AktualityHlavní zprávy

Asistentem trenéra jmenován Curt Fraser

Generální manažer Dallasu Stars Joe Nieuwendyk dnes oznámil, že klub jmenoval Curta Frasera asistentem trenéra.

54letý Curt Fraser strávil poslední 4 sezóny jako hlavní trenér celku Grand Rapids Griffins, který je farmou Detroitu Red Wings. V Grand Rapids dosáhl bilance 146-130-40.

“Cítím, že Curtova zkušenost mluví sama za sebe, obzvlášť když působil 4 roky jako hlavní trenér v NHL,” řekl Joe Nieuwendyk. “Tato zkušenost bude neocenitelným přínosem pro naši organizaci a jeho dynamický přístup bude skvělým doplňkem ke Glenu Gulutzanovi, Paulu Jerrardovi a zbytku týmu.“

Rodák z Cincinnati přináší do Dallasu přes dvě desetiletí trenérských zkušeností zahrnující i působení u Atlanty Thrashers, kde byl prvním hlavním trenérem v historii klubu.  Také působil u Milwaukee Admirals, Syracuse Crunch, Orlando Solar Bears, New York Islanders a St. Louis Blues. Fraser má zkušenosti i z mezinárodní scény, v letech 2006 – 2008 trénoval reprezentaci Běloruska, na MS v roce 2008 skončil s týmem na 9. místě a pomohl tak Bělorusům kvalifikovat se na Zimní olympijské hry v roce 2010. Dohromady tedy Fraser odtrénoval přes 1000 zápasů v různých soutěžích, které zahrnují i 279 zápasů v NHL s Atlantou Thrashers.