Hlavní zprávyPreview

Preview: Stars vs. Blackhawks

Dallas bude potřetí během posledních dvou týdnů měřit síly s Blackhawks. Čtvrté z pěti vzájemných utkání aktuální sezóny začíná v 02:30 SEČ.

Blackhawks@StarsBlackhawks se v posledním utkání (vs. Panthers (6:2)) zranil gólman Corey Crawford (spodní část těla). S týmem do Dallasu neodcestoval (chybět by měl týmu až 3 týdny) a dnes by se v bráně měl objevit čtyřiadvacetiletý Fin Antti Raanta. Ten letos hraje svou první sezónu v NHL – z odehraných utkání si zatím drží solidní bilanci 3-0-1 s 2,16 obdrženými brankami na zápas a 92,2 % úspěšností. Co se týče ostatních zraněných, tak na marodce zůstávají útočník Bryan Bickell a gólman Nikolaj Chabibulin (oba s problémem ve spodní části těla). Obránce Michael Kostka by již měl být zdráv, ovšem s jeho dnešním startem je to nejisté.

Stars se domů vrací po výhře 5:1 nad Flyers, kdy se 4 body zaskvělo útočné duo Seguin (3+1) – Ničuškin (1+3). Vítězství se bohužel neobešlo bez ztrát – útočník Vernon Fiddler se zranil v horní polovině těla již v první třetině zápasu a chybět by měl do konce tohoto týdne. Do prvního týmu byl kvůli tomu povolán Colton Sceviour z AHL. Pro Stars se tak jedná o třetího zraněného hráče v krátké době (zranění jsou obránci Daley, který by měl chybět několik týdnů, a Robidas, který vynechá přinejlepším podstatnou část základní části aktuální sezóny). V bráně by se dnes měl objevit opět Kari Lehtonen.

Bilance zápasů:
Blackhawks – 21-6-5
Stars – 14-9-5

Bilance vzájemných zápasů 2013/14:
Blackhawks @ Stars 9.11.2013 – 5:2
Blackhawks @ Stars 29.11.2013 – 2:1 sn
Stars @ Blackhawks 3.12.2013 – 4:3

Formace z dnešního tréninku:
Benn – Seguin – Ničuškin
Garbutt – Eakin – Roussel
Cole – Horcoff – Chiasson/Sceviour
Whitney – Jeffrey – Peverley

Goligoski – Dillon
Benn – Gončar
Connauton – Oleksiak

Lehtonen, Ellis

Formace ze sobotního utkání proti Flyers (link):
Benn – Seguin – Ničuškin
Whitney – Eakin – Chiasson
Roussel – Fiddler – Garbutt
Cole – Horcoff – Peverley

Goligoski – Dillon
Benn – Gončar
Connauton – Oleksiak

Ellis, Lehtonen