Hlavní zprávyZápasové reportáže

Stars ztratili úvodní utkání díky nepovedené první třetině

Dallas Stars mají za sebou své úvodní představení ve vyřazovacích bojích, když se v noci ze středy na čtvrtek utkali v Honda Center s místním Anaheimem Ducks. Stars sice v první třetině přestříleli svého soupeře, ale byli to Ducks, kdo vstřelil hned tři branky. Anaheim navíc ve druhé třetině přidal i čtvrtou branku, a tak to vypadalo, že už je po zápase. Svěřenci Lindyho Ruffa však nic nevzdali a do utkání se ještě vrátili, když se ve třetí třetině dokonce přiblížili na rozdíl pouhé jedné branky. Kalifornský celek si však své vedení již dokázal udržet, a porazili tak v prvním utkání Stars 4:3.

485161663_slide

Stars vstoupili do utkání velice aktivně, ale byli to domácí Ducks, kteří se už ve druhé minutě utkání dokázali prosadit z rychlého protiútoku, kde Bonino poslal kotouč před Lehtonena na zcela volného Kylea Palmieriho, jenž následně dokázal procpat puk mezi betony hostujícího brankáře. V 11. minutě to mohli být 1:1, když Whitney pálil v přesilové hře od modré, ale jeho střela skončila na brankové konstrukci za zády Andersena.

A tak přišel ve 13. minutě na druhé straně trest, když se Anaheim dostal do dalšího rychlého protiútoku, ve kterém Beleskey trefil Lehtonena do jeho masky, která má následně spadnula z hlavy, a tak mohli hlavní rozhodčí přerušit hru. To se však nestalo a kotouč se odrazil přesně na hůl Ryana Getzlafa, který už neměl problém vstřelit puk do odkryté brány Dallasu.

Na konci první třetině bylo ještě hůř. Nejdříve nevyužil velkou šanci domácí Perry, který se ocitnul zcela sám před Lehtonenem, ale ten jeho zakončení vyrazil svým betonem. Ducks se však dokázali prosadit v následné přesilové hře, ve které našel Maroon svou křižnou přihrávkou Mathieua Perreaulta, který svou pohotovou střelou vstřelil třetí branku Anaheimu.

Stars mohli snížit ihned na začátku druhé třetiny, ale Gončarovu střelu dokázal Andersen vyrazit před sebe na zcela volného Chiassona, jenž však se svou dorážkou trefil vyjetého brankáře Ducks. Anaheimu se navíc podařilo vstřelit další branku v přesilové hře, když Selänne nahrál na modrou Beaucheminovi, jehož střelu tečoval ještě před Lehtonenem Matt Beleskey.

485156907_slideDallas tak už prohrával o čtyři branky, a s šancemi hostujících hokejistů to nevypadalo vůbec dobře. Svěřenci Lindyho Ruffa se však nevzdali a stále se snažili něco s utkáním udělat. Nakonec v závěru druhé třetiny přišla dvojnásobná přesilovka, kterou využil po přihrávce od Chiassona kapitán Jamie Benn. Navíc po konci už klasické početní výhody vstřelil ještě druhou branku Dallasu Colton Sceviour a drama bylo na světě.

Obrovskou šanci ve třetí třetině spálili domácí Ducks, když se hostující nedomluvili za svou bránou, kdo si přebere zastavený kotouč, který se nakonec dostal před bránu, kde byl Maroon, kterému však jeho zakončení do opuštěné klece znemožnil svým skokem Goligoski. Osm minut před koncem utkání v přesilové hře Anaheimu navíc Perry se svou střelou trefil spojnici hostující klece.

A tak tedy přišel zasloužený trest na druhé straně, když se šest minut před závěrečnou sirénou prosadili potřetí v utkání Stars. Daley podržel po vyhraném vhazování kotouč na pravé straně, odkud jej následně poslal před bránu Ducks, kde jej za Andersena tečoval Tyler Seguin. Dallasu se však už ve zbytku utkání nepodařilo vstřelit svou čtvrtou branku a naopak musel ještě skvělý zákrok předvést Lehtonen po střele Perryho a následné dorážce Getzlafa. Seguin navíc v posledních sekundách trefil Getzlafa do jeho tváře a domácí útočník musel na šití.

Stars tedy nakonec v prvním utkání padnuli 3:4, a tak si Ducks připisují první vítězství do série.

Statistiky utkání

Anaheim Ducks – Dallas Stars 4:3 (3:0, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Palmieri (Bonino, Beauchemin), 13. Getzlaf (Beleskey, Perry), 20. Perreault (Maroon, Getzlaf), 30. Beleskey (Beauchemin, Selänne) – 37. Ja. Benn (Sceviour, Chiasson), 39. Sceviour (Eakin, Jo. Benn), 54. Seguin (Daley, Ničuškin).
Rozhodčí: St. Laurent, Lee – Cameron, Murphy.
Vyloučení: 5:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 17 249. Střely na branku: 35:35. Zblokované střely: 21:12. Hity: 28:27. Vhazování: 46:37.

Stav série: 1:0 pro Anaheim Ducks.

Hvězdy utkání:

1. Nick Bonino (ANA) – 0+1, +1, 1 střela, čas na ledě 16:36

2. Tyler Seguin (DAL) – 1+0, +1, 5 střel, čas na ledě 20:41

3. Ryan Getzlaf (ANA) – 1+1, +1, 4 střely, čas na ledě 20:50