Hlavní zprávyZápasové reportáže

Laine dal dva góly, Stars prohráli s Jets

Dva góly, které vstřelil talentovaný Patrik Laine, pomohly Winnipegu otočit nepříznivě se vyvíjející zápas v Dallasu a Jets zaslouženě zvítězili 3:5.

Zápasu předcházel slavnostní úvod, když v rámci oslav 25. výročí přemístění klubu do Dallasu vhodil úvodní buly bývalý hráč a majitel tří Stanley cupů Mike Keane. Ten se později v útrobách stadionu podepisoval fanouškům a na jeho podpis se stála skutečně dlouhá fronta.

Zápas byl také věnován válečným veteránům, kteří mohli využít volné vstupné, před zápasem jim byl vzdán hold a byl jim věnován výtěžek ze zápasové loterie. Prvních několik tisíc návštěvníků také dostalo maskovanou kšiltovku s logem Stars.

Stars přitom od 10 sekundy vedli, Radek Faksa vyhrál vhazování v útočném pásmu a Tyler Pitlick vystřelil nad Hutchinsonovu lapačku. Ten nestačil vůbec zareagovat 1-0. Byl to nejrychlejší domácí gól Dallasu v historii klubu. Do včerejška držel rekord Roland Eriksson, který 20. října 1977 vstřelil gól v čase 0:15 v zápase proti Cleveland Barons.

Dallas byl v první třetině lepší, vytvořil si ještě několik šancí, ale druhý gól nevstřelil.

Do druhé třetiny nastoupil zcela jiný Winnipeg. Hosté zlepšili pohyb, přidali na důraze v osobních soubojích a postupně vstřelili pět gólů. Dallas špatně bránil ve vlastním pásmu, nechal střelcům dostatek času a prostoru na přesné střely. Nevyznamenal se ani Kari Lehtonen, na střely viděl a nedokázal je pokrýt a už vůbec nechytil nic navíc. Gól pak dostal i Ben Bishop, který na pokyn trenéra Hitchcocka Lehtonena vystřídal.

Dallas snížil zásluhou přesné střely v voleje v podání Tylera Seguina, která zazvonila o ty a skončila v síti. Pro Seguina to byl třicátý gól sezóny, což se mu povedlo už počtvrté za pět sezón v Dallasu. Více gólů než on, má v prvních pěti sezónách v klubu jen Mike Modano (173 gólů 393 zápasů). Seguin vstřelil 163 gólů ve 363 zápasech. Ta ním je Dino Ciccalrelli – 162 zásahů.

Konečnou podobu výsledku obstaral Alexander Radulov, který v závěru snížil na 3:5. Dallas se po domácí výhře nad St. Louis pohyboval na dosah špici Centrální divize. Po prohře v San Jose, v Anaheimu a nyní doma proti Jets se propadl na hranu postupu do play – off.

„Byl to důležitý zápas v boji o play – off a v případě vítězství jsme se mohli posunout kupředu. Jets nás ale donutili zaplatit za každou chybu, kterou jsme udělali.“trenér Stars Ken Hichcock

Jestliže jsme byli před pár týdny spokojeni s hrou Stars i výsledky, dnes nefunguje vůbec nic. Stars špatně brání, nedávají góly, hrají špatně přesilovky. Ty byly dnes večer obzvláště mizerné, tím hůř, že jich měl Dallas dostatek.

„Je to příliš pomalé. Je to příliš pomalé při hře pod tlakem, je to příliš pomalé při výměně míst, je to příliš pomalé při rozhodování co s pukem, všechno je prostě pomalé. Musíme přesilovky zlepšit, musíme to vyřešit.“trenér Stars Ken Hichcock

Statistika

  • Dallas – Winnipeg 3:5 (1:0, 1:5, 0:1)

Poznámky

  • Obránce Marc Methot odehrál 600 zápas v NHL
  • Stars vstřelili jen 9 gólů v posledních šesti zápasech
  • Stars nevyužili žádnou ze čtyř přesilovek a v posledních osmi zápasech mají bilanci 1 – 18

Video

Sestava

Devin Shore – Jamie Benn – Alexander Radulov
Remi Elie – Tyler Seguin – Mattias Janmark
Antoine Roussel – Radek Faksa – Tyler Pitlick
Gemel Smith – Jason Spezza – Brett Ritchie

Esa Lindell – John Klingberg
Dan Hamhuis – Greg Pateryn
Marc Methot – Stephen Johns

Kari Lehtonen
Ben Bishop

Nenastoupil: Julius Honka
Zranění: Martin Hanzal (lower body)

Souvislosti

 

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.