Hlavní zprávyZápasové reportáže

Stars v posledním utkání základní části podlehnuli Coyotes

Dallas čekalo v noci z neděle na pondělí poslední utkání základní části, ve kterém se Stars vydali do Arizony, kde se střetnuli s Phoenixem Coyotes. Lindy Ruff nechal v tomto utkání odpočívat kapitána Jamieho Benna, kterého ještě doplnili Trevor Daley a Brenden Dillon. Pomyslné volno dostal i Kari Lehtonen, protože do brány nastoupil Tim Thomas. Texaský celek však nakonec v posledním utkání podlehnul Coyotes 1:2, když svou vítěznou branku vstřelil domácí v posledních minutách třetí části.484688643_slide

Stars však nezačali utkání vůbec špatně, protože už po pár minutách se do obrovské šance dostal Roussel, kterého našel svým pasem Seguin, ale francouzský útočník usměrnil kotouč pouze do tyče domácí klece. Dallas však udeřil v následné přesilové hře, ve které se dostal puk před Greisse, kde byl Colton Sceviour, jen i s trochou štěstí vymíchal domácího brankáře. Hosté nakonec své vedení udrželi až do konce první třetiny, a tak se do šaten odcházelo za jednobrankového vedení Stars.

Bohužel však už po 31 sekundách druhé části dokázal Phoenix vyrovnat. Michálek dostal přihrávku na modrou čáru, odkud jej následně chytře poslal před bránu, kde tečoval puk za záda Thomase domácí kapitán Shane Doan. Coyotes mohli hned za další dvě minuty přidat druhou branku, když byl Ribeiro zcela sám před brankářem Dallasu, ale bývalý hráč Stars nedokázal procpat puk do brány hostů. V závěru druhé periody si vytvořili hosté jednu větší šanci, když Rome svým dlouhým pasem našel na pravé straně Chiassona, jenž následně poslal kotouč před Greisse na Eakina, ale ten se až příliš zahnal do velkého úhlu.

Ve 45. minutě hráli Coyotes přesilovou hru a Boedker našel pěkným křižným pasem Vrbatu, kterého však dokázal vychytat Thomas. Šest a půl minuty před koncem utkání mohl poslat Stars do vedení Seguin, který se v protiútoku uvolnil mezi kruhy, kde jej však vychytal domácí brankář a Greiss musel ještě navíc likvidovat i jeho dorážku. Nedáš dostaneš, tak platilo na druhé straně, protože dvě a půl minuty před koncem přistrčil Erat kotouč mezi kruhy na Davida Mosse, jenž i s trochou štěstí prostřelil Thomase, který tento gól nenesl zrovna moc dobře.

Dallas tak nakonec padnul v posledním utkání Phoenixu Coyotes 1:2, a Stars si tak před play off připsali svou 31. porážku v letošní základní části.

Statistiky utkání:

Phoenix Coyotes – Dallas Stars  2:1

Branky a nahrávky: 21. Doan (Michálek, Boedker), 58. Moss (Erat, Halpern) – 3. Sceviour (Fiddler, Gončar).
Rozhodčí: St. Laurent, Sutherland – Murray, Sharrers.
Vyloučení: 3:6 navíc Roussel (DAL) 10 min. [NESP]. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 15 146. Střely na branku: 31:17. Zblokované střely: 8:10. Hity: 19:10. Vhazování: 32:22.

Hvězdy utkání:

1. Shane Doan (PHX) – 1+0, +1, 2 střely, čas na ledě 20:14

2. Jeff Halpern (PHX) – 0+1, +1, 0 střel, čas na ledě 11:55

3. Thomas Greiss (PHX) – 17 zákroků, 1 gól, 94,1%