Hlavní zprávyPreview

Preview: Stars vs. Ducks

Dallas čeká třízápasová řada domácích utkání. Jako první budou v AAC hostit tým Anaheim Ducks. Utkání – jediné v celém hracím dnu – začíná v 02:00 SEČ.

Ducks@StarsDucks vedou Pacifickou divizi s 37 body. Nebýt klopýtnutí v polovině listopadu, kdy prohráli 5 zápasů v řadě, byli by na čele ligové tabulky – na aktuální lídry z Chicaga (které Stars vyzvou příští utkání) nyní totiž ztrácí jediný bod. Pohled na marodku dává tušit, že to Ducks nyní mají a budou ještě nějakou dobu mít složité: mimo hru jsou obránci Bryan Allen (dolní část těla), Francois Beauchemin (horní část těla), Luca Sbisa (zápěstí) a Sheldon Souray (zápěstí), útočníci Saku Koivu (hlava) a Jakob Silfverberg (ruka) a konečně gólman Viktor Fasth (dolní část těla).

Stars se po ostudné porážce se St. Louis (@ Blues (1:6)) vrací zpět domů, kde již měsíc nedokázali vybojovat dva vítězné body. Naposledy zde zvítězili 24. října v souboji s Calgary (vs. Flames (5:1)). Anaheimu mají co oplácet – v prvním vzájemném utkání akutální sezóny s nimi prohráli 3:6, kdy kvůli zraněnému Lehtonenovi a skutečnosti back-to-back zápasu debutoval gólman Jack Campbell. Lehtonen by se mimochodem v blízké době měl objevit na lavičce, nýbrž od svého uzdravení ještě žádný ze 14 zápasů neodpočíval. Trenér Ruff nevyvrátil, že by se tak mohlo stát již už dnes (avšak ani nepotvrdil). V sestavě by se každopádně měl objevit již zdravý Ray Whitney, který bude postaven opět vedle Eakina s Chiassonem.

Bilance zápasů:
Ducks – 17-6-3
Stars – 11-9-2

Bilance vzájemných zápasů 2013/14:
Stars @ Ducks 20.10.2013 – 3:6

Formace z pondělního tréninku:
Benn – Seguin – Ničuškin
Whitney – Eakin – Chiasson
Cole – Fiddler – Peverley
Roussel/Jeffrey – Horcoff – Garbutt

Dillon – Robidas
Goligoski – Daley
Benn – Gončar
Rome – Connauton

Lehtonen, Ellis

Formace ze sobotního utkání proti Blues (link):
Benn – Seguin – Ničuškin
Cole – Eakin – Chiasson
Roussel – Fiddler – Peverley
Jeffrey – Horcoff – Garbutt

Dillon – Robidas
Goligoski – Daley
Benn – Gončar

Lehtonen, Ellis