Hlavní zprávyZápasové reportáže

Stars neproměnili spoustu šancí, Ducks vyhráli po nájezdech

Doslova seriál vyložených brankových příležitostí nebyli schopni přetavit hráči Dallasu v gól. No a jak to tak v hokeji bývá, přišel trest. Stars sice brali bod za remízu v normální hrací době, ale v penaltovém rozstřelu se radoval Anaheim.  Po Nashvillu si tak oba body z ledu Dallasu odvezly i Kachny. 

getzlaf-ducks

Hráčům Dallasu stál v cestě výborně chytající Hiller, který často nevěděl ani jak cestě kotouče do sítě zabránil. Samozřejmě to nijak nesnižuje jeho výkon, chytal opravdu dobře, ale hned několikrát mu pomohla tyč. Jednou výrazně pomohl Anaheimu i rozhodčí Marc Joannette. Ten ukvapeně zapískal po Hillerově zákroku, ten ale puk pouze vyrazil před sebe a Derek Roy ho poslal do sítě. Gól ale neplatil.

Pokud budeme jmenovat šance Dallasu, nebylo jich zase tak málo. Smith uháněl sám – minul, Jágr – tyč, Cole i Nystrom – Hiller, Roussel – tyč, Eriksson jel sám a zase Hiller, Jágr  – tyč a břevno naráz.

Šance měli i hosté, nebyl to hokej na jednu branku. Jenže v brance Dallasu chytal parádně Kari Lehtonen.

Za Dallas tak vstřelil jediný gól v první třetině uzdravený Ray Whitney. Ve druhé třetině vyrovnal Andrew Cogliano. V nájezdech rozhodl o vítězství Ducks Ryan Getzlaf.

Statistika

Dallas – Anaheim 1:2 sn (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 0:1)

Sestava

Whitney – Roy – Eriksson
Smith – Eakin – Jágr
Morrow – Roussel – Cole
Nystrom – Fiddler – Garbutt

Dillon – Robidas
Goligoski – Daley
Jo. Benn – Larsen

Lehtonen (Bachman)

Souvislosti

Video

Radek Štolpa

Radek Štolpa má zkušenosti s výrobou, montáží, údržbou, opravami Eurooken. Nyní montuje v Českých Budějovicích a okolí obložkové zárubně a interiérové dveře.