Hlavní zprávyZápasové reportáže

Dallas si v těžkém utkání poradil s obhájci titulu a porazil Pittsburgh v nájezdech 4:3!

5. vítězství vřadě a 70 bodů mají na svém kontě hráči DALLAS STARS. Ačkoli se hráči vrátili až o půl 4 ráno kvůli sněhové vánici v Chicagu, nebyla únava na jejich výkonu znát! O to cennější je výhra proti týmu, který měl 3 dny na odpočinek. Ale hezky popořadě a od začátku 🙂 .

foto: twitter.com/DallasStars

Tak jako v zápase s Chicagem šel do vedení jako první soupeř a to zásluhou Sheahana, který propasíroval puk mezi betony LEHTONENA. STARS krátce na to měli přesilovku, jenže místo vyrovnání přišel další gól tučňáků. KLINGBERG ledabyle nahrával na modré čáře, jeho přihrávku zachytil Hagelin, který si se samostatným únikem poradil na jedničku a navýšil vedení Pens na 2:0.

foto: www.nhl.com

S DALLASEM to v tuto chvíli vypadalo zle a mnozí si mysleli, že nedostatek odpočinku si vybírá svou daň. Jenže 2 minuty před první sirénou zabojoval u mantinelu RADULOV, puk se dostal až k BENNOVI, který nádhernou přihrávkou našel před bránou SEGUINA, který se nemýlil a snížil na 2:1!

Druhá třetina nabídla vyrovnanou hru od odbou mužstev. Do šancí se dostávali jak domácí tak hosté, ale gól nepadl.

Velkou zásluhu na tom měli oba brankráři, kteří svá mužstva několikrát během zápasu podrželi. Skóre se nezměnilo a do šaten se odcházeli STARS s jednogólovým mankem.

Zajímavost: Pens v této sezóně neprohráli ani 1 zápas, pokud po 2 třetinách vedli (17-0-0) naopak DALLAS nedokázal ani jednou vyhrát pokud po 2 třetinách prohrával (0-14-1)

foto: www.nhl.com

3. třetina začala lépe pro domácí STARS. O vyrovnání se postaral JOHN KLINGBERG, který po skvělé kombinaci BENN – RADULOV vypálil mezi betony hostujícího gólmana.

DALLAS byl na koni a dokázal otočit zápas! O chvíli později byl totiž Murray bez své hole v brankovišti a toho dokázal využít DAN HAMHUIS, který ohromnou bombou prostřelil vše co mu stálo v cestě!

V té chvíli AAC bouřila a fanoušci skandovali, aby dali najevo jak moc je tento zápas baví! Už se zdálo, že DALLAS dovede zápas k vítěznému konci, jenže Pittsburghu se podařilo při hře bez bránkáře vyrovnat zásluhou Shultze.

Zápas tak šel do prodloužení, kde více šancí měli domácí. Avšak BENN ani RADULOV ze svého samostatného úniku neskórovali a na řadu museli přijít nájezdy. V těch se jako jediný prosadil TYLER SEGUIN a dovedl tak svůj tým k dalšímu vítězství! Skvěle si vedl i KARI LEHTONEN, který pochytal všechny nájezdy a v zápase svůj tým podržel!

foto: www.nhl.com

Sestava Stars

Jamie Benn – Tyler Seguin – Alexander Radulov
Antoine Roussel – Radek Faksa – Tyler Pitlick
Mattias Janmark – Jason Dickinson – Devin Shore
Remi Elie – Jason Spezza – Brett Ritchie

Esa Lindell – John Klingberg
Dan Hamhuis – Greg Pateryn
Dillon Heatherington – Stephen Johns

Kari Lehtonen
Ben Bishop

Nehráli: Gemel Smith
Zranění: Martin Hanzal (spodní polovina těla), Julius Honka (horní polovina těla), Marc Methot (koleno)