Hlavní zprávyZápasové reportáže

Lehtonen vystavil stopku střelcům Kings

Dallas čekal ihned po nevydařeném zápase v Coloradu další zápas ve dvou dnech a tentokráte na ledě silnějšího Los Angeles Kings, kteří ve Staples center za celou sezónu prohráli v regulérní době pouze 2x z toho v jednom případě právě z Dallasem.  Stars tak měli na co navazovat a díky bezchybnému výkonu Lehtonena a 2 brankách v síti Quicka, tak opět okradli Kings v na jejich ledě. 885310_10152680909365215_1690423837_o

Průběh utkání

I. Třetina

Kings se do Dallasu pustili ihned od začátku utkání a chtěli rychle vstřelit vedoucí gól. Los Angeles mělo i příležitost si zahrát hned v úvodu utkání přesilovou hru, ve které se do výborného zakončení dostal Muzzin, ale proti jeho střele skvěle zasáhl Lehtonen. V téže přesilovce se dostal ještě k nebezpečné střele Voynov, ale s jeho pokusem si také Kari poradil.

Po ubránění přesilovky zahrozil také Dallas, když Jágr podržel kotouč následně jej nahrál Royovi a ten ještě hledal zcela volného Whitneyho, ale ten již nejspíš nečekal, že se k němu puk dostane a tak bohužel ani nezakončil. Do dobré šance se dostal i Kopitar, ale jeho střelu Lehtonen vyrazil lapačkou vedle brány.

Následně si Nolan vzal puk až z vlstního pásma poté si poradil, jak s Goligoskim tak i Dillonem a ještě i zakončil, ale proti byl beton Lehtonena. Kings poté hráli další přesilovku, ve které nebezpečně pálil Carter, ale jeho pokus Kari vyrazil a poradil si i s následnými dorážkami. Na konci třetiny hrál přesilovku i Dallas, ale za zmínku stojí snad jen chyba Jágra na konci třetiny, který moc dlouho čekal s rozehrávkou až toho využil Fraser a sebral mu puk a ihned vyslal Clifforda, se kterým se však skvěle vrátil Goligoski a znemožnil mu tak skoórovat.

II. Třetina

V 25. minutě měli velmi blízko ke vstřelení prvního gólu domácí, když se Lewis velmi snadno dostal přes Jordieho Benna, který před ním uklouznul a následně vybídl ke skórování Kinga, ale na konci všeho byl opět skvělý Lehtonen. Kings postupně ve 2. třetině přidávali a na ledě to bylo až moc dobře vidět, do velké šance se opět dostal Muzzin, kterého uvolnil Kopitar, ale i jeho další pokus Lehtonen zneškodnil.

Nejvíc blízko gólu byl Justin Wiliams, který tečoval střelu Dustina Browna, ale kotouč se jen tak tak odklouzal vedle tyčky. Ihned z následného vzahování Doughty nahodil puk, který byl několikrát tečovaný, ale i tak si s ním Lehtonen poradil. Do další skvělé šance se dostal King, který se dostal k vybojovanému puku od Stolla a ve výborné pozici střelil pouze doprostřed brány a z následné dorážky neuspěl ani Lewis.

Pár minut před koncem 2. třetiny mohl naopak vstřeli gól Dallas, když Jágr před modrou nahrál puk Larsenovi a ten jej ihned posunul na Eakina, který byl sám tváří tvář Quickovi, ale ten si z jeho pokusem poradil. Do úniku 2 na 1 se poté dstali Roy a Morrow, ale Brandon nedokázal zužitkovat přihrávku Roye, akce však pokračovala a Derek si vybruslil mezi kruhy a jeho střelu Quick pouze vyrazil pod sebe a tak se k dorážce dostal Morrow, ale ten nedokázal kotouč propasírovat přes beton Quicka.

III. Třetina

Hned na začátku 3. třetiny zahrozil svou střelou Eriksson, ale z jeho pokusem neměl Quick žádný problém. Dallas hrál poté přesilovku a v ní měl tutovou šanci Daley, kterému přenechal puk už tak v dobré pozici Jágr, ale Daley svou střelou pouze nechal vyniknout Quickovu lapačku. V téže přesilovce se dostal i do nebezpečného zakončení Carter, který projel kolem Jo. Benna, jako kdyby tam nebyl, ale opět ztroskotal na Lehtonenovi.

Poté však už konečně přišel 1. gól zápasu, když Ja. Benn nahrál Jaromíru Jágrovi, ten potáhl puk, obkroužil Kopitara a za pomoci obou obránců Kings překonal poprvé Quicka – 1:0Jágr poté mohl přidat další gól, když se k němu odrazil puk zpoza brány, ale na svém místě byl opět Quick. Stars však přidali další gól, když v úniku 3 na 1 Eriksson nejdříve nahrál Goligoskému a ten posunul puk ještě na Raye Whitneyho, který z úhlu skóroval – 2:0.

Kings poté mohli snížit v přesilové hře, ke dobře střele se v ní dostal Voynov, ale z jeho pokusem neměl Lehtonen sebemenší problém. Dallas se pak už nepokoušel o žádné další útoky a bránil dvougólové vedení. Los Angeles na konci zápasu vyzkoušelo i hru v 6ti, ale Stars si již tento zápas nenechali vzít.

Dallas Stars tak porazili divizního rivala na jeho ledě po druhé a zpravili si aspoň trochu chuť po nevydařeném utkání v Coloradu a hlavně se opět přiblížili příčkám zajištující Play off, když na Sharks ztrácí pouhý bod.

Kari Lehtonen si poradil se všemi 40 pokusy domácích střelců a byl zaslouženěn vyhlášen 1. Hvězdou utkání.

Hvězdy Utkání

1. Hvězda utkání – Kari Lehtonen (100%)

2. Hvězda utkání – Alex Goligoski (0+1)

3. Hvězda utkání  Jonathan Quick (90,5 %)

Statistiky utkání

Los Angeles Kings – Dallas Stars 0:2

Třetiny: 0:0,0:0,0:2.
Branky a nahrávky: 47. Jágr (Ja. Benn), 51. Whitney (Goligoski,Eriksson). Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci:  18118. Střely na branku: 40:21. Průběh utkání: 0:2.

Sestava

Eriksson – Ja. Benn – Whitney
Cole – Roy – Morrow
Vincour – Eakin – Jágr
Nystrom – Fiddler – Roussel

Dillon – Robidas
Goligoski – Daley
Larsen– Jo. Benn

Lehtonen (Campbell)

Video