Hlavní zprávyPreview

Preview: Stars @ Oilers

Další třízápasový road trip pro tým Dallas Stars, tentokrát však během něj navštíví západní polovinu Kanady. V prvním utkání změří síly s Edmonton Oilers. Zápas začíná v 04:00 SEČ.

PreviewOptikou statistiky jsou Oilers druhým nejhorším týmem ligy, s pouhými desíti body pak uzavírají tabulku Západní konference. Ruku v ruce tomu jde i statistika obdržených gólů – 75 celkem, což dělá 3,90 branek na zápas (nejvíce v lize). Nově angažovaný gólman Ilja Bryzgalov byl odeslán k rozehrání na farmu, takže v bráně by se v zápase se Stars měl objevit s nejvyšší pravděpodobností Devan Dubnyk. Stejně tak by na ledě měl chybět obránce Justin Schultz, avšak ten již kvůli zranění (třísla). Oilers dále trápí i výsledky mladého ruského forvarda Naila Jakupova. Ten v minulé sezóně debutoval v NHL a za 48 odehraných utkání si připsal celkem 31 bodů (17+14). Pohled na jeho aktuální statistiky však příliš obdivu nevyvolává – 17 zápasů, 4 body (2+2) a -14 bodů v +/-. Sluší se ovšem poznamenat, že v posledním zápasu proti Chicagu vstřelil jednu ze čtyř branek svého týmu, který i přes dobrý výkon prohrál v těsném poměru 4:5.

Stars v posledním utkání ztratili třízápasovou neporazitelnost (vs. Blackhawks (2:5)) a zároveň i zkušeného útočníka Raye Whitneyho. Ten byl zapsán na marodku se zraněním spodní části těla; chybět by měl minimálně dva nadcházející zápasy. Důsledkem jeho ztráty je opětovné zamíchání formací (viz níže) a povolání devětadvacetiletého centra Travisa Morina, aktuálního lídra produktivity AHL (10 zápasů a 24 bodů [10+14]). Zajímavostí dnešního klání je, že Shawn Horcoff se poprvé po transferu do Dallasu vrátí na led svého „domovského“ Edmontonu – týmem byl v roce 1998 draftován a dres od té doby změnil poprvé až letos.

Bilance zápasů:
Stars – 8-7-2
Oilers – 4-13-2

Informace z úterního tréninku:
Benn – Seguin – Ničuškin
Roussel – Eakin – Chiasson
Garbutt – Fiddler – Peverley
MacDermid – Horcoff – Cole

Dillon – Robidas
Goligoski – Daley
Benn – Gončar
Rome

Lehtonen, Ellis

Formace ze sobotního utkání proti Blackhawks :
Benn – Seguin – Peverley
Whitney – Eakin – Chiasson
Garbutt – Horcoff – Ničuškin
Roussel – Fiddler – Cole

Dillon – Robidas
Goligoski – Daley
Benn – Gončar

Lehtonen, Ellis