Hlavní zprávyZápasové reportáže

Omlazení Stars prohráli v Anaheimu

Stars udělali od posledního domácího zápasu několik změn v sestavě. Postupně klub opustil Jágr, Roy a Vincour. Jako protihodnota přišli do klubu hned čtyři hráči, ale v sestavě zůstal jediný Lane MacDermid. Ostatní byli odesláni na farmu do Austinu. Ani pozměněná sestava nakonec na Ducks nestačila, Dallas prohrál 5:2.

garbutt-ducksV sestavě se kromě MacDermida objevili i uzdravení Garbutt a Fiddler. Poprvé ve své kariéře nastoupil také Alex Chiasson. Ve středu druhé formace se objevil Loui Eriksson, což asi nebyl úplně očekávaný tah.

Naopak z farmy povolaný centr Tom Wandell, jenž na začátku sezóny vedl druhou formaci, seděl na tribuně.

Trenér Glen Gulutzan též promíchal složení obranných dvojic. Daley se posunul do první dvojice na levou stranu vedle Robidase, Goligoski šel ve druhé obraně doprava k Dillonovi a třetí obranná dvojice hrála ve složení Rome – Larsen.

První gól vstřelil Radek Dvořák, když ho obránci nechali při avizovaném vyloučení před brankou zcela zapomenutého. Fanouškům Dallasu netřeba asi připomínat, že Dvořák odehrál minulou sezónu u Stars.

Druhý gól přidal po změně stran Teemu Selanne v přesilové hře. Třetí gól obstaral Palmieri po té, co si vyjel z rohu k brance. Namířil si to rovnou před branku do dvojice Rome – Larsen, která mu ve skórování nedokázala zabránit.

V úvodu třetí části snížil po Fiddlerově přihrávce zpoza branky Erik Cole, ale další slovo měli opět domácí. Getzlaf namířil backhand parádně pod víko 4:1. V závěru vstřelil svůj první gól v NHL MacDermid, čímž snížil na 4:2. Hru bez brankáře ale domácí ztrestali – Cogliano – 5:2.

Výsledek

Anaheim – Dallas 5:2 (1:0, 2:0, 2:2)

Sestava

Nystrom-Benn-Cole
Whitney-Eriksson-Fraser
Roussel-Eakin-Chiasson
MacDermid-Fiddler-Garbutt

Daley-Robidas
Dillon-Goligoski
Rome-Larsen

Lehtonen (Bachman)

Video

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.