AktualityHlavní zprávy

Willie Desjardins hlavním trenérem Texasu Stars

Generální manažer Stars Joe Nieuwendyk dnes oznámil, že klub jmenoval Willieho Desjardinse hlavním trenérem farmářského týmu Texasu Stars v AHL.

“Věříme, že Willieho učitelský přístup ke hře a jeho schopnost rozvíjet mladé hráče je perfektní volbou pro Texas Stars ,” říká Nieuwendyk.”Jeho znalost systému Glena Gulutzana a jeho obeznámenost s našimi vyhlídkami nám pomůže pokračovat ve zlepšování hráčského rozvoje mezi Dallasem a Texas Stars. ”

55letý Willie Desjardins strávil poslední dvě sezóny jako assistent trenéra u dallaských Hvězd, během nichž měl klub bilanci 84-64-16.

“Jsem velice nadšený za tuto možnost stát se hlavním trenérem Texasu Stars,” řekl Desjardins. “Citím, že jedna z mých silných stránek je trénovat mladé hráče a tohle fantastická možnost to dělat. Organizace Stars je skupinou velmi talentovaných hráčů, kteří prochází systémem a těším se, až jim budu pomáhat se zlepšovat.”

Před svým příchodem do Dallasu byl Desjardins hlavním trenérem Medicine Hat Tigers ve WHL (Western hockey league) v letech 2002-2010, v letech 2004 a 2007 dovedl klub k titulům v WHL. Medicine Hat trénoval i na Memorial Cupu v těchto dvou sezónách  a v roce 2007 s týmem dokráčel až do finale. Za sezónu 2005-06, byl oceněn Dunc McCallum Memorial Trophy, která je udělována nejlepšímu trenérovy WHL .

Během jeho osmiletého působení u Medicine Hat dosáhl Desjardins bilance 333-182-61 v základní části a 65-43 v playoff.  Jeho tým se dostal do playoff každou sezónu, kdy jej trénoval, a skončil mezi třemi nejlépe skórujícími týmy v 6 sezónách.

Rodák z Climaxu v Saskatchewanu působil také jako asistent trenéra u zlatého juniorského výběru Kanady v roce 2009. Hlavním trenérem juniorského týmu Kanady byl v roce 2010 a získal s ním stříbrnou medaili.

Desjardins byl hlavním trenérem Saskatoon Blades během sezóny 1997-98, když byl nejdříve hlavním trenérem Seibu Bears v Japonsku během sezón 1994-1996.  Předtím dělal hlavního trenéra na Univerzitě v Calgary od roku 1989 do 1994 a dovedl zdejší Dinosaury k zisku 2 titulům v CWUAA (Canada West University Athletic Association). Assistentem trenéra zde byl od 1985 do 1989.