Hlavní zprávyZápasové reportáže

Radulov vyrovnal, Benn rozhodl v prodloužení

Dallas měl před sobotním zápasem 77 bodů a tříbodový náskok na svého zápasového protivníka ze St. Louis. V případě prohry dokonce mohl přijít o místo v play – off. V brance Stars se opět představil Ben Bishop, který v předminulém zápase vynuloval Calgary a nastoupil i minule proti Tampě.

Úvodnímu vhazování opět předcházel slavností host v rámci oslav 25. výročí přestěhování klubu do Texasu. Nebyl jím nikdo jiný, než kanonýr Brett Hull. Ten Brett Hull, který rozhodl o zisku jediného Stanley cupu pro Dallas. V hlasování fanoušků byl mimochodem tento gól vybrán jako nejzásadnější moment dosavadní historie Stars v Dallasu.

St. Louis se v poslední době nedaří a propadá se tabulkou západní konference. Před uzávěrkou přestupů vyměnili Paula Stastnyho do Winnipegu, což by mohlo znamenat, že na play – off pomalu rezignují. Na ledě v American Airlines Center to ale tak nevypadalo. Zápas byl vyrovnaný bez nějakých velkých šancí. Obrany byly lepší útoků a když už se nějaká šance urodila, pochytali ji gólmani.

Hned u úvodního buly tak dlouho otravoval Roussel svého soka, až z toho byla rvačka, kterou rychle prohrál. Oba dva dostali větší trest, osobní trest na deset minut a Roussel nyvíc menší trest za vyprovokování rvačky. Dallas tak hrál v oslabení hned od začátku oslabení. Navíc se Lindellovi podařilo vyhodit puk do hlediště a oslabení bylo dvojnásobné. Stars je ale ubránili.

Dvakrát měl možnost samostatného úniku Upshall, ale neproměnil.

„Dvakrát nám Bishop v první třetině zachránil bůček. Při obou situacích jsme měli puk a špatnou rozehrávkou jej darovali soupeři.“trenér Stars Ken Hitchcock

První inkasoval gólman Blues Hutton až ve druhé třetině, když jej překonal Tyler Pitlick. Do samostatného úniku jej pohotovou přihrávkou vyslal Roussel, Pitlick zvolil střelu a zavěsil pod víko – 1:0. Do sirény hosté srovnali. Faksa prohrál buly ve vlastním pásmu, střelu Dunna od modré Bishop betonem vyrazil a na Barbasheva se usmívala odkrytá branka Dallasu – 1:1.

Čas na časomíře přibýval a skóre bylo stále vyrovnané, což napovídalo, že kdo dá gól, bude velmi blízko vítězství. Podařilo se to hostím. Schwartz ujel po levém křídle Rousselovi a překvapil Bishopa u bližší tyče, tak jako minule Ciarelli – 1:2.

Alexander Radulov vyrovnal
Alexander Radulov vyrovnal

Do konce zápasu zbývalo sedm minut a Stars zmáčkli „Panic Button“. Trenéři přeházeli formace, hráči začali více bruslit, dohrávat souboje a tlačili se před branku. Tři minuty před koncem vystřelil mimo branku Jamie Benn, který ten večer už minul po několikáté. Od zadního mantinelu odražený puk poslal před branku Seguin a pohotový Alexander Radulov usměrnil kotouč do branky. Srovnáno – 2:2. Ten byl zřejmě mužem večera a po zásluze byl vyhlášen první hvězdou.

„Známý pocit. Už se nám to letos stalo několikrát. Dostaneme se do vedení a v závěru zápasu ně přijdeme. To určitě není cesta kterou chceme jít. Potřebujeme hrát s větším zaujetím, lépe bránit. Potřebujeme více zabijáckého instinktu.“trenér Blues Mike Yeo

Dallas byl při chuti a o chvíli později ze závaru před brankou opět skóroval. Autorem byl Devin Shore. Hala byla v eufórii, takový obrat už dlouho k vidění nebyl. Jenže z videocentra z Torontu došel pokyn branku neuznat, pro kopnutí puku do branky. Nesouhlasné bučení provázelo hru až do konce základní hrací doby.

Prodloužení bylo strhující. Stars je sehráli výborně. Seguin nabil svému kamarádovi, rozjel se clonit před branku a Jamie Benn konečně zavěsil – 3:2. Benn se trefil po jedenáctizápasové pauze.

„Velmi pěkný pocit. Jeěžké dát gól, když netrefíte branku.“kapitán Stars Jamie Benn

Byť nebyl výkon Stars po celý zápas bezchybný, dokázali nakonec zvítězit, připsali si dva cenné body a udrželi svoji pozici v boji o play – off.

Video

Sestava

Jamie Benn – Tyler Seguin – Jason Spezza
Devin Shore – Mattias Janmark – Alexander Radulov
Antoine Roussel – Radek Faksa – Tyler Pitlick
Remi Elie – Jason Dickinson – Brett Ritchie

Esa Lindell – John Klingberg
Dan Hamhuis – Greg Pateryn
Marc Methot – Stephen Johns

Ben Bishop
Kari Lehtonen

Souvislosti

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.