Hlavní zprávyPreview

Preview: Stars @ Jets

Dallas je uprostřed třízápasového road tripu. Dnes vyzve již potřetí v aktuální sezóně tým Winnipeg Jets.Utkání začíná výjimečně již v 21:00 SEČ.

Stars@JetsJets za sebou mají dva domácí zápasy, při kterých hostili dva ze tří nejlepších týmů Centrální divize. V úterý prohráli se St. Louis 1:2, ve čtvrtek pak z utkání s Coloradem získali alespoň bod po porážce na samostatné nájezdy 3:4. Pro dnešní utkání tým vyhlíží návrat centra Evandera Kanea, který kvůli zranění ve spodní části vynechal posledních 5 zápasů. Chybět by měli obránci Zach Bogosian (třísla) a Paul Postma (noha) a také útočník Jim Slater (sportovní kýla).

Stars se aktuálně trápí s řešením zoufalé situace ohledně přesilových her. Problémy s jejich využitím mají od začátku sezóny, avšak po posledním zápase v Nashvillu, kde prohráli 1:3 a nevyužili přitom ani jednu ze tří početních výhod, se již začíná bít na poplach. Tým je aktuálně na posledním místě tabulky ligy s 10,5 % úspěšností přesilových her – vstřelit během početní převahy gól dokázali jen 11 krát, což rovněž nestačí ani na předposlední místo v tabulce. Z farmy povolaný Colton Sceviour, s 18 brankami nejlepší střelec AHL, by měl dnes nastoupit a jeho aktuální střelecká fazóna mu zřejmě vytvoří místo na jedné z přesilovkových formací týmu. Co se týče obranných formací, tak v posledním utkání nastoupil již zdravý Aaron Rome ke svému vůbec prvnímu zápasu v sezóně 13/14. V sestavě nahradil Kevina Connautona.

Bilance zápasů:
Stars – 14-11-5
Jets – 14-14-5

Bilance vzájemných zápasů 2013/14:
Stars @ Jets 11.10.2013 – 4:1
Jets @ Stars 26.10.2013 – 2:1 sn

Formace ze čtvrtečního utkání proti Predators (link):
Benn – Seguin – Ničuškin
Cole – Eakin – Chiasson
Whitney – Horcoff – Peverley
Roussel – Jeffrey – Garbutt

Goligoski – Dillon
Benn – Gončar
Rome – Oleksiak

Lehtonen, Ellis