Zápasové reportáže

Špatný start už Stars nedohnali

Levou nohou vykročili hráči Dallasu do vyřazovacích soubojů. Po špatném začátku zápasu prohrávali na ledě Anaheimu už 4:0. Později se sice dokázali vrátit do zápasu, když postupně stáhli na rozdíl jediného gólu. Jenže ani odvolání brankáře k vyrovnání nevedlo.

kari lehtonen play off 2014První gól zápasu přišel už ve druhé minutě, když rychlý protiútok zakončil Palmieri backhandovým blafákem mezi Lehtonenovy betony – 1:0. V půli první třetiny seděl na trestné lavici Silfverberg a Ray Whitney nastřelil tyč.

O několik minut později nastřelil Jordie Benn v útočném pásmu klubko hráčů. Následoval rychlý protiútok se zakončením, při kterém střela Beleskeyho posunula Lehtonenovi masku a Ryan Getzlaf dopravil kotouč do sítě – 2:0. V závěru první části zvýšil na 3:0 v přesilovce Mathieau Perreault, brankář Kari Lehtonen neměl šanci.

Čtvrtý pozdrav poslal za Lehtonenova záda opět v přesilovce Matt Beleskey, když nohou tečoval Beucheminovu střelu od modré čáry. Svou přesilovku pak dokázali využít i Stars, když se ve dvojnásobné početní výhodě trefil z dorážky Jamie Benn – 4:1. V závěru druhé třetiny snížil na 4:2 pohotovu střelou Colton Sceviour.

Šest minut před koncem zápasu střílel od modré čáry Trevor Daley a Tyler Seguin tečoval jeho střelu mimo Andersenův dosah, jenže ze strany Dallasu to bylo bohužel vše.

Anaheim dokázal využít dvě přesilovky, Stars až tu dvojnásobnou. Produktivní start pomohl Anaheim k dostatečnému náskoku, ale Dallas ukázal, že neprodá svoji kůži lacino. Svou roli také mohla hrát nezkušenost hráčů Dallasu s vyřazovacími boji.

Poznámky

  • Ryan Getzlaf dostal tvrdou ránu pukem do obličeje po střele Tylera Seguin.
  • Jamie Benn a Colton Sceviour vstřelili své premiérové góly v play off.
  • Alex Goligoski měl největší icetime – 28:39.
  • Hráči Anaheimu zblokovali 21 střel.

Sestava Stars

Jamie Benn – Tyler Seguin – Valeri Nichushkin
Antoine Roussel – Cody Eakin – Ryan Garbutt
Erik Cole – Vernon Fiddler – Alex Chiasson
Ray Whitney – Shawn Horcoff – Colton Sceviour

Alex Goligoski – Trevor Daley
Patrik Nemeth – Jordie Benn
Aaron Rome – Sergei Gonchar

Kari Lehtonen
Tim Thomas

Sestava Ducks

Matt Beleskey – Ryan Getzlaf – Corey Perry
Jakob Silfverberg – Saku Koivu – Andrew Cogliano
Daniel Winnik – Nick Bonino – Kyle Palmieri
Patrick Maroon – Mathieu Perreault – Teemu Selanne

Hampus Lindholm – Francois Beauchemin
Cam Fowler – Ben Lovejoy
Bryan Allen – Stephane Robidas

Frederik Andersen
Jonas Hiller

Souvislosti

Zápasové video

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.