Hlavní zprávyZápasové reportáže

Sharks zdemolovali Dallas v první třetině

Stars načali třízápasový výlet po Kalifornii v San Jose. Předzápasová prognóza napovídala cosi o tom, že při hře 5 na 5 mohl Dallas pomýšlet na úspěch a zápas vyhrát. Opak byl ale pravdou. Stars dostali při této herní situaci čtyři góly a zaslouženě prohráli.

San Jose vede 2:0
San Jose vede 2:0

Dallas nakročil do zápasu levou nohou. Obránci sice obrali o puk středem obranné třetiny pronikajícího Meiera, jenže Seguin poslal uvolněný kotouč přímo na hůl Pavelskimu, který z otočky skóroval první střelou utkání – 1:0. V páté minutě vybojoval Janmark kotouč díky dobrému napadání už v útočném pásmu, ale samostatný únik neproměnil.

O půlminutku později vedli domácí o dva góly, Karlsson dorazil Meierovu střelu za nepřipraveného Bishopa. Puk se od zadního hrazení odrazil k Bishopově brance a Klingberg zkrátka Karlssona neubránil – 2:0. Třígólové vedení obstaral Mikkel Boedker, nutno ale poznamenat, že to byl čistý vlastnenec. Dráhu kotouče totiž notně změnil Alexander Radulov svou holí – 3:0. O necelé dvě minuty později končila přesilovka San Jose a v mezikruží dostal puk na hůl znovu Boedker – 4:0. Dallas vystřídal gólmany, Bishop chytil jeden puk z pěti střel Sharks. Nevím jestli mu něco zazlívat, když na první gól nahrál Seguin a třetí mu vstřelil Radulov sám.

Kari Lehtonen také obdržel gól, bylo to v úvodu třetí třetiny, když střelu Justina Brauna vůbec neviděl – 5:0. Nutno poznamenat, že ani jemu spoluhráči v poli jeho působení v brance nikterak neusnadnili, přesto si vedl lépe než kolega Bishop. Stars se ve třetí části trochu probrali a vstřelili dva góly. O první se postaral Gemel Smith po narážečce s Ritchiem – 5:1, druhý zařídil Tyler Pitlick dorážkou Klingbergovy střely – 5:2.

„Nevím co k tomu říct. Když nenapadáte, a ani nechcete napadat proti dobrým týmům, které umí hrát s pukem, je to váš hrob. Když se podíváte na poslední tři zápasy, nevytvořili jsme si dost příležitostí ke skórování, protože jsme prostě nechtěli napadat soupeře. Když se k tomu vrátíme, budeme opět dobrým týmem“.trenér Stars Ken Hichcock

Statistika

  • San Jose – Dallas 5:2 (4:0, 1:0, 0:2)

Video

Sestava

Jamie Benn – Tyler Seguin- Alexander Radulov
Mattias Janmark – Jason Spezza – Devin Shore
Antoine Roussel – Radek Faksa – Tyler Pitlick
Remi Elie – Gemel Smith – Brett Ritchie

Esa Lindell – John Klingberg
Dan Hamhuis – Greg Pateryn
Marc Methot – Stephen Johns

Ben Bishop
Kari Lehtonen

Nenastoupil: Julius Honka
Zranení: Martin Hanzal

Souvislosti

 

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.