Hlavní zprávy

Příprava v Texasu je u konce a Stars se připravují na odlet do Edmontonu!

Hokejisté Dallasu už mají za sebou přípravný kemp před restartem sezóny, který ještě proběhl v tréninkové hale ve Friscu a nyní už se Stars pomalu chystají na přesun do centra dění, a to do Edmontonu, kde je už ve čtvrtek čeká přípravný zápas s Nashvillem.

Stars v sobotu ukončili svou přípravu v Texasu, když si na ledě opět vyzkoušeli menší přípravný zápas mezi sebou a hlavně se svěřenci Ricka Bownesse zaměřili na přesilovkové situace. Ben Bishop dostal už třetí den zas sebou volno a kustodi už měli plné ruce práce s balením věcí před odletem.

Jakmile se Dallas přesune do Edmontonu, tak je následně čekají ještě tři tréninky před prvním přípravným zápasem s Nashvillem, jenže se odehraje ve čtvrtek od 22 hodin. Následně budou na programu další čtyři tréninky a poté už odstartuje skupina o umístění, ve které sehrají první zápas proti Vegas, a to v noci z neděle na pondělí od půl jedné ráno.

Pro Dallas je velmi dobré, že nakonec skončili na čtvrtém místě v Západní konferenci, a vyhnou se tak kvalifikačnímu kolu play off. Naopak sehrají tři zápasy ve skupině o umístění, kde je čekají zápasy proti Vegas, St. Louis a Coloradu. Pro Stars vlastně už v tomhle ohledu nic skončit hůř nemůže, protože ikdyby všechny tři zápasy prohráli, tak do play off půjdou ze stejné pozice, jako by tomu bylo dle tabulkového postavení po základní části.

Trenéři dali brankáři Bishopovi v posledních třech dnech kempu volno. „Máme štěstí, že jsme skončili do čtvrtého místa, protože je to hodně velká výhoda,“ pověděl GM Jim Nill. “ Je to tak i jeden z důvodu, proč jsme si mohli dovolit dát Benovi trochu volna. Někteří z hráčů už byli na ledě několik týdnů, a jsou tak plně připraveni. Díky skupině o umístění však máme ještě čas zapracovat na dalších věcech i přímo v zápasech a jít do play off lépe připravení.

Trenér Bowness v přípravě zkoušel různá spojení, když například dal Seguina na pravé křídlo ke Gurianovi a Hintzovi, ale to v posledním dnu změnil, když vrátil Seguina zpět na centra a Gurianova na pravé křídlo a přidal k nim Jamieho Benna.

Při našich modelových utkáních bylo očividné, že se Seguin příliš nedostával k puku. Přitom je to náš nejlepší hráč a měl by být na puku co nejvíce. Chtěli jsme především vidět rychlost této lajny (Guriano-Hintz-Seguin), ale v konečném součtu prostě už spolu Tyler a Jamie odehráli mnoho zápasu, a tak by byla škoda tuhle dvojici rozdělovat,“ pověděl Rick Bowness.

Před odletem ještě museli Stars zmenšit počet hráčů na 31 hokejistů, jenž povoluje liga. Do Edmontonu tak s týmem neodletí Dillon Heatherington, Joel L´Esperance, Rhett Gardner a Colton Point. Tím pádem tedy do Kanady poletí tři nejlepší prospekty v organizaci, a to Ty Dellandrea, Jason Robertson a Thomas Harley.

Hokejisté Dallasu jsou tedy plně připravení na svůj přesun do Edmontonu. Zde se očekává, že ve skupině o udržení se alespoň v jednom utkání ukáže i Anton Khudobin a je možné, že by se konečně mohl dočkat i svého prvního startu v play off, ve kterém ještě nikdy nestál mezi třemi tyčemi od první minuty utkání.

Jsme připraveni a už se těšíme až to začne,“ říká Jamie Benn. „V přípravě jsme makali, jak jen to šlo a zlepšovali jsme vše co bylo potřeba. Do Edmontonu odlétáme zcela odhodlaní a cítíme se velmi dobře.

V Edmontonu čeká hokejisty Dallasu těžký režim. Očekává se, že jim bude v hotelu přiděleno jedno patro, a tak se příliš nedostanou do styku ani s ostatními hráči. Budou mít čas na nějaké týmové aktivity, ale očekává se, že jinak stráví hodně času na pokojích nebo v konferenční místnosti s ostatními spoluhráči.

Nebude tam moc prostoru dělat něco jiného, ale podmínky jsou pro všechny stejné, a tak se s tím musíme nějak naučit žít,“ pověděl na adresu pobytu v Edmontonu Jamie Benn. „Myslím si, že se všichni budeme nejlépe cítit na ledové ploše a budeme se těšit na každou chvilku strávenou mezi mantinely.

Nill ocenil Fázi 3, kdy se tým už pomalu dostat do pomyslné bubliny, a hráči jsou tak nyní plně připravení na to co je čeká po přeletu do centra dění.

Dobré je, že jsme v této fázi byli testování skoro každé dva dny, a tak jsme hráče už nyní měli v takové bublině a můžeme říct, že jsou všichni plně v bezpečí. Nyní nás čeká přelet do Edmontonu, kde budeme v tomto pokračovat a víme, že jsou všichni zdraví a připravení k tomu, aby vše mohlo začít,“ řekl GM Jim Nill.

To vše tedy znamená jediné. Hráči se mohou plně soustředit na pouze jedinou věc, a tou je zisk té nejcennější trofeje, jenž se dá v hokejovém světě vyhrát.

Jsme šťastní s tím, jak to vše vypadá. Velkou věci je to, jak doopravdy život v bublině vypadá. Před startem jsme o tom hodně slyšeli, ale dokud si to neprožijete, tak nevíte co od toho očekávat. Myslím si, že vše zatím snášíme velmi dobře a musíme v tom pokračovat, protože je to jedna z nejtěžších věcí, se kterou se musíme potýkat. Nyní už se musíme přesunout do Edmontonu a uvidíme, jak to tam vše bude vypadat.“ dodal na závěr trenér Rick Bowness.

Foto(zdroj): Facebook Dallas Stars.