Hlavní zprávyZápasové reportáže

Jordie Benn se poprvé trefil, Stars porazili Colorado

Stars si připsali druhé vítězství v řadě, když tentokrát na svém ledě porazili Colorado 5:2. Pomohl jim k tomu ostrý start do první a druhé třetiny, díky němuž si vypracovali čtyřbrankový náskok. Ten se jim už naštěstí prohospodařit nepodařilo.

jordie-coloradoI. Třetina

Úvodní vhazování obstaral Craig Ludwig, který byl fanoušky vybrán do nejlepší sestavy Stars posledních 20. let. Později v průběhu zápasu byl představen další obránce této prestižní sestavy a to Stephane Robidas. Oba dva beci sklidili hlasité ovace.

Hned při prvním střídání vymysleli Stars rychlý protiútok. Eriksson posunul puk do útočného pásma, Derek Roy to měl na dlouhou hůl. Puk si malinko přitáhl a pak ho z mezikruží poslal švihem pod víko – 1:0.

Trenér Glen Gulutzan po výhře v L.A. opět zamíchal složením útočných formací, a Benna vrátil k Jágrovi. Jamie se hned v první střídání provinil faulem, Stars oslabení ubránili.

O chvíli později předvedl parádní hit Brenden Dillon a vzápětí fauloval Morrowa Cody McLeodJordie Benn v přesilovce dobře zahrál na modré, uchoval hru v pásmu a pak dorazil backhandovým plácnutím do sítě střelu Dereka Roye – 2:0. Byl to pro něj první gól v NHL.

Colorado má druhou nejhorší úvodní třetinu v NHL a tentokrát to bylo poznat. Hosté začali hodně vlažně, ale s přibývajícím časem vystrkovali růžky.

Tři minuty do konce třetiny vstřelili Avalanche gól. Střelu od modré tečoval zřejmě Derek Roy, puk změnil směr, odrazil se od ledu a proskočil Karimu pod rukou. Gól ale nebyl uznán, zřejmě pro mikroskopické bránění Lehtonenovi. V závěru třetiny se hosté zlepšili a více prověřili Lehtonena, svoje šance ale nevyužili.

II. Třetina

Stars začali druhou třetinu stejně jako tu první. Jágr posunul puk do rohu, Jamie Benn se elegantní otočkou dostal před gólmana Varlamova a důrazný Eric Nystrom poslal puk do sítě – 3:0.

Stars si v zápětí zahráli přesilovku, ale nijak extra se jim nevyvedla. přesto Vincour v jejím závěru trefil tyč.

Jen o několik minut později pokračovala rozborka Laviny. Jamie Benn se za brankou zmocnil kotouče, poslal ho mezi kruhy, kde si najel střídající Cody Eakin – 4:0. Varlamova nahradil v brance Jean Sebastien Giguerre.

Derek Roy je při chuti a připravuje dravým průnikem po levém křídle dobrou šanci pro Erikssona. Ten tísněn Giguerra nepřekonal.

Opticky je na ledové ploše více prostoru než jindy. Buď to Stars tak dobře bruslí nebo Colorado nestíhá (případně oboje 🙂 ).

Další přesilovka a další tyčka. Jamie Benn centruje a Jágr trefuje břevno.

Jen o několik minut později předvedla první lajna dobrou kombinaci, ale Jágr se v koncovce neprosadil. Zdá se, že zařazení Nystroma na levé křídlo k Bennovi a Jágrovi by mohlo fungovat. Nystrom není žádná superstar, ale spíše poctivý dříč co dobře napadá, brání, hraje důrazně a nebojí se jít do mlýnice před branku. Dnes předvedl i cit pro kombinaci.

I v závěru druhé třetiny Colorado malinko přidalo. Kari Lehtonen přišel o čisté konto při přesilovce Colorada. O’Reilly namísto střely přihrál napříč pásmem a Parrentau měl před sebou odkrytou branku – 4:1.

III. Třetina

Na třetí pokus se vstup Colorado do třetiny povedl a střelou z levého kruhu překonal Kariho Paul Stastny – 4:2.

Dallasu vrátil třígólové vedení veterán Jágr. Za brankou soupeře mu protipohybem pomohl rozhýbat soupeře Eric Nystrom, Jágr vyjel před bránu a s dvojitým odrazem od bránícího hráče se puk dostal Giguerovi mezi nohy a do brány – 5:2. Jaromír má v posledních zápasech štěstí, podobně mu obránce pomohl i v minulém zápase v L.A.

Souvislosti

DS.com – Box score

Statistika

Dallas – Colorado 5:2 (2:0,2:0, 1:2); Góly: 1. Roy, 10. Jo. Benn, 21. Nystrom, 25. Eakin, 47. Jágr – 40. Parenteau

Sestava

Nystrom – Benn – Jágr
Whitney – Roy – Eriksson
Morrow – Eakin – Cole
Roussel – Fiddler – Vincour

Dillon – Robidas
Goligoski – Daley
Jo. Benn – Larsen

Lehtonen (Bachman)

Video

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.