Hlavní zprávy

Pro Seguina je důležitá jen jedna statistka, a to vítězství!

Tyler Seguin vstoupil do nové sezóny s novou smlouvou, a tak i očekávání byla od tohoto kanadského ostrostřelce velká, ale bohužel vstup do sezóny mu nevyšel dle představ, když týmu nepomáhá, tak jak by si přál. Nicméně Seguin se snaží především pracovat pro tým, a získávat tak jedno vítězství za druhým.

Po statistické stránce to pro Tylera Seguina není nejlepší ročník. Od svého přesunu do Dallasu v roce 2013 se v tomto období řadí na celkovou osmou příčku, když si v 517 odehraných utkáních připsal 500 bodů. Nicméně v letošní sezóně mu zatím patří až 77. pozice se 36 body ze 48 zápasů.

Vše je to pouze o výhrách týmu“ pověděl Seguin. „Samozřejmě, že chcete produkovat více bodů, ale tak to nyní bohužel je. Pokud mám mít nějakou odpověď, tak bych to rád nějak změnil, ale všichni tvrdě dřeme, hrajeme naplno a vyhráváme zápasy. Jasně, že bychom chtěli střílet více branek a i se o to snažíme, jenže především se soustředíme na vyhrávání zápasů.

Teprve trenér Hitchcock v roce 2017 požádal Seguina, aby se zaměřil více i na defenzivní hru, tak jako to udělal při přechozí trenérské štaci v Dallasu udělal s Modanem. Tyler se na tohle zaměřil, a získal tak větší prostor na ledě a též se mu v tomtéž ročníku podařilo nastřílet 40 branek, což pro něj byla po střelecké stránce nejlepší sezóna.

Dallas se však v tom roce nedostal do play off, a tak přišel nový trenér Jim Montgomery. Seguinova minutáž se nijak nezměnila a i přes jeho pomalejší start do sezóny nakonec v 82 zápasech nastřílel 33 branek a nasbíral 80 bodů. V této sezóně odehrál mnohem více zápasů na pravém křídle a měl problémy se střílením branek. Po vyhození Montgomeryho se jeho čísla lehce zlepšila, když v 18 zápasech nasbíral 12 bodů a nastřílel pět branek.

Nemyslel jsem, že tuto sezónu začnu špatně. Měl jsem velká očekávání, ale poté jdete do těch zápasů a vidíte, že musíte hrát především dobře defenzivně a využíval jsem svůj pobyt na ledě rozumně, a proto také to poté takto vypadá. Když se podívám zpět, tak si uvědomuji, že zde bylo spousta šancí, které jsem měl proměnit a mohli jsme mít tady 17 nebo 18 branek a nikdo by se mě poté neptal na takové otázky. Ta samá věc však nastala i na začátku minulé sezóny, ale následně se to zvedlo a na konci bylo vše v pořádku, a tak doufám, že se něco podobného zopakuje i letos.

Jedním z důvodů je i to, že se Seguin vrátil do středu první formace mezi Benna a Radulova. Velkou změnou je i postavení v přesilové hře, kde se opět vrátil do levého kruhu, odkud může pálit své rány z první. V letošním ročníku má totiž pouze jedinou branku v přesilové hře. V minulém jich měl devět.

Při přesilovce se nyní cítím lépe. Na téhle pozici jsem toho totiž v letošní sezóně moc neodehrál, a tak cítím, že je tohle pro mě velká příležitost. Myslím si, že na konci minulé sezóny a začátku té letošní jsem byl spíš využíván, jako návnada, když to řekneme, ale jsem rád s tím, jak to nyní děláme a už to pouze musíme správně nastartovat.

 „Bavil jsem se o tom s trenéry už v minulosti. Proč to měnit? Soupeři ví, že to příjde, ale i tak to stále funguje. Ostatní týmy, jako Washington nebo Tampa Bay, dělají totéž. Stále se k tomu vracejí, protože to v hodně případech funguje. Souhlasím s tím, že hráči mají velkou zodpovědnost a každý musí najít jiný způsob, jak vstřelit branku, ale pokud střely z první fungují, tak si myslím, že bychom to měli zkoušet v co nejvíce případech.

Pokud Seguin dokáže s týmem vítězit a navíc k tomu přidávat kanadské body, tak to bude nejlepší možnou odpovědí v nadcházejících zápasech. „Řeknu to asi takhle. Vyhrávat zápasy je parádní pocit, a tak pokud je tohle vše co k tomu musím přijmout, tak to beru.“ dodal na závěr Tyler Seguin.