musel odstoupit z utkání jeden z hlavních rozhodčí, který dostal pukem přímo do tváře, a tak se hra musela dohrávat pouze s jedním hlavním rozhodčím. Poté se hra přelévala ze strany na stranu až do 12. minuty. Domácí hráči laxně bránili po vyhraném buly a k puku se dostal Jágr. S jeho střelou si ještě Varlamov dokázal poradit, ale s následnou dorážkou Morrowa do odkryté brány už neměl šanci – 2:0.

Dallas poté dostal šanci navýšit své vedení, jelikož na trestnou putovali zároveň domácí Hunwick a Bordelau, ale ve dvouminutové přesilovce 5 na 3 nedokázali skórovat. A tak přišel zákonitě trest v podobě gólů domácích, kteří snížili v 19. minutě, když po střele Stastneho a teči Mitchela se dostal k puku Milan Hejduk. Trefou do odkryté části branky vsítil gól ve svém 1000. utkání v NHL. Na konci třetiny ještě dostaly oba týmy po dvou trestných minutách a do šaten se tak odcházelo za stavu 2:1 pro Stars.

2. Třetina

Ve druhé třetině se pokračovalo v otevřeném hokeji, ale ani jedno z mužstev se do výraznější šance nemohlo dostat. Až ve 25. minutě byl poslán za katr Jaromír Jágr a v přesilovce měl skvělou šanci vyrovnat stav utkání Parenteau, ale tomu vystavil stopku opět skvělým zákrokem Lehtonen.

Ve 29. minutě však přišla velmi sporná situace, kdy se po Jágrově střele dostal opět k dorážce Morrow a doklepl puk za záda Varlamova, ale rozhodčí tento gól neuznal pro údajné nedovolené bránění právě Morrowa na Varlamova. Tuto přesilovku Stars v klidu ubránili, ale hned vzápětí se na trestnou odebral Robidas a v ní již Avalanche vyrovnali. Paul Stastny vystřelil na Lehtonena ten puk pouze vyrazil nad sebe a P.A. Parenteau jej baseballově doklepl do brány – 2:2.

Tento stav ovšem moc dlouho nevydržel. Rome zavezl puk do pásma poté jej přenechal Royovi a ten nahrál na střed nikým nehlídanému Bennovi, který střelou nad beton Varlamova poslal Stars opět do vedení – 3:2. Do konce druhé třetiny se již nic nestalo a tak Dallas i po druhé třetině vedl o gól.

3. Třetina

Dallas již do 3. třetiny vstoupil s tím, že musí tento výsledek ubránit a tak se už moc do útoku nepouštěl a spíše se bránil útokům Colorada. To se do žádné šance nemohlo dostat nebezpečněji pouze vypálil v 45. minutě Milan Hejduk. Jágr poté dostal další trest, tentokráte za vyhození puku do hlediště. V ní opět mohl vyrovnat Parenteau, ale střela mu ve výborně pozici nesedla a tak puk pouze „loboval“ za bránu.

Stars poté likvidovali útoky Colorada a když už nějaká střela prošla tak si s ní bez starostí poradil Lehtonen. V 55. minutě dostal Dallas ještě šanci přesilové hry, když Zanon držel Eakina dostal tak dvouminutový trest. Ryder v ní mohl navýšit vedení, ale ve skvělé pozici trefil pouze Varlamova a vyražený puk poté nedokázal zkrotit ani Jamie Benn.

Colorado dostal ještě jeden trest a tak se díky tomu nemohli dostat do výraznějšího tlaku a hnát se do vyrovnání. Dallas v této přesilovce nikam nespěchal a pouze spíš kontroloval puk. Minutu před koncem zkusili domáci power-play, ale puk byl spíše pouze v rohu kluziště. Jamie Benn měl ještě 30 sekundu před koncem šanci dokonat hattrick, ale z půlky hřiště minul opuštěnou klec. Do konce utkání se tak již nic dalšího nestalo a Dallas tak odváží dva cenné body z ledu Colorada.

Kari Lehtonen zneškodnil v utkání 29 střel z 31 a měl tak úspěšnost 93,55 %.

Hvězdy Utkání

1. Hvězda utkáníMilan Hejduk (1+0)

2. Hvězda utkáníJamie Benn (2+1)

3. Hvězda utkání P.A. Parenteau (1+0)

Statistiky utkání

Colorado Avalanche – Dallas Stars 2:3

Třetiny: 1:2,1:1,0:0
Branky a nahrávky: 19. Hejduk (Mitchell, Stastny), 32. Parenteau (Stastny, McGinn) – 3. Benn, 12. Morrow (Jágr, Benn), 36. Benn (Roy, Rome). Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 13441 .Střely na branku: 31:26. Průběh utkání: 0:2,2:2,2:3.

Sestava

Morrow – Ja. Benn – Jágr
Eriksson – Roy – Vincour
Smith – Eakin – Ryder
Nystrom – Fiddler – Roussel

Dillon – Robidas
Rome – Daley
Goligoski – Oleksiak

Lehtonen (Bachman)

Video