AktualityHlavní zprávy

Radek Faksa draftován Dallasem!

Dallas Stars draftovali centra Radka Faksu, když si jej vybrali v 1. kole (13. volba) letošního draftu, který se konal v Consol Energy Center v Pittsburghu.

18letý Radek Faksa strávil sezónu 2011-12 v týmu Kitchener Rangers v OHL (Ontario Hockey League) a byl nejlepším nováčkem ligy v počtu vstřelených gólů (29), asistencí (37), vítězných gólů (6) a plus/minus +19. Byl vybrán Kitchenerem jako 22. v OHL import draftu v roce 2011.

Radek Faksa
Radek Faksa byl draftován Dallasem

Faksa také reprezentoval Českou republiku na juniorském mistrovství v roce 2012, kde vstřelil 2 branky v 6 zápasech a pomohl tak reprezentaci umístit se na pátém místě. Také hrál za českou reprezentaci na mistrovství světa U-18 a na Memoriálu Ivana Hlinky v roce 2011.

Během sezóny 2010-11 Faksa odehrál 24 zápasů za juniorský tým HC Oceláři Třinec, kde vstřelil 9 gólů a připojil k nim 6 asistencí. 28 zápasů odehrál i za starší dorost Třince a připsal si 49 bodů (19 branek a 30 asistencí).

Řekli o Faksovi

“Nebojí se jít do brankového prostoru, přijímat i rozdávat rány a hrát na hraně svých možností. Má skvělé tvůrčí schopnosti, dobrou kontrolu puku a dokáže dávat góly v ty nejdůležitější okamžiky a získávat tak zápasy.” – NHL Central Scouting’s Chris Edwards

“Víme, že je to skvělý ofenzivní hráč, ale myslím si, že to, co jej dělá atraktivním pro skauty NHL, je to, že by mohl hrát NHL dříve, než je očekáváno, protože dokáže už teď i skvěle bránit na vysoké úrovni.“  – Hlavní trenér Kitchener Rangers Steve Spott

Souvislosti