Hlavní zprávyZápasové reportáže

Výborný Bishop dovedl Stars k výhře nad St. Louis

Po téměř týdenní pauze přivítal Dallas na svém ledě St. Louis, který byl před Dallasem o jeden bod třetí v pořadí Centrální divize. V případě vítězství v normální hrací době by tak svého soupeře přeskočil. Do sestavy se po dlouhé pauze zaviněné zraněním kolene vrátil Marc Methot, který se postavil vedle Stephena Johnse do třetí obranné dvojice. Ve Faksově útoku naopak chyběl Antoine Roussel, který má problémy ze zády. Vedle Faksy tak nastoupil Remi Elie a do sestavy se po několika zápasech dostal Gemel Smith.

Na úvod utkání připravili Stars malou oslavu, která měla pomoci propagovat projekt Hockey is for everyone. Slavnostní buly tak obstaraly tři děvčata a dva chlapci.

1. Třetina

V první třetině jsme gól neviděli. Hrál se bojovný hokej se spoustou pohybu, oba týmy dobře bránily. St. Louis měl přecejen více šancí a Stars mohli děkovat Bishopovi, který ani jednou neinkasoval. Nejprve vyrazil nebezpečnou střelu Tarasenka, později v přesilovce zneškodnil Schwartzovu dorážku a stejně zakročil při šanci Steena. Na straně druhé Tyler Seguin po přistrčení od Shora nastřelil v přesilovce tyč Allenovy branky.

Ben Bishop
Ben Bishop

2. Třetina

V úvodu druhé třetiny nahodil při přesilovce puk do předbrankového prostoru Mattias Janmark a hostující obránce Carl Gunnarsson si jej srazil do vlastní branky – 1:0. Po parádním protiútoku první formace mohl skórovat do odkryté sítě Alex Radulov, ale kotouč těsně minul jeho hokejku. V další přesilovce se po kombinaci na jeden dotek dostal k zakončení před brankou obránce Esa Lindell, ale Allen jeho pokus vyrazil. Dallas ve druhé třetině zabral a byl o malinko lepší než soupeř. Blues měli sice také možnosti vstřelit branku, ale Ben Bishop byl bezchybný.

3. Třetina

V úvodu třetí části měl blízko k vyrovnání po Bishopově zákroku betonem Tarasenko, ale Pitlick s Klingbergem mu na poslední chvíli zabránili. Před polovinou třetiny hrál Dallas přesilovku, Seguin vyslal do brejku Radulova, který poslal puk pod sebe na najíždějícího Klingberga, jehož střela trefila tyč. Přesilovka nastartovala Dallas. Radulov s Bennem udrželi puk v pásmu a Stephen Johns jej bez přípravy poslal do sítě – 2:0. Allenovi dobře clonil Radulov a puk mu navíc přizvedl mimo jeho dosah obránce Pietrangelo.

Ten mohl svůj podíl na inkasovaném gólu odčinit pět minut před konce zápasu, ale Big Ben byl opět proti. St. Louis svůj tlak stupňovalo, po faulu Klingberga na Sobotku totiž zahrávali hosté čtyřminutovou přesilovku. Minutu před koncem ji využil Schenn – 2:1 a Bishopovo čisté konto bylo fuč. V závěru se ještě porval Marc Methot a Brayen Schenn.

„Dnes jsme ten zápas vyhráli srdcem. Je to možná klišé, ale je to tak. Nemůžete čekat, že budete soupeře přehrávat každý večer, přestože máme hráče na to, aby se nám to občas povedlo. Takovýchto vyrovnaných zápasů bude ke konci základní části a hlavně v play – off jen přibývat a my musíme najít cestu jak takové zápasy vyhrát. Samozřejmě Ben byl dneska výborný, ale dobrého gólmana potřebujete a my ho dnes měli. Myslím že to byla skvělá práce dnes.“Obránce Stars Marc Methot

Stars si ve čtyřbodovém zápase připsali dva body a Blues nedarovali ani jeden. Methot pomohl vyztužit obranné řady, dobře bránili i útočníci a Bishop byl zkrátka výborný.

„Stars vstřelili dva šťastné góly. My nastřelili nevím kolik tyček, břevno, brusle. Naši útočníci jsou teď zklamaní, protože hráli opravdu dobře. Je to o to větší rozčarovnání, že každý bod je teď hodně důležitý. Stars nastřelili dva puky, které trefily naše hráče a skončily v brance. Je to nešťastné, myslím že jsme předvedli lepší výkon než Dallas.“Gólman Blues Jake Allen

Statistika

  • Dallas – St. Louis 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Poznámky

  • John Klingberg asistoval při Janmarkově gólu a byl to pro něho 200 bod v NHL (41+159)
  • Stephen Johns vstřelil osmý gól v sezóně a to je nejvíce mezi obránci Stars
  • Stars zblokovali 23 střel, nejvíce Pateryn  – 5 a pak Johns – 4
  • Klingberg měl icetime 21:49, nejvíce z celého týmu

Video

Sestava

Jamie Benn – Tyler Seguin – Alexander Radulov
Remi Elie – Radek Faksa – Tyler Pitlick
Gemel Smith – Martin Hanzal – Brett Ritchie
Devin Shore – Jason Spezza – Mattias Janmark

Esa Lindell – John Klingberg
Dan Hamhuis – Greg Pateryn
Marc Methot – Stephen Johns

Ben Bishop
Kari Lehtonen

Nenastoupili: Julius Honka, Jason Dickinson
Zranění: Antoine Roussel (záda)

Souvislosti

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.